.Τρικυμία εν κρανίω... Το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού και του ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού δεν είναι καινούργιο.

Το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού και του ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού δεν είναι καινούργιο. Αυτή η διγλωσσία είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής ή για την ακρίβεια της ανυπαρξίας πολιτικής από την πλευρά της κυβέρνησης. 

Αυτό το αλαλούμ το ζούμε και τώρα με τον Τσίπρα να παρουσιάζεται λιοντάρι εντός της χώρας και να απευθύνει μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά μόλις ο ίδιος ή άλλα κυβερνητικά στελέχη του βγαίνουν εκτός συνόρων και συναντώνται με τους εκπροσώπους των δανειστών ή τους επικεφαλής των «θεσμών» να γίνονται …αρνάκια. 

Χτες ο Τσίπρας κατήγγειλε «ανήθικο χρηματοδοτικό εκβιασμό», ο Βο...περισσότερα »

.Ομπάμα: Η Ελλάδα πρέπει να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις

Στο θέμα της Ελλάδας και της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές της, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, κατά τις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με τον ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, στο Λευκό Οίκο.

«Η Ελλάδα χρειάζεται να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις», σημείωσε ο Ομπάμα και κάλεσε τη χώρα «να μειώσει τη γραφειοκρατία».

Οι Έλληνες «πρέπει να εισπράξουν τους φόρους. Πρέπει να μειώσουν τη γραφειοκρατία, να κάνουν ευέλικτη την αγορά εργασίας», τόνισε.

Αναφερόμενος στην Ευρώπη γενικότερα, ο Ομπάμα δήλωσε ότι είναι αναγκαίες τόσο η λιτότητα, όσο και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Για την Ιταλία, έκρινε ότι η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι βρίσκεται στη σωστή πορεία με τις μεταρρυθμίσεις που έχει αναλάβει.

Σημείωσε ωστόσο ότι, καθώς τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ενδείξεις για πτώση της ζήτησης και αποπληθωρισμό στην Ευρώπη, είναι αναγκαίο να δοθεί μια ώθηση στην αύξηση της ζήτησης.

Από τη μεριά του, ο Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι η Ευρώπη πρέπει να εργαστεί για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα και πως η ψήφος των ελλήνων πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή. 

«Πρέπει οπωσδήποτε να εργαστούμε σκληρά για την επίτευξη συμφωνίας», δήλωσε ο Ρέντσι, συμπληρώνοντας πως απαραίτητες είναι οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις.

.«Η Ελλάδα ξύνει τον πάτο του βαρελιού στο κυνήγι χρημάτων για να παραμείνει ζωντανή»

«Η Ελλάδα θα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα εναπομείναντα αποθεματικά, συνολικού ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, προκειμένου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις στο τέλος του Απριλίου», σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών επικαλείται το πρακτορείο Reuters, σε άρθρο του με τον χαρακτηριστικό τίτλο 

«Η Ελλάδα ξύνει τον πάτο του βαρελιού στο κυνήγι χρημάτων για να παραμείνει ζωντανή». «Αυτά είναι τα τελευταία χρήματα που έχει το ελληνικό δημόσιο», δήλωσε στο Reuters ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κρατικός ισολογισμός θα είναι αρνητικός α... περισσότερα »

.Πόσο κοντά στο Grexit είναι η Ελλάδα;... Το BBC απαντά σε έξι βασικά ερωτήματα

Σε έξι βασικά ερωτήματα γύρω από την πιθανότητα του Grexit απαντά το BBC, διαπιστώνοντας ότι η Ελλάδα ξεμένει σύντομα από χρόνο και χρήματα. 

Εάν η κυβέρνηση αποτύχει να καταλήξει σε συμφωνία στις 24 Απριλίου, υπάρχει κίνδυνος να μπει σε διαδικασία προεπιλογής και να οδηγηθεί στην έξοδο από την ευρωζώνη, εκτιμά το βρετανικό δίκτυο. *Είναι κοντά στη χρεοκοπία η Ελλάδα;*

 Υπάρχει μια ολοένα και αυξανόμενη πεποίθηση πως αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνήσει για τις μεταρρυθμίσεις, τότε θα ξεμείνει από χρήματα. Οι πληρωμές για το χρέος συσσωρεύονται: Εν αναμονή των πληρωμών προς την... περισσότερα »

.Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση δεν προσυπογράφει στόχους που δεν μπορούν να επιτευχθούν

Σειρά υποχωρήσεων φαίνεται ότι είναι έτοιμη να κάνει η Ελλάδα για να έρθει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν προσυπογράφει στόχους που δεν μπορούν να επιτευχθούν. 

Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ινστιτούτο Brookings, δήλωσε ότι «δεν είναι στα σχέδιά μας οι εκλογές ή το δημοψήφισμα». 

«Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί μια συνταγή, μια θεραπεία, που κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να θεωρήσει επιτυχημένη» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυ... περισσότερα »

.Μοσκοβισί: Κρίσιμο το Eurogroup της 11ης Μαΐου

Τη συνεδρίαση του Eurogroup της 11ης Μαΐου έθεσε ως «αποφασιστική» στιγμή για το αν η Ελλάδα θα συμφωνήσει σε σειρά μεταρρυθμίσεων ή θα αντιμετωπίσει μία ενδεχόμενη χρεοκοπία, τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, μιλώντας στους Financial Times.

«Θα έχουμε δύο σημαντικές συναντήσεις. Το πρώτο Eurogroup στην Ρίγα στις 24 Απριλίου δεν πρέπει να πάει χαμένο, θα είναι μία χρήσιμη συνάντηση όπου θα διαπιστώσουμε τι πρόοδος έχει σημειωθεί. 

Η επόμενη είναι στις 11 Μαΐου όπου σίγουρα θα είναι και η καθοριστική. Το Grexit θα ήταν κακό για την Ευρωζώνη στο σύνολό της, κακό για τους Έλληνες. Ο χρηματοπιστωτικός κίνδυνος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί, αλλά θα ήταν κακό. Επομένως, το σύνθημα μας είναι, όχι στο Grexit».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.