.Εβδομάδα εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ


Εβδομάδα έντονης κομματικής δραστηριότητας, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα, ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ, με τις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων να βρίσκονται στο προσκήνιο.
Παράλληλα, η Ιπποκράτους οριστικοποίησε το πρόγραμμα του Κινήματος για το προσεχές διάστημα και ειδικότερα αναφορικά με την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, καθώς επίσης και την επίσκεψη και τις δραστηριότητες του Ευάγγελου Βενιζέλου, στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα συνεδριάζει η Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη των υπεύθυνων για την Περιφερειακή Ανασύσταση.
Την Τρίτη το πρωί συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος, τη δε επομένη, Τετάρτη 29 Αυγούστου, συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία.

Με αφορμή τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου εκδήλωση στο αίθριο του Νέου Μουσείου Μπενάκη.

Μια μέρα πριν την επίσκεψη του Ευ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις στις πρωτεύουσες των Περιφερειών της χώρας για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη.

Το πρωί της επομένης, Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφτεί τη ΔΕΘ και θα ακολουθήσει εκδήλωση στον χώρο της ΔΕΘ (11:30 πμ), αφιερωμένη στη νέα γενιά που βιώνει την κρίση, κυρίως με το πρόβλημα της ανεργίας, με τίτλο «Μια κερδισμένη -και όχι μια χαμένη- γενιά», σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν νέοι επιχειρηματίες, αγρότες, ερευνητές και δημιουργοί που θα παρουσιάσουν την εμπειρία και τις προτάσεις τους, η δε εκδήλωση θα κλείσει με τις απαντήσεις που θα δώσει ο Ευ. Βενιζέλος στα ερωτήματα που θα θέσουν οι συμμετέχοντες.

.Στο Παρίσι ο Σαμαράς


Κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ που θα έχει αύριο, Σάββατο, το πρωί στις 10:30 (τοπική ώρα) ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Αμέσως μετά τις συνομιλίες στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων οι δύο ηγέτες θα προβούν σε μία κοινή δήλωση, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
  
Η κοινή δήλωση των Σαμαρά και Ολάντ προγραμματίζεται να γίνει στις 11:15 τοπική ώρα (12:15, ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η συνάντηση πραγματοποιείται υπό το φόντο της συνομιλίας του Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, την Παρασκευή, σε μια προσπάθεια να αναστραφεί το κλίμα «αναξιοπιστίας» της χώρας μας σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, στο πλαίσιο του προγράμματος των Μνημονίων. 

Κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Α.Μέρκελ - μια ημέρα μετά τη συνάντηση της τελευταίας με τον Γάλλο πρόεδρο, με την Ελλάδα να κυριαρχεί στην ατζέντα - ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλη την Ευρώπη ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

Η Α. Μέρκελ από την πλευρά της τόνισε στις δηλώσεις της ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ότι θα υποστηρίξει τις προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

.«Κ. Σαμαρά υπογράψτε εδώ»


Η Bild έφτιαξε... εγγυητική και ζητάει την υπογραφή του πρωθυπουργού

Μία μέρα μετά τη δημοσίευση του δεύτερου μέρους της συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά στη Bild, αλλά και λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνάντηση με την Α. Μέρκελ στο Βερολίνο, η εφημερίδα προβαίνει σε μία ακόμη πρόκληση.

Έφτιαξε ένα έγγραφο εγγυητικής και ζητάει από τον Έλληνα πρωθυπουργό θα βάλει την υπογραφή του κάτω από αυτό! Αφορμή για το νέο προκλητικό δημοσίευμα αποτέλεσε η προσωπική υπόσχεση και εγγύηση που έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνεντεύξεις του σε γερμανικά και γαλλικά μέσα ενημέρωσης,
 ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τα δανεικά. Μάλιστα στο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρεται σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης που σχολίαζαν ότι ο κ. Σαμαράς δεν έπρεπε να δώσει συνέντευξη στη Bild.

.Αύριο κοινή δήλωση Σαμαράς και Ολάντ


Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο θα υποδεχθεί αύριο στο μέγαρο των Ηλυσίων, θα κάνουν μία κοινή δήλωση μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η γαλλική προεδρία.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται αύριο στο Μέγαρο των Ηλυσίων στις 10:30, τοπική ώρα (11:30, ώρα Ελλάδος) για μία συνομιλία τριών τετάρτων της ώρας. Η κοινή δήλωση των Αντ. Σαμαρά και Φ. Ολάντ προγραμματίζεται να γίνει στις 11:15 τοπική ώρα (12:15, ώρα Ελλάδος), προσδιορίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

.Σαμαράς: Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας


Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα φέρει αποτελέσματα και θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της, εξαλείφοντας παράλληλα τα δύο ελλείμματα, το δημοσιονομικό και της αξιοπιστίας της χώρας, παρείχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με την Αγκελα Μέρκελ, η συνάντηση των οποίων πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Αύριο ο Γάλλος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχουν συνάντηση στο μέγαρο των Ηλυσίων, και θα προβούν σε κοινή δήλωση στις 12.15 (ώρα Ελλάδας). 
Μετά τη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο κ.Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν ζητάμε άλλα χρήματα, ζητάμε ανάπτυξη και αναπνοές για να φτάσουμε στο στόχο μας, ενώ ερωτηθείς εάν ετέθη το θέμα της επιμήκυνσης, ουσιαστικά παρέπεμψε για μετά την έκθεση της τρόικας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι σε αυτή θα σηματοδοτηθεί πως η νέα κυβέρνηση συνεργασίας θα φέρει σύντομα αποτελέσματα.
Παράλληλα ζήτησε να σταματήσει η κακοφωνία και οι τοξικές δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, που - όπως είπε - μόνο κακό μπορούν να κάνουν.
Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος, επανέλαβε την πάγια θέση της για τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας, θέτοντας ως χρονικό ορόσημο την έκθεση της τρόικας, για τις όποιες μελλοντικές αποφάσεις. Ξεκαθάρισε δε ότι η Γερμανία επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, και πρόσθεσε 
ότι η εκπλήρωση των δεσμεύσεων, θα οδηγήσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης. 
Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα κάνει «τα πάντα» για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας, ενώ σημείωσε ότι γνωρίζει πως οι Έλληνες πολίτες τραβούν τα πάνδεινα και πως χρειάζονται υποστήριξη σε αυτή την έρημο ανάπτυξης.
Αύριο το πρωί ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Παρίσι, με το Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ. Τις δεσμεύσεις για τις οποίες έκαναν λόγο οι Σαμαράς - Μέρκελ ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τις θεωρεί και δικές του, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. " Έχει συμφέρον να ξεσηκωθεί και να προχωρήσει σε μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις", σημειώνεται στην ανακοίνωση.
«Η Μέρκελ - σαν καλή τοκογλύφος - επανέλαβε πως μας έχουν δώσει πολλά λεφτά και θα πάρουν πίσω ακόμα περισσότερα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, και κατηγορεί τον Πρωθυπουργό, πως δεν είπε λέξη για τους χιλιάδες Έλληνες που αυτοκτονούν και για το αίμα που έχει χυθεί προς χάριν του μνημονίου.

Αντιδράσεις κομμάτων για τη συνάντηση Σαμαρά με Μέρκελ
Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Τίποτα το νέο δεν προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο, κ. Μέρκελ. Μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει κάτι που να θυμίζει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης από τα χείλη του πρωθυπουργού. 
Αντ' αυτού, επαναλήφθηκαν για άλλη μια φορά όρκοι πίστης στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, και ιδιαίτερα στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας χάριν των δανειστών.
«Ο Πρωθυπουργός πήγε στη Μέρκελ με "δωράκι" τη Siemens και ξέχασε την επιμήκυνση», σχολίασε ο γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος.
«Ο λαός έχει συμφέρον να ξεσηκωθεί και να προχωρήσει σε μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις», επισημαίνει το ΚΚΕ.

."Μάταια ο λαός περίμενε να ακούσει για επαναδιαπραγμάτευση"


«Η θρυλούμενη επιμήκυνση και επαναδιαπραγμάτευση πνίγηκαν στα "κύματα συμπάθειας" της κ. Μέρκελ προς τον "δοκιμαζόμενο" ελληνικό λαό, αλλά και την αναμονή της έκθεσης της τρόικας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, για τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά στο Βερολίνο και προσθέτει ότι μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει κάτι που να θυμίζει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης.
    
 Αντί γι' αυτό, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλήφθηκαν για άλλη μια φορά όρκοι πίστης στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, και ιδιαίτερα στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας χάριν των δανειστών.
     
Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με την ανακοίνωση, απλώς δήλωσε «υπερήφανα και αξιόπιστα» την υποταγή του στη γερμανική ακαμψία, που διαλύει μέσω των ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελευθέρων πολιτικών την Ελλάδα, αποδομώντας συνολικά και την Ευρώπη.

.Μ. Σαλμάς: Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων


Την πεποίθησή του πως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν θα προβεί σε νέες κινητοποιήσεις, εξέφρασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο, παράλληλα πως, σε κάθε περίπτωση, «αυτή τη φορά η Πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη».

 Παράλληλα, ο κ. Σαλμάς εκτίμησε πως μέχρι τη 15η Σεπτεμβρίου θα έχει υπογραφεί από το υπουργείο Υγείας το δελτίο τιμών φαρμάκων, «μέσω ενός νέου συστήματος υπολογισμού των τιμών τους που θα έχει απόλυτη διαφάνεια».
 
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς Κατερίνας Μάρκου, ο κ. Σαλμάς διευκρίνισε πως το υπουργείο βρίσκεται σε διαβούλευση με τους εταίρους, για το νέο σύστημα υπολογισμού των τιμών.

.Μέρκελ: Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη


"Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και θέλω να παραμείνει, γιατί το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ξεκινώντας τις δηλώσεις μετά τη συνάντηση, διάρκειας 1,5 ώρας, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μίλησε για την ανάγκη να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και είπε ότι η Γερμανία περιμένει την αξιολόγηση της τρόικας για την πορεία του ελληνικού προγράμματος. 

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι η Ελλάδα θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της και αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη.

Αύριο,  ο κ.Σαμαράς θα συναντηθεί  με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ, στο Παρίσι.

.Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω κρίσης στην Ευρωζώνη


Νευρικότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι προσδοκίες των επενδυτών ότι θα υπάρξει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) περιορίζονται, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και την εξασθένηση της παγκόσμιας οικονομίας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 παρουσιάζει διακυμάνσεις, εναλλασσόμενος μεταξύ θετικού και αρνητικού πρόσημου.

Η ισοτιμία του ευρώ υποχωρεί κατά 0,14% από το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά εβδομάδων στο οποίο είχε φθάσει πρόσφατα και διαμορφώνεται στα 1,2542 δολάρια.

Η απροθυμία των επενδυτών για επενδύσεις υψηλότερου κινδύνου αντανακλάται και στην αύξηση των τιμών των 10ετών γερμανικών ομολόγων, τα οποία θεωρούνται ως "ασφαλές καταφύγιο".
Η απόδοση των "Bunds" μειώθηκε σήμερα στο 1,36% από 1,40% χθες.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.