.Καλογιαννάκης Μιχάλης...3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου

*Ερωτήσεις στην 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου* Ζωγράφου 10 Μαρτίου 2014 Προς : πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Θέμα: Ερωτήσεις στην 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυο ερωτήσεις που αφορούν τα οικονομικά του Δήμου στην 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 10/03/2014: 

1) Όσον αφορά το χρηματικό ένταλμα προπληρωμής για την πληρωμή παραβόλων για την καταχώρηση ακινήτων του Δήμου στο Εθνικό Κτηματολόγιο ύψους 3.000 ευρώ, που εκδόθηκε στις 26 Φλεβάρη, θα ήθελα να μας ενημερώσετε αν έχει κατατεθεί. Σύμφωνα με το έγγραφο ΥΠ.ΕΣ. 1406/07.02.2014, εξαιρούνται οι Ορ... περισσότερα »

.Η τρόικα δεν θέλει να βγείτε στις αγορές

Η επιρροή της τρόικας στον Αντώνη Σαμαρά, έχει ήδη αρχίσει να μειώνεται, καθώς με την Οικονομία να εξέρχεται από την εξαετή ύφεση και την επίτευξη λογιστικού και δημοσιονομικού πλεονάσματος, ο Έλληνας πρωθυπουργός διαθέτει αρκετά χρήματα για την κάλυψη των μισθών και των συντάξεων, αναφέρεται σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Μπλούμπεργκ και προστίθεται: 

Το μόνο που χρειάζεται είναι ο δανεισμός χρημάτων για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, που ανέρχεται στα 321 δισ. ευρώ. Επιπλέον, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα- ανταπόκριση από την Αθήνα, το μεγαλύτερο μέρος του δημ... περισσότερα »

.Χρυσοχοΐδης: To ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε υπαρξιακή απόγνωση ..

Με ένα άρθρο του, ο υπουργός υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξηγεί για ποιους λόγους δεν του αρέσει πια το ΠΑΣΟΚ και αφήνει αιχμές για την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου κλείνοντας το μάτι στη νέα προοδευτική αριστερά. Στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ με τίτλο «Γιατί ΠΑΣΟΚ; 

Γιατί το κόμμα του Ανδρέα και της Μελίνας είναι απαραίτητο για τη νέα Ελλάδα», ο κ. Χρυσοχοΐδης δανείζεται τα λόγια της Μελίνας και γράφει: «Δεν αρέσουμε πια Πρόεδρε. Η Μελίνα που το είπε το 1989 έφυγε νωρίς. Και δεν είδε την αλήθεια των λόγων της να δέχεται μια τραγική επιβεβαίωση εικοσιπέντε χρόνια μετά. Η Ελ... περισσότερα »

.Μπλούμπεργκ: Η τρόικα αντιτίθεται στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Η επιρροή της τρόικας στον Αντ. Σαμαρά, έχει ήδη αρχίσει να μειώνεται, καθώς με την Οικονομία να εξέρχεται από την εξαετή ύφεση και την επίτευξη λογιστικού και δημοσιονομικού πλεονάσματος, ο Έλληνας πρωθυπουργός διαθέτει αρκετά χρήματα για την κάλυψη των μισθών και των συντάξεων, αναφέρεται σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Μπλούμπεργκ και προστίθεται: 

Το μόνο που χρειάζεται είναι ο δανεισμός χρημάτων για την αποπληρωμή το δημοσίου χρέους, που ανέρχεται στα 321 δισ. ευρώ. Επιπλέον, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα- ανταπόκριση από την Αθήνα, το μεγαλύτερο μέρος του δημ... περισσότερα »

.Προθεσμία έως το τέλος της εβδομάδας για συμφωνία με την τρόικα, δίνει το Γιούρογκρουπ

 Προθεσμία έως το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, έδωσε το Γιούρογκρουπ στην ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, κατά τη συζήτηση στο Γιούρογκρουπ ασκήθηκε κριτική για την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και αναγνωρίστηκε η πρόοδος στα δημοσιονομικά ζητήματα.

.Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing


Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Μπόινγκ 777 που χάθηκε από τα ραντάρ τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, μεταφέροντας 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος.
Οι Αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επεκτείνουν τη ζώνη ερευνών, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί απολύτως τίποτα που να εξηγεί το πού και γιατί εξαφανίστηκε το αεροσκάφος. 

Όπως είπε ο Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας, η ακτίνα των ερευνών θα διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 100 ναυτικά μίλια από το όρος Ιγκάρι της Μαλαισίας, όπου θεάθηκε για τελευταία φορά το Μπόινγκ.

Ο Αζαρουντίν είπε ότι οι δύο ύποπτοι επιβάτες που χρησιμοποίησαν κλεμμένα διαβατήρια για να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος δεν έχουν ασιατικά χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας τον υπουργό Εσωτερικών της Μαλαισίας Ζαχίντ Χαμίντι. 

Σύμφωνα με τον Αζαρουντίν οι Αρχές της Μαλαισίας ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα για να δώσουν απαντήσεις στο μυστήριο. Δεν έχουν αποκλείσει ούτε την πιθανότητα να εκδηλώθηκε αεροπειρατεία στο αεροπλάνο. 

Οι ΗΠΑ, που είχαν τρεις υπηκόους τους μεταξύ των επιβατών, έστειλαν στη Μαλαισία πράκτορες του FBI υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

.ΠΑΣΟΚ: Ο Ευ. Βενιζέλος θα χειριστεί το θέμα του ασυμβίβαστου

Το θέμα του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή θα συζητήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η Κ.Ο. του Κινήματος, η οποία συνεδρίασε, χθες, στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης της «Ελιάς», εξουσιοδότησε τον κ. Βενιζέλο να χειριστεί το θέμα σε συνεννόηση με τον κ. Σαμαρά, αφού πάρει και τη γνώμη των απόντων βουλευτών του Κινήματος, για ο ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα του ασυμβίβαστου. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η ΝΔ προτίθεται να αντιμετωπίσει το θέμα εσωκομματικά, χωρίς να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση.

Στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ το θέμα τέθηκε από τους βουλευτές Κώστα Σκανδαλίδη και Γιάννη Κουτσούκο, οι οποίοι ζήτησαν να ρυθμιστεί νομοθετικά. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας για το ίδιο θέμα, ανέφερε πως αν ο ίδιος επρόκειτο να είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή θα υπέβαλε την παραίτησή του είτε υπήρχε ασυμβίβαστο είτε όχι. Στο τέλος της συζήτησης ο κ. Βενιζέλος εξουσιοδοτήθηκε να χειριστεί εκείνος το θέμα. 

.Χωρίς φαρμακεία σήμερα και αύριο

 Με 48ωρη πανελλαδική απεργία, απαντούν οι φαρμακοποιοί στην επιμονή των εκπροσώπων της τρόικας για απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιδιωτικών φαρμακείων, αλλά και για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας. Την απόφαση έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), έπειτα από σχετική εισήγηση του προέδρου του Συλλόγου, Κυριάκου Θεοδοσιάδη.

«Η 48ωρη απεργία είναι η αρχή έντονης αντίδρασης και αντίστασης των φαρμακοποιών στις πιέσεις της τρόικας και όλων όσοι απαιτούν την διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης», αναφέρει ο ΠΦΣ και ζητάει από την κυβέρνηση να μην υλοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας και να απορρίψει το μέρος της μελέτης του ΟΟΣΑ που αφορά τη φαρμακευτική περίθαλψη και τα φαρμακεία.  Την Τρίτη 11 Μαρτίου, θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ του ΠΦΣ για να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Σημειώνεται πως στην απεργία συμμετέχουν και οι φαρμακαποθηκάριοι. 

.Ηλεκτρονικά η υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών

Να υποβάλουν εμπρόθεσμα τις βεβαιώσεις αποδοχών αμοιβών, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή καθυστέρηση στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων κάλεσε χθες τους υπόχρεους η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα πως οι βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να υποβληθούν έως την 28η Μαρτίου 2014.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη νέα μεθοδολογία που θα ισχύσει για τις υποβολές δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων 2014, οι κωδικοί της φορολογικής δηλώσεως των εισοδημάτων που προέρχονται από τις ανωτέρω βεβαιώσεις θα προ-συμπληρώνονται χωρίς την δυνατότητα επεξεργασίας από τον φορολογούμενο.

Σε περίπτωση απουσίας ηλεκτρονικής πληροφορήσεως από τον εργοδότη ή τον αρμόδιο φορέα, η υποβολή της δηλώσεως 2014 των αντισυμβαλλομένων (υπαλλήλων, συνταξιούχων, προμηθευτών υπηρεσιών κτλ.) θα είναι δυσχερής μέχρι την αποστολή σχετικού ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων από τους υπόχρεους.

.Ο Θ. Πάγκαλος θα εκπροσωπήσει την ελληνική Προεδρία στη στρατιωτική Επιτροπή

Ο Θ. Πάγκαλος θα εκπροσωπήσει την ελληνική Προεδρία στη συνεδρίαση της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ μετά από αίτημα του ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου. Με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρώην υπουργό Θόδωρο Πάγκαλο συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τον κ. Πάγκαλο, να εκπροσωπήσει την ελληνική Προεδρία στη στρατιωτική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνέρχεται στις 12 Μαρτίου 2014 στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στη συνάντηση αυτή κατά παράδοση, προσκαλείται σε γεύμα εργασίας μία προσωπικότητα της δημόσιας και πολιτικής ζωής της προεδρεύουσας χώρας και συμμετέχει ως κύριος ομιλητής, παρουσιάζοντας απόψεις που αφορούν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε θέματα γεωπολιτικής και στρατηγικής. 

Ο εκπρόσωπος της προεδρεύουσας χώρας στη συνάντηση αυτή, είθισται να μην κατέχει κυβερνητική θέση, αλλά να έχει εγνωσμένη εμπειρία και συμβολή στα δημόσια πράγματα της χώρας του, καθώς και να έχει υπηρετήσει σε θέσεις κυβερνητικής ευθύνης στους τομείς αυτούς. 

Τα θέματα που θα απασχολήσουν το γεύμα εργασίας, είναι η ευρωπαϊκή αμυντική ολοκλήρωση, η ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, καθώς και η δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής συμβολής για την παγκόσμια σταθερότητα».

.Βαρύ το κλίμα για την Ελλάδα στο Eurogroup

Κριτική για την έλλειψη προόδου στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων ασκήθηκε από το Eurogroup στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα έως το τέλος της εβδομάδος.

Οι αναφορές του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ εναρμονίζονται με τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την ώρα που προσερχόταν στη σημερινή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες.

«Είναι σημαντικό για όλους μας και ειδικότερα για την Ελλάδα να υπάρξει συμφωνία. Ας ελπίσουμε ότι η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση θα εργαστούν στην Αθήνα για την επίτευξη συμφωνίας πολύ σύντομα», είχε τονίσει.

Η στάση του Eurogroup καταδεικνύει πως οι επικεφαλής της τρόικα δεν κατέθεσαν θετική έκθεση προόδου και επεσήμαναν τις καθυστερήσεις και τις παραλείψεις της ελληνικής κυβέρνησης.

.Σκηνικό ρήξης στο ΠΑΣΟΚ

Σκηνικό ρήξης στο ΠΑΣΟΚ για την κουτσουρεμένη «Ελιά». Αιχμές για την ηγεσία του κόμματος άφησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν αρέσει πια». 

Με άρθρο του στα ΝΕΑ, ο υπουργός Υποδομών τονίζει την πλήρη διαφωνία του με τη στρατηγική Βενιζέλου σε σχέση με την Ελιά, υποστηρίζοντας ότι «το Κίνημα πρέπει να πρωτοστατήσει στη μάχη για τη σύνθεση μιας μαζικής δημοκρατικής παράταξης της Προοδευτικής Αριστεράς». 

Η ρήξη στο ΠΑΣΟΚ προβληματίζει το Μαξίμου σε σχέση με τη σταθερότητα της δικομματικής κυβέρνησης, υπό το φόβο ότι η αποστασιοποίηση που επέδειξαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για την κεντροαριστερά μεταφερθεί σε κυβερνητικό επίπεδο.

.Στη σωστή πλευρά για ανασυγκρότηση

«Στόχος της συνεργασίας ΔΗΜΑΡ και στελεχών προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, είναι να εκφραστούν εκείνοι που δεν αποδέχονται την κυβερνητική πολιτική», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας σε εκδήλωση για τη συγκρότηση του τρίτου πόλου.
Αυτούς που αποκρούουν την πολιτική της αντιπολίτευσης, που αρκείται σε εύκολους αφορισμούς, αντιτίθεται σε αναγκαίες δημοκρατικές αλλαγές, αθροίζει συντεχνιακά αιτήματα και εμφορείται από έναν παρωχημένο κρατισμό», συμπλήρωσε ο κ. Κουβέλης. Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη και το «Ποτάμι» υποστήριξε ότι στερούνται σαφούς πολιτικού στίγματος.
«Είμαστε στη σωστή πλευρά του εγχειρήματος για τη ανασυγκρότηση της κεντροαριστερός δεν είμαστε ευκαιριακοί σύμμαχοί κανενός, διεκδικούμε από τον ελληνικό λαό ισχυρή, πολιτική εντολή», επεσήμανε ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος άφησε αιχμές εναντίον της «Ελιάς» λέγοντας ότι στο ερώτημα γιατί εμείς και όχι οι άλλοι, η απάντηση είναι, οι άλλοι εξακολουθούν να πιστεύουν και να εφαρμόζουν τις πολιτικές του αδιεξόδου και δεν μπορεί να είναι οργανικά στοιχεία της ανασυγκρότησης

.Άκαρπες οι έρευνες για το αεροσκάφος

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Μπόινγκ 777 που χάθηκε από τα ραντάρ τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, μεταφέροντας 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος. 
Οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επεκτείνουν τη ζώνη ερευνών, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί απολύτως τίποτα που να εξηγεί το πού και γιατί εξαφανίστηκε το αεροσκάφος. 
Όπως είπε ο Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας, η ακτίνα των ερευνών θα διπλασια... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.