.Βία, τρομοκρατία και βόμβες: Η κυβέρνηση μπροστά σε νέα αδιέξοδα


Σοκ προκάλεσε στην κυβέρνηση η βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς καθώς για πρώτη φορά στη χώρα μας οι τρομοκράτες αποπειράθηκαν να χτυπήσουν σε πολυσύχναστο χώρο, εν ώρα εργασίας, με πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν ότι ανέμεναν νέο τρομοκρατικό χτύπημα μετά την έξαρση βίας των τελευταίων ημερών και την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ.

Ανησυχίες για τον τουρισμό
Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε αμέσως τον Πρωθυπουργό και τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι για την τρομοκρατική επίθεση προκειμένου να μη δοθούν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις από τα ΜΜΕ του εξωτερικού και προκληθεί πανικός στην κοινή γνώμη.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται τώρα από την κυβέρνηση είναι να μην πληγεί η εικόνα της χώρας και ο τουρισμός καθώς αυτή την περίοδο κλείνουν τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία του κόσμου πακέτα για το καλοκαίρι.

Δένδιας: Απομόνωση της βίας από όλα τα κόμματα
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην ανακοίνωσή του έδωσε την πολιτική διάσταση της τρομοκρατικής επίθεσης και ζήτησε ουσιαστική καταδίκη από όλα τα κόμματα:
«Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο δεν στόχευε μόνο το συγκεκριμένο κτίριο.

Στόχευε τη δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική ειρήνη και την προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Η ώρα αυτή είναι ώρα κρίσης για όλους. 

Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του συγκεκριμένου γεγονότος. Απαιτείται απολυτη απομόνωση της βίας και της τρομοκρατίας από τον πολιτικό κόσμο, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις» δήλωσε ο κ. Δένδιας.
Καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε κεκτημένο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου την καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας όπως η τρομοκρατική ενέργεια στο Mall και ζήτησε την απομόνωσή τους χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες:

«Η απομόνωση τέτοιων ενεργειών χωρίς συμψηφισμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνες ερμηνείες αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση» σημείωσε χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ξένα ΜΜΕ: Εξαρση της βίας και οικονομική κρίση
Τον γύρο του κόσμου έκανε χθες η είδηση του τρομοκρατικού χτυπήματος στο εμπορικό κέντρο Mall. Tα ξένα Μέσα εστίασαν την προσοχή τους στο γεγονός ότι παρατηρείται έξαρση της βίας στην Ελλάδα μετά την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να εκκενώσει τα κατειλημμένα κτίρια της Αθήνας και εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Ενδεικτικά η Suddeutsche Zeitung ανέφερε ότι «επιθέσεις τέτοιου τύπου είναι συχνές στην Ελλάδα». Η αμερικανική Wall Street Journal έκανε λόγο για μια «σπάνια επίθεση σε εμπορικό και όχι πολιτικό στόχο που πιθανόν σηματοδοτεί μια νέα τάση». 

Η εφημερίδα έκανε ειδική αναφορά στη Βίλα Αμαλία και έκανε διασύνδεση ανάμεσα στα γεγονότα.
Αλλα Μέσα συνδέουν τις επιθέσεις με το κλίμα οργής που υπάρχει στην Ελλάδα μετά το Μνημόνιο

«Πολλοί Ελληνες είναι οργισμένοι με τις τράπεζες, τους ξένους πιστωτές και την πολιτική τάξη της χώρας. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε ύφεση» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

.ΠΑΣΟΚ για έκθεση ΔΝΤ: Οι πολιτικές επιλογές των Ελλήνων αφορούν τους ίδιους


Τη δική της απάντηση δίνει η Ιπποκράτους στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφορικά με την έκθεσή του και τις αναφορές στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι ισοδυναμούν με ανάμειξη στην πολιτική ζωή της χώρας.

«Οι επιλογές των Ελλήνων πολιτών αφορά τους ίδιους και 
μόνον αυτούς» σημειώνουν στο ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας δυσφορία για σημεία της έκθεσης όπου γίνεται λόγος για τις εσωτερικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Από την Ιπποκράτους τονίζεται ότι οι πολίτες έχουν ήδη δεχθεί τεράστιες περικοπές και δεν υπαχει κανένα περιθώριο, ενώ προτεραιότητα της κυβέρνησης οφείλει να είναι η υλοποίηση των πολιτικών που θα αποτρέψουν την εκδήλωση δημοσιονομικών αποκλίσεων.

«Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για τα φορολογικά και ασφαλιστικά έσοδα., καθώς και στην άμεση προώθηση των μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα στο κράτος και τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς. 

Επίσης είναι άμεση η ανάγκη της επιτάχυνσης - υλοποίησης του ΕΣΠΑ, και της δημιουργίας θετικού επενδυτικού κλίματος στη χώρα που θα οδηγήσει στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

Ικανοποίηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Μεταξύ άλλων στο ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται ικανοποιημένοι για τη συμφωνία της διοίκησης του ΤΤ με τους εργαζόμενους για μείωση αποδοχών με παράλληλη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

«Υπογραμμίζουμε την υπεύθυνη στάση των εργαζομένων στο ΤΤ, οι οποίοι δέχθηκαν ακόμη και μειώσεις στο εισόδημα τους προκειμένου να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας και η προοπτική της επιχείρησης» αναφέρει η Ιπποκράτους.

. Τι κρύβει το φλέρτ Τσίπρα με την Αμερικανική ελίτ


Στις ΗΠΑ θα βρίσκεται από σήμερα το βράδυ έως στις 27 Ιανουαρίου ο Αλέξης Τσίπραs.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που συνοδεύεται από τον Γεώργιο Σταθάκη τον Γιάννη Μηλιό και την Ρένα Δούρου θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση του ινστιτούτου Brookings .

Οι κύριοι Σταθάκης και Μηλιόs καθώς και η κυρία Δούρου θα απευθυνθούν στο ακαδημαϊκό ακροατήριο του φημισμένου πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης .

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του θα προσπαθήσουν σε μια «επιχείρηση γοητείας» να πείσουν την Αμερικανική ελίτ και τη γραφειοκρατία της Ουάσινγκτον ότι ο τρόπος που ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει για την επίλυση τηs κρίσηs στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι κοντά στις Αμερικανικές θέσεις και απέναντι στην Γερμανική συνταγή .

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού θέλει ακόμα να διασκεδάσει την κυρίαρχη αντίληψη που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα Αμερικανικά κέντρα λήψης αποφάσεων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μια ακροαριστερή οργάνωση .

Ο Αλέξης Τσιπρας θέλει να καθησυχάσει τον Αμερικανικό παράγοντα και να πείσει ότι δεν συνδέεται με τμήματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και την πολιτική βίας .

Φαίνεται πάντως ότι εδώ και καιρό έχουν αρχίσει να γίνονται τα πρώτα βήματα αποκατάστασης των σχέσεων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αμερικανική πλευρά και θεωρείται πιθανό ότι κατά την διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τον βοηθό Υφυπουργό εξωτερικών αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές υποθέσεις , Ερικ Ρούμπιν .

.Επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων


Κατευθύνσεις για το συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων με στόχο την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων έδωσε ο πρωθυπουργός στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να μπουν στα κρατικά ταμεία τα πρώτα 69  εκατ. ευρώ από την αποκρατικοποίηση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης. 

«Το 2013 θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη πρόοδος», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι συγκεκριμένο και μετρήσιμο αποτέλεσμα». 

Στη συνάντηση, νωρίτερα, του υπουργού Ανάπτυξης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε πως  το πρώτο εξάμηνο του 2013 είναι κομβικό για τη στροφή στην ανάπτυξη. 

«Δογματικά προσηλωμένη στις αυτοκτονικές πολιτικές που της υποδεικνύει η τρόικα» χαρακτηρίζει ο υπεύθυνος  Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος την κυβέρνηση, σε σχόλιό του για την σύσκεψη στο Μαξίμου.

.Δεκατρία τα μέλη της Προανακριτικής


Δεκατρία θα είναι τελικά τα μέλη που θα απαρτίζουν την Προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Επίσημα τα ονόματα θα ανακοινωθούν αύριο και αφού πρώτα η Ολομέλεια της Βουλής εγκρίνει την νέα σύνθεση της Προανακριτικής Επιτροπής στην οποία δεν θα εκπροσωπούνται οι ανεξάρτητοι βουλευτές. 
Ειδικότερα, από τη ΝΔ θα συμμετέχουν 5 βουλευτές, από τον ΣΥΡΙΖΑ 3 ενώ από ένα βουλευτή θα έχουν τα υπόλοιπα κόμματα, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Αν.ΕΛ., Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.

Η συναινετική λύση να συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή 13 αντί 15 βουλευτές, όπως είχε αρχικά αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής, αποφασίστηκε  μετά από ενστάσεις που είχε εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη,  
καταγγέλλοντας ότι δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως προς την αναλογική συμμετοχή της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων.

Μετά από διαρκείς διαβουλεύσεις του κ. Μεϊμαράκη με όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων,  κατέληξαν στη συναινετική λύση να μειωθεί κατά ένα βουλευτή η εκπροσώπηση του ΠΑΣΟΚ και να μην εκπροσωπηθούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές.


Από το γραφείο τύπου του κ. Μεϊμαράκη τονίστηκε ότι «η λύση αυτή είναι απόλυτα σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στο πρώην υπουργό Οικονομικών, αν ενδεχομένως παραπεμφθεί, να προσβάλει την νομιμότητα της σύνθεσης της Προανακριτικής».Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ προτείνει για μέλη στην Προανακριτική, τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη και τον Κωνσταντίνο Κουτσογιαννακόπουλο.
Ο  ΣΥΡΙΖΑ την Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Θοδωρή Δρίτσα και τον Σταύρο Κοντονή.
Το ΠΑΣΟΚ τον Παναγιώτη Ρήγα, η ΔΗ.ΜΑΡ τον Βασίλη Οικονόμου, οι Αν.Ελ. τον Βασίλη Καπερνάρο, η Χρυσή Αυγή τον Ηλία Κασιδιάρη και το ΚΚΕ τον Σπύρο Χαλβατζή.

.Αλλαγές στα διόδια


Από την επόμενη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, τίθενται σε εφαρμογή μέτρα αναπροσαρμογής των διοδίων στο τμήμα Μαλιακός ? Κλειδί του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, που διαχειρίζεται η εταιρεία Παραχώρησης «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου». 

   Τα μέτρα είναι όλα υποχρεωτικής εφαρμογής σύμφωνα με τις προβλέψεις της Σύμβασης Παραχώρησης και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

 Την έναρξη είσπραξης διοδίων στο Μετωπικό Σταθμό Διοδίων (ΜΣΔ) Κλειδιού (Αιγινίου) και προς τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας.

 Μείωση της τιμής των διοδίων, έως και 50%, στον ΜΣΔ Μαλγάρων.

 Την προσαρμογή, μείωση ή αύξηση των τιμών διοδίων στους ακόλουθους σταθμούς διοδίων:

 Στο Μετωπικό Σταθμό Διοδίων (ΜΣΔ) και στους Πλευρικούς Σταθμούς Διοδίων (ΠΣΔ) Λεπτοκαρυάς, στο ΜΣΔ Πυργετού, στους ΜΣΔ και ΠΣΔ Μακρυχωρίου, στους ΠΣΔ Γυρτώνης, στο ΜΣΔ Μοσχοχωρίου, στο ΜΣΔ Πελασγίας.

Την έναρξη είσπραξης διοδίων στον ΠΣΔ Λεπτοκαρυάς στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη για τις κατηγορίες οχημάτων 1 (δίκυκλα) και 2 (Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα).

Την οριστική κατάργηση του άτυπου κόμβου Σκοτίνας, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο από τον Ανεξάρτητο Μηχανικό σχεδιασμό.

.Παράνομες οι απεργίες σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ


Παράνομες κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και μετρό, που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη.

   Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να σεβαστούν την νομιμότητα, να συναισθανθούν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης και να επιστρέψουν στην εργασία τους.

.Βενιζέλος: Δεν αντέχει άλλα μέτρα η κοινωνία


Nα μετατραπεί το ΕΣΠΑ σε "ΕΣΠΑ Κρίσης" ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλος στη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ σημείωσε ότι το 2013 και ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο θα είναι καθοριστικό για την πορεία της χώρας.

«Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχει άλλα δημοσιονομικά μέτρα» σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την έκθεση του ΔΝΤ, μετά τη συνάντησή του με τον Κ. Χατζηδάκη. 

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της έκθεσης του ΔΝΤ ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «δεν είναι δεσμευτικές οι εκθέσεις. Δεσμευτική είναι η δανειακή σύμβαση» είπε για να συμπληρώσει ότι «δεν πρέπει να καταγραφούν αποκλίσεις από τους δημοσιονομικούς στόχους. 

Η μάχη πρέπει να δοθεί στο μέτωπο των δημοσιονομικών και στο μέτωπο των εσόδων, όπως έχουμε προγραμματίσει. Έχουμε τη νομοθεσία και τους μηχανισμούς».

.«Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ τους οι αγρότες


 Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις δηλώνουν οι Έλληνες αγρότες, ισχυριζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι εάν αποβεί άκαρπη η συνάντηση που έχουν ζητήσει με τον πρωθυπουργό της χώρας ή τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, έως την Παρασκευή, τότε δεν αποκλείεται να "βγουν" στους δρόμους. 

Σε συγκέντρωση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών στον Πλαταμώνα Πιερίας, δόθηκε το σήμα σε ενώσεις και συλλόγους αγροτών να οργανωθούν στις κατά τόπους περιοχές της χώρας, έτσι ώστε να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι να προβούν στις κινητοποιήσεις τους εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Στο μεταξύ, ήδη αγρότες της Ημαθίας, τουλάχιστον  προσκείμενοι στην ?Αυθόρμητη Κίνηση Αγροτών?, έχουν ήδη αποφασίσει να κατέβουν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας στην Εγνατία οδό. 

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λολιόπουλος, ακόμα δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση για το εάν θα κλείσουν το δρόμο και για πόσο χρονικό διάστημα.

.Τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής


Τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής 
 Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα είναι ο πρόεδρος της 15μελούς προανακριτικής επιτροπής που θα εξετάσει τις ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ.
Από τη ΝΔ στην επιτροπή θα συμμετέχουν οι Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Κατερίνα Κοντογιαννακοπούλου, 
από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θόδωρος Δρίτσας, Χρήστος Κοντονής, 

από το ΠΑΣΟΚ οι Παναγιώτης Ρήγας και Δημήτρης Σαλτούρος, από την ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου, 
από τους ΑΝΕΛ ο Δημήτρης Καπερνάρος, 
από το ΚΚΕ ο Γιάννης Γκιόκας 
και από τη Χρυσή Αυγή ο Μιχάλης Αρβανίτης.

 Επίσης από τους ανεξάρτητους βουλευτές, θα συμμετέχει ο Κώστας Μαρκόπουλος

.Τηλεφωνήματα για βόμβα στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων


Τηλεφωνήματα για βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκάλεσαν αναστάτωση στις αρχές από τις 8.30 το πρωί. 

Ειδικότερα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 8.30 στον Real FM και ένα λεπτό αργότερα στη Zougla.gr και είπε ότι θα εκραγεί βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων σε 92 λεπτά.
Ο χρόνος προβλημάτισε της αρχές, δεδομένου ότι όλα τα ρολόγια μετρούν 60 λεπτά, ωστόσο μετέβη κλιμάκιο για έρευνα. 
Λίγο αργότερα έγινε και νέο τηλεφώνημα στην πύλη των δικαστηρίων που ανέφερε ότι θα εκραγούν βόμβες στο 5 και 6 κτίριο. 

Τα κτίρια εκκενώθηκαν προληπτικά και συνεχίζεται η έρευνα των πυροτεχνουργών, ωστόσο ακόμα και ο χρόνος των 92 λεπτών έχει ήδη παρέλθει χωρίς να έχει συμβεί τίποτα.

.Και νέες μελέτες βγάζουν "ένοχες" τζάκια και σόμπες για την υγεία μας


Η μείωση της ρύπανσης της ατμόσφαιρας από την καύση ξύλων σε τζάκια και σόμπες μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα αυστραλο-καναδική επιστημονική έρευνα, που συμπέρανε ότι η μείωση του κινδύνου είναι μεγαλύτερη για τους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες. 

Είναι η πρώτη μελέτη που εκτίμησε τις επιπτώσεις στη θνησιμότητα από τη μείωση της καύσης ξύλων και άλλης βιομάζας για τη θέρμανση ή το μαγείρεμα στα σπίτια.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι οι θάνατοι ανδρών από κάθε πιθανή αιτία (ιδίως όμως από καρδιαγγειακή ή αναπνευστική) θα μπορούσαν να μειωθούν σημαντικά, αν επιτυγχανόταν μια μείωση στον καπνό που εκλύεται στην ατμόσφαιρα από το κάψιμο των ξύλων και των συναφών υλικών.

Παρόλο που έχουν γίνει πολλές μελέτες για τις συνέπειες της ρύπανσης του αέρα στην υγεία των ανθρώπων, σχεδόν καθόλου μελέτες δεν είχαν έως τώρα αναφέρει μειώσεις στη θνησιμότητα από παρεμβάσεις προκειμένου να μειωθεί η περιβαλλοντική ρύπανση λόγω της καύσης βιομάζας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.