.Η ΔΗΜΑΡ γυρίζει την πλάτη της στο ΣΥΡΙΖΑ

Την πλάτη της στον ΣΥΡΙΖΑ γυρίζει η ΔΗΜΑΡ, καθώς δύο προβεβλημένα στελέχη του κόμματος έσπευσαν να κλείσουν τη συζήτηση περί διαύλων επικοινωνίας με την Κουμουνδούρου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος με άρθρο του στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Μεταρρύθμιση» επισημαίνει ότι οι λόγοι που οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια τη ΔΗΜΑΡ να βρίσκεται στην απέναντι όχθη από τον ΣΥΡΙΖΑ «παραμένουν σε μεγάλο βαθμό, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να είναι μια στείρα αντιπολιτευτική δύναμη, ανέξοδης παροχολογίας, που αντιμάχεται κάθε έννοια μεταρρύθμισης και που με την πολιτική του οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ και κατ' επέκταση στη χρεοκοπία».

Ταυτόχρονα, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Μαργαρίτης με συνέντευξή του στο ΑΠΕ τονίζει ότι η Αγίου Κωνσταντίνου αρνείται τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ «η οποία είναι μία τυφλή αντιπαράθεση με την ΕΕ, χωρίς αποτελέσματα και εναλλακτικές λύσεις». 

Ο κ. Μαργαρίτης προσθέτει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθήσει να έχει αυτήν τη μη ρεαλιστική γραμμή, τα περιθώρια συνεννόησης στενεύουν. Και σημειώνει: «Θέλω όμως να το κάνω καθαρό: Η σημερινή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ δεν διευκολύνει συγκλίσεις γιατί δεν ξεκαθαρίζει με ποια κατεύθυνση πρέπει να πάμε απέναντι στην τρόικα».

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που συνεδρίασε την Τετάρτη, σύμφωνα με Τα Νέα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, επανέλαβε διεξοδικά τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν το κόμμα του εκτός κυβερνητικού συνασπισμού, αναφέροντας ότι το μείζον εντοπιζόταν στο έλλειμμα Δημοκρατίας.

Ζήτησε από τους βουλευτές να ενεργοποιηθούν για να τρέξουν οι προτάσεις νόμου που έχει καταθέσει η ΔΗΜΑΡ, ανάμεσά τους και αυτή που κατατέθηκε μαζί με το ΠΑΣΟΚ για το αντιρατσιστικό. Στη ΔΗΜΑΡ ελπίζουν πως το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην ίδια γραμμή που είχε για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πριν από τις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Στην ίδια συνεδρίαση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Βασίλης Οικονόμου έθεσε την παραίτησή του από τη συγκεκριμένη θέση στη διάθεση του Φώτη Κουβέλη καθώς, όπως είπε, δεν επιθυμεί να δημιουργεί πρόβλημα στο κόμμα από την ώρα που διαφώνησε με την έξοδο από την κυβέρνηση. Ο κ. Κουβέλης τού απάντησε «Βασίλη, δεν υπάρχει θέμα» και η συζήτηση έκλεισε εκεί.

.Μαρκογιαννάκης: Έξι μήνες μας έχει σουβλίσει - Κωνσταντοπούλου: Διοριστήκατε επί χούντας εισαγγελέας

Με έναν ακόμη ομηρικό καυγά μεταξύ του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, έπεσε η αυλαία της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ. Με ιδιαίτερες αιχμές, κόντρες αλλά και βαρείς χαρακτηρισμούς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της.

Ο νέος καυγάς ξεκίνησε όταν η κ. Κωνσταντοπούλου επέμεινε στην τακτική της να αποκαλεί τον κ. Μαρκογιαννάκη με το όνομά του και όχι με τη θεσμική του ιδιότητα. «Μα, μας έχει πρήξει έξι μήνες τώρα! Έξι μήνες μας έχει σουβλίσει! Και ακόμα θα την ανεχόμαστε; Πως συμπεριφέρεστε έτσι;», απάντησε ο πρόεδρος της Προανακριτικής. 

«Νοσταλγοί της χούντας, οι καλύτεροι είστε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Κωνσταντοπούλου.

.Δήλωση-παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

«Η χώρα και η Ελληνική κοινωνία έχουν ανάγκη μια μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη», αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου σε κείμενο-παρέμβασή του σχετικά με την αποχώρηση της Αριστερής Πρωτοβουλίας από το ΠΑΣΟΚ, την οποία χαρακτηρίζει «πλήγμα για τη Δημοκρατική Παράταξη».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει σχετικά:

«Η απόφαση των συντρόφων μας, μελών της Αριστερής Πρωτοβουλίας, που έρχεται ως αποτέλεσμα των εξελίξεων της τελευταίας περιόδου, να διακόψουν κάθε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ένα πλήγμα για την Δημοκρατική Παράταξη.

Σε μια περίοδο κρίσιμη για την πορεία της χώρας και το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διασφαλίζει την συμμετοχή, την ενεργό παρουσία κάθε μέλους του και ιδιαιτέρως συντρόφων που έχουν αγωνιστεί για πολλά χρόνια.

Είναι κρίμα αντί να πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις του, να τις βλέπει να απομειώνονται.

Και σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως και των όποιων συμφωνιών ή διαφωνιών μπορούν να υπάρχουν με τα όσα υποστηρίζουν οι σύντροφοι της Αριστερής Πρωτοβουλίας, αυτό που απαιτείται είναι προσθέσεις και πολλαπλασιασμοί, όχι αφαιρέσεις και διαιρέσεις.

Η χώρα και η Ελληνική κοινωνία έχουν ανάγκη μια μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, που θα είναι απαλλαγμένη από αγκυλώσεις και εμμονές του παρελθόντος και θα βρίσκεται σε διαρκή ρήξη με πελατειακές αντιλήψεις και εξαρτησιακές συμπεριφορές. 

Μια παράταξη που θα ενώνει τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις και θα αποτελεί δύναμη ουσιαστικής Αλλαγής. Αλλαγής όλων όσων αποτέλεσαν τις αιτίες για την κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος.

Απαραίτητη προϋπόθεση, ένα προοδευτικό προγραμματικό πολιτικό πλαίσιο, αιχμή του οποίου θα είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και η προώθηση μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων παντού, στη διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, το παραγωγικό μοντέλο και βεβαίως, το πολιτικό σύστημα.

Στόχος, όχι απλώς η επιβίωση της χώρας, ως απάντηση στην κρίση, αλλά η διαμόρφωση των απαραίτητων όρων και προϋποθέσεων για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης οικονομίας, στο επίκεντρο της οποίας θα βρίσκεται ο άνθρωπος, με ισχυρούς θεσμούς δημοκρατίας που θα εμπεδώνουν καθημερινά το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης, ισονομίας και κράτους δικαίου.»

.Cosco: Κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα

Θα ενθαρρύνω τις κινεζικές επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα, ήδη κινεζικό fund έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, δήλωσε ο πρόεδρος της COSCO Group, κάπτεν Γουέι Τζιαφού, κατά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του νέου υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, της COSCO ΣΕΠ, του ΟΛΠ και του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να προχωρήσει η επέκταση του προβλήτα ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο κάπτεν Γουέι Τζιαφού, αναφερόμενος στο θέμα του Ελληνικού, έφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη κατασκευή του τεχνητού νησιού-ξενοδοχείου στο Ντουμπάι, και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση και στην επιχειρηματικότητα.

.Απολύτως εγγυημένες οι καταθέσεις"

Με αφορμή τα διάφορα δημοσιεύματα, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων, αλλά και των άλλων πολιτών της ΕΕ στα πιστωτικά ιδρύματα, με βάση τη χθεσινή απόφαση του ECOFIN, είναι απολύτως εγγυημένες, τουλάχιστον μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ ανά άτομο και ανά τράπεζα. 
Επιπλέον, στην Ελλάδα, όπου για τις τράπεζες έχει ήδη διατεθεί ποσό 50 δισ. ευρώ για τη θωράκισή τους, οι καταθέσεις είναι απολύτως διασφαλισμένες στο σύνολό τους. Η περί του αντιθέτου φημολογία που αναπτύσσεται από ορισμένα ΜΜΕ, είναι απολύτως ανακριβής, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

.ΕΛΠΕ: Στο 70% η πτώση της κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης

Με βαρέλι χωρίς πάτο παρομοίασε την ελληνική αγορά καυσίμων ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων Χρήστος Κομνηνός, αναφερόμενος, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, στη δραματική πτώση της κατανάλωσης που έφθασε για το πετρέλαιο θέρμανσης και το 70%. 

Από την πλευρά του διευθύνων σύμβουλος Γ. Κωστόπουλος είπε ότι η εταιρία, όπως και το ΤΑΙΠΕΔ, αναμένει τη δεσμευτική προσφορά της SOCAR για την πώληση του ΔΕΣΦΑ, ενώ στον τομέα των ερευνών για υδρογονάνθρακες επισήμανε ότι η δραστηριότητα του ομίλου θα επικεντρωθεί στον ελληνικό χώρο, 
δηλαδή στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας για τις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί προσφορές και στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου και νότια της Κρήτης όπου ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι σεισμικές έρευνες και αξιολογούνται τα δεδομένα που προέκυψαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέλευση, η συνολική ζήτηση καυσίμων στην ελληνική αγορά το 2012 μειώθηκε κατά 17%, ενώ σε σχέση με το 2009 η πτώση φθάνει το 33%. 

Η αγορά πετρελαίου θέρμανσης κατέρρευσε, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, λόγω του πενταπλασιασμού του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που ανάγκασε τους καταναλωτές να στραφούν σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης (ξύλα, pellet κλπ.) που επιβάρυναν το περιβάλλον. 

Ο κ. Κωστόπουλος σημείωσε σχετικά ότι η Πολιτεία επιδοτεί από τη μια πλευρά τις ανανεώσιμες πηγές για προστασία του περιβάλλοντος αλλά με την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο οδηγεί σε επιβάρυνσή του.

.Νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους μετά τις γερμανικές εκλογές προβλέπει ερευνητής του Ifo

Βέβαιος ότι μετά τις εκλογές στην Γερμανία θα γίνει νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, εμφανίστηκε ο ειδικός του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου για θέματα πραγματικής οικονομίας Κάι Κάρστενσεν και προειδοποίησε τους γερμανούς φορολογούμενους να ξεγράψουν τις απαιτήσεις των χρημάτων τους.

Η Ελλάδα χρωστάει στις χώρες της Ευρωζώνης και στο ΔΝΤ 207 δισεκατομμύρια ευρώ, επισήμανε κατά την παρουσίαση έκθεσης του Ινστιτούτου ο κ. Κάρστενσεν και προέβλεψε ότι Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αντιδρά «πάση δυνάμει» για ενδεχόμενο κούρεμα εις βάρος των ελληνικών ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, αλλά τα κράτη θα είναι αναγκασμένα να ματώσουν.

«Θα υπάρξουν κόλπα για το πώς θα μπορέσουν να πουλήσουν οι πολιτικοί κάτι τέτοιο στο εκλογικό σώμα τους, π.χ. μέσω του πληθωρισμού», δήλωσε ο οικονομολόγος και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν βλέπει εναλλακτική λύση. 

Αν το δημόσιο χρέος παραμείνει υψηλό, εξήγησε, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να δει φως στο τούνελ. 
Για να μη σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα, θα πρέπει να μη διαγραφεί διαμιάς το χρέος, αλλά σταδιακά, διευκρίνισε.

.«Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα ανακάμψει» λέει ο πρόεδρος της Cosco

«Η ευημερία θα επιστρέψει στην Ελλάδα» και «η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα ανακάμψει» είναι κάποιες από τις ενθαρρυντικές δηλώσεις του Κινέζου προέδρου της COSCO που τιμήθηκε σήμερα από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλο με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Φοίνικα, που του απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η Cosco έκανε μια μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, που έδωσε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης στην ελληνική οικονομία και συνέβαλε στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας» είπε ο κ. Βενιζέλος, προσφέροντας το παράσημο στον κάπτεν Γιουέι Τζιαφού ως «πράξη αναγνώρισης και τιμής».

Εξαίροντας ακόμη τη «ζωτική συνεισφορά» του καπετάνιου Γουέι στο επιτυχές αποτέλεσμα της κινεζικής επένδυσης, αλλά επίσης στην ενίσχυση της φιλίας των δύο χωρών και την επούλωση του «διεθνούς κύρους της χώρας σε μια κρίσιμη συγκυρία», ο κ.Βενιζέλος υπογράμμισε τη σημασία της «στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών, ακρογωνιαίος λίθος της οποίας ήταν η συγκεκριμένη επένδυση».

.ΕΤΕπ: Δάνειο 250 εκατ. ευρώ για την επέκταση του Μετρό προς Πειραιά

Την εκταμίευση της πρώτης δόσης, 250 εκατ. ευρώ, δανείου συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό ΑΕ.

Ειδικότερα, η Αττικό Μετρό ΑΕ ολοκλήρωσε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Οικονομικών και τους αρμόδιους φορείς, 
όλες τις διαδικασίες που απαιτούνταν και έτσι πραγματοποιήθηκε η εκταμίευση ποσού 250 εκατ. ευρώ για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά .

Η συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση είναι 30ετούς διάρκειας και προβλέπει 7ετή περίοδο χάριτος. Το ποσό που εκταμιεύεται, αποτελεί την α΄ δόση από το σύνολο της εγκεκριμένης από την ΕΤΕπ πίστωσης για το έργο, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ.

.Οι τάσεις της MRB: Προβάδισμα 1,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

Προβάδισμα 1,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δείχνουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της ΜRB και στην έρευνα που έγινε μετά τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ & ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την «πρόθεση ψήφου» (συλλογή στοιχείων στις 25 Ιουνίου) η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα με ποσοστό 22%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,8%, η Χρυσή Αυγή με 9,1%, το ΠΑΣΟΚ με 6,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,1% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%. Το ποσοστό της "Αδιευκρίνιστης Ψήφου" αγγίζει το 21,7%.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό RealFM, ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΡΒ Δ. Μαύρος σημείωσε ότι κατά τη συλλογή στοιχείων το διάστημα 13-21 Ιουνίου, η ΝΔ κατέγραφε ποσοστό 21,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, δηλαδή η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν στο 0,3%.

Τέλος, στην «Εκτίμηση Ψήφου», μετά και την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 28,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,6%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11,6%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,0%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,7% και "Άλλο Κόμμα" με 5,9%.

.Διαδοχικές συσκέψεις του Ευ. Βενιζέλου στην Ιπποκράτους

Διαδοχικές συσκέψεις με στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα έχει από τις 2 μετά το μεσημέρι ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, στα γραφεία της Ιπποκράτους.
Αρχικά ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τα μέλη της κυβέρνησης και στη συνέχεια με τους γενικούς γραμματείς και προέδρους Οργανισμών. 

Οι συναντήσεις γίνονται για να υπάρξει αλληλοενημέρωση, ενώ ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να τονίσει ότι πρέπει να υπάρχει ενιαία στάση από όλους και ουσιαστική δουλειά, προκειμένου η κυβέρνηση να πετύχει στο έργο της, ενώ θα εντοπιστούν και τα προβλήματα κάθε χώρου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει επίσης να υπάρξουν επεξεργασίες σε διάφορα θέματα που θα περιληφθούν στη νέα προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων, η οριστικοποίησης της οποίας τοποθετείται μετά το Συνέδριο της ΝΔ.

.Μέρκελ προς Τουρκία: Oι δημοκρατικές αξίες δεν είναι διαπραγματεύσιμες στην ΕΕ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι χαιρετίζει τη συμφωνία για την επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας, απευθύνοντας παράλληλα την προειδοποίηση προς την Αγκυρα, μετά την καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, ότι οι δημοκρατικές αξίες δεν είναι διαπραγματεύσιμες.

Η Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου ότι η συμφωνία για τη σύνδεση της προόδου της αίτησης ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις σημαίνει ότι η ΕΕ "δεν ενεργεί σαν να μην συνέβη τίποτε".

"Αυτή η συμφωνία καθιστά σαφές ότι η Τουρκία αποτελεί σημαντικό εταίρο, αλλά και ότι οι ευρωπαϊκές μας αξίες της ελευθερίας στη διαμαρτυρία, η ελευθερία της γνώμης, το κράτος δικαίου και η ανεξιθρησκία ισχύουν και δεν είναι διαπραγματεύσιμες"  δήλωσε η Αγγελα Μέρκελ.

.Οι θάνατοι από καρδιά έχουν μειωθεί στην Ευρώπη, αλλά η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση

Οι θάνατοι από στεφανιαία νόσο και άλλες καρδιοπάθειες εμφανίζουν σημαντική μείωση διαχρονικά στην Ευρώπη, σε σημαντικό βαθμό με τη βοήθεια των φαρμάκων που μειώνουν τη χοληστερίνη (όπως οι στατίνες) και την αρτηριακή πίεση, αλλά και χάρη στον περιορισμό του καπνίσματος. 

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι θάνατοι από καρδιά έχουν υποχωρήσει τουλάχιστον στο μισό σε σχέση με τα επίπεδα της δεκαετίας του ?80, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, όμως η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι υπάρχουν ορισμένες χώρες που αποτελούν πηγή ανησυχίας, καθώς τα ποσοστά θνησιμότητας από στεφανιαία νόσο παρουσιάζουν αυξητική τάση, ιδίως μεταξύ ορισμένων ομάδων του πληθυσμού (νέοι, γυναίκες). Η Ελλάδα ανήκει σε αυτές τις χώρες.

Η μελέτη τονίζει ότι παραμένουν ακόμα σημαντικές διαφορές μεταξύ των χωρών, με χαρακτηριστική περίπτωση την Ελλάδα, όπου εμφανίζεται ακόμα και αύξηση των θανάτων από καρδιά σε ορισμένες ομάδες του πληθυσμού. 

Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, όπου τόσο μεταξύ των ανδρών, όσο και μεταξύ των γυναικών, καταγράφεται διαχρονικά αύξηση των θανάτων από καρδιά στα άτομα κάτω των 45 ετών.

Επίσης, στη χώρα μας δεν εμφανίζεται κάποια αξιοσημείωτη μείωση θανάτων από καρδιά μεταξύ 1980 - 2009 στο σύνολο των γυναικών, ενώ ειδικότερα μεταξύ των Ελληνίδων ηλικίας 45 - 54 ετών παρατηρείται συνεχής και σημαντική αύξηση των θανάτων από καρδιά.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.