.Πώς έστειλαν την Ελλάδα στο ΔΝΤ

Το έλλειμμα του 2009, που άνοιξε τον δρόμο για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, ήταν απόρροια μεθοδευμένης διόγκωσης των στοιχείων, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του προϋπολογισμού κατά περίπου 14,7 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Οι συνεχείς αλλαγές των δημοσιονομικών στοιχείων το τελευταίο τρίμηνο του 2009 και η αναμόρφωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος από αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις, που το μείωσαν κατά 23 δισ. ευρώ, εκτόξευσαν τελικά το έλλειμμα του προϋπολογισμού στα 36,2 δισ. ευρώ ή στο 15,8% του ΑΕΠ, από 14,4 δισ. ευρώ, δηλαδή 6,2% του ΑΕΠ, όπως είχε προβλεφθεί από την τότε κυβέρνησ... περισσότερα »

.Μυστική εισήγηση για εκλογές το φθινόπωρο

Προκήρυξη πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο εισηγείται στον πρωθυπουργό ο σύμβουλός του βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, προκειμένου, σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης, να αντιστραφεί το δίλημμα της προεδρικής εκλογής που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι, η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης με «όπλο» τη μη επίτευξη της αναγκαίας πλειοψηφίας των 180 βουλευτών, θα έχει πέσει στο κενό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη «Real News», ο Χρύσανθος Λαζαρίδης εισηγείται στον Αντώνη Σαμαρά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών μετά τον Σεπτέμβριο και πριν από τα μέσα Νοεμβρίου, αλλά χωρίς να έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου. 

Η Ν.Δ. κατά αυτόν τον τρόπο – και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας σχηματίσει κυβέρνηση – θα μπορεί να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο του 2015 καθώς η Κουμουνδούρου δεν θα διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει τοποθετηθεί στην εισήγηση του κ. Λαζαρίδη. Αρχικός του στόχος παραμένει η εξάντληση της τετραετίας, ώστε να αναλάβει την πρωτοβουλία κινήσεων και – κυρίως – να εμφανιστεί ότι ο ίδιος βγάζει τη χώρα από την κρίση.

Την ίδια στιγμή ένα ακόμα ηγετικό στέλεχος του Μαξίμου φαίνεται να συμφωνεί με τις πρόωρες κάλπες και εισηγείται στον πρωθυπουργό: «Σπάσ’ τα με την τρόικα, μην αποδεχθείς νέες πιέσεις και μέτρα από τους δανειστές».

.Ξεκινούν στις 15 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις

Την προσεχή Τρίτη 15 Ιουλίου ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς σε αρκετές περπτώσεις θα ξεπεράσουν το 50% από την πρώτη μέρα. 

Το διάστημα των εκπτώσεων θα διαρκέσει έως και το τέλος Αυγούστου.

.Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε το τρόπαιο του Γουίμπλεντον

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατέκτησε για δεύτερη φορά στην καριέρα του το τρόπαιο του Γουίμπλεντον. Μετά από ένα συναρπαστικό τελικό, που κράτησε περίπου τέσσερις ώρες, ο Σέρβος τενίστας νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ με 3-2 σετ (6-7, 6-4, 7-6, 5-7, 6-4) και επανέλαβε το θρίαμβο του 2011, όταν είχε επικρατήσει του Ράφα Ναδάλ. 

Ο Ελβετός από την πλευρά του έδωσε σκληρή μάχη, επέστρεψε στο τέταρτο σετ από το 5-2 εις βάρος του (έσωσε και ματς πόιντ στο 5-4), αλλά είδε τον «Νόλε» να του «σπάει» το σερβίς στο 10ο και τελευταίο γκέιμ του πέμπτου σετ και δεν κατάφερε να κατακτήσει το 8ο τρόπαιο της καριέρας του, αριθμός που θα ήταν ρεκόρ για την ιστορία του Γουίμπλεντον (το μοιράζεται με τον Πιτ Σάμπρας).

.Λήξη απεργίας ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ

Τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων από τα μεσάνυχτα ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μετά την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων, διαμηνύοντας ωστόσο ότι θα προχωρήσει σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων. 

Στις 12 τη Δευτέρα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, προκειμένου να εξετάσει τις νομικές και συνδικαλιστικές δυνατότητες κάλυψης των απεργών της ΔΕΗ. Η Συνομοσπονδία κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κακοποίηση των δημοκρατικών θεσμών».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.