.Πάγκαλος: Πήγε ο Τσίπρας στην Αργεντινή και έσκασε ηφαίστειο


“Πήγε ο Τσίπρας στην Αργεντινή και είχαμε λεηλασίες σε σούπερ μάρκετ με δύο νεκρούς, ενώ εξερράγη και ένα ηφαίστειο” ανέφερε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σχολιάζοντας με καυστικό χιούμορ την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Εκτός από τα δηκτικά του σχόλια κατά του κ. Τσίπρα, ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε την εκτίμησή του ότι για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται οι πολίτες τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "ο λαός ήθελε διορισμούς, φοροαπαλλαγές, φοροδιαφυγή".

Όσον αφορά την περίοδο της μεταπολίτευσης ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι "η μεταπολίτευση λειτούργησε, είχαμε κοινωνική ειρήνη, καταφέραμε να πάμε μπροστά και έχουμε πάει πολύ μπροστά σε σχέση με το παρελθόν, 20 χρόνια πριν", είπε μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Τόνισε επίσης ότι χρειάζεται αναγέννηση της οικονομίας με ένα νέο μοντέλο καθώς όπως είπε "αφήσαμε την αγροτική παραγωγή και γίναμε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι".

Ο κ. Πάγκαλος έριξε μεγάλες ευθύνες για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοσίου αναφέροντας ότι "είναι φαινόμενο παρασιτισμού και τριτοκοσμικό, καθώς οι πολιτισμένες χώρες δεν έχουν εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους" Σε όλους οφείλεται το φαινόμενο αυτό". 

Το σύστημα στηριζόταν στο συνδικαλισμό και τις προσλήψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε και διαδήλωνε μαζί με τους υπαλλήλους της Βουλής που έχουν προνόμια".

Όσον αφορά το πανεπιστημιακό άσυλο ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι "το πανεπιστημιακό άσυλο κατάντησε ορισμένες μειοψηφίες να επιβάλλουν τη θέλησή τους. Να μην τολμάει να μιλήσει αντιφρονών είναι δημοκρατία; Αυτός είναι φασισμός, μαύρος ή κόκκινος αδιάφορο, και αυτοί που το ανέχονται είναι φασίστες" ανέφερε χαρακτηριστικά.

.Ιερώνυμος: Εκκλησιαστική γη σε όσους θέλουν να γίνουν αγρότες


Η πατρίδα μας βιώνει κρίσιμες καί οδυνηρές στιγμές αγωνίας καί αβεβαιότητας γιά τον επιούσιο του λαού της και για το αύριο, τονίζει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, τονίζοντας ότι "καλούμαστε όλοι, ο καθένας μέ τις γνώσεις, τις ικανότητες και τα χαρίσματά του, να συμβάλουμε στη σωτηρία του τόπου μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογραμμίζει ότι η Εκκλησία θα βοηθήσει όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με αγροτικές εργασίες, προσφέροντάς τους τη διαθέσιμη γη της.

Όποιος επιθυμεί να εργαστεί στην ελληνική γη, συμβάλλοντας στη διατροφική επάρκεια της χώρας και στην ανάπτυξη σύγχρονων εξαγώγιμων προϊόντων καλλιέργειας καί βοσκής, ας γνωρίζει ότι, όση λίγη γη ανήκει ακόμα στην εκκλησία, θα είναι στη διάθεσή του, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

.Πολιτική λύση στη Συρία ζητεί ο Πάπας


Έκκληση να σταματήσει η αιματοχυσία και να αναζητηθεί μια πολιτική λύση στη Συρία απηύθυνε σήμερα ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' κατά το καθιερωμένο οικουμενικό μήνυμά του για τα Χριστούγεννα.

"Ναι, είθε να βλαστήσει η ειρήνη για τον συριακό πληθυσμό, που έχει βαθειά τραυματιστεί και διχαστεί από μια σύγκρουση που δεν κάνει διακρίσεις ούτε για τους ανυπεράσπιστους ανθρώπους και έχει αθώα θύματα", σημείωσε ο Ποντίφικας ενώπιον δεκάδων χιλιάδων πιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, στη Ρώμη.

"Είθε η ειρήνη να βλαστήσει επίσης στη γη όπου γεννήθηκε ο Λυτρωτής και να δώσει στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους το θάρρος να δώσουν τέλος σε πάρα πολλά χρόνια αγώνα και διχασμών και να ξαναπάρουν αποφασιστικά τον δρόμο των διαπραγματεύσεων", πρόσθεσε ο Πάπας.

.Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ


Έκκληση να υπάρξει ειρήνη και συμφιλίωση μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, απηύθυνε ο Λατίνος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, Φουάντ Τβάλ, στο κήρυγμά του κατά τη «μελαγχολική» μεταμεσονύχτια χριστουγεννιάτικη λειτουργία στη Βηθλεέμ, της Δυτική Όχθης.
«Από τον ιερό αυτό τόπο, καλώ τους πολιτικούς και τους ανθρώπους καλής θέλησης, να εργαστούν αποφασιστικά για ένα σχέδιο ειρήνης και συμφιλίωσης που να αγκαλιάζει την Παλαιστίνη και το Ισραήλ, τη Μέση Ανατολή », είπε ο επίσκοπος Τβάλ.

«Ας προσευχηθούμε θερμά για τους αδελφούς μας στη Συρία, οι οποίοι πεθαίνουν χωρίς έλεος! Προσευχηθείτε για τον αιγυπτιακό λαό που αγωνίζεται για την κατανόηση, την ελευθερία και την ισότητα! 

Προσευχηθείτε για την ενότητα και τη συμφιλίωση στο Λίβανο, το Ιράκ το Σουδάν, σε άλλες χώρες της περιοχής και του κόσμου! 
Προσευχηθείτε για την ευημερία και τη σταθερότητα στην Ιορδανία!», ανέφερε ο επίσκοπος που θεωρείται το πιο υψηλού κύρους πρόσωπο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τβάλ χοροστάτησε στη μεγάλη λειτουργία τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, δίπλα στη βασιλική της Γεννήσεως, όπου σύμφωνα με την παράδοση γεννήθηκε ο Χριστός. Τη λειτουργία παρακολούθησαν ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ και ο ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Νάσερ Γιαντέχ.

Στο κήρυγμά του, ο ιορδανικής καταγωγής ιεράρχης, εξήρε τις «θαρραλέες προσπάθειες και θέσεις» του προέδρου Αμπάς και του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα για την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτος παρατηρητή στον ΟΗΕ. 

«Η αναγνώριση αυτή πρέπει να είναι ένα αποφασιστικό βήμα προς την ειρήνη και την ασφάλεια για όλους. Μόνο η δικαιοσύνη και η ειρήνη στους Αγίους Τόπους μπορεί να αποκαταστήσει την περιφερειακή και παγκόσμια ισορροπία», ανέφερε ο Λατίνος Πατριάρχης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.