.Τον Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Πέττας

Τον προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αντώνης Πέττας  προκειμένου να πάρει την ευλογία του Αγίου Γεωργίου για καλή δύναμη στον προεκλογικό του αγώνα.
 Κατά την  διάρκειας  της επίσκεψης  ο Αρχιμανδρίτης Βενέδικτος ενημέρωσε τον Κο Πέττα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ναός   και υπήρξε ταύτιση απόψεων για το πώς πρέπει να λυθούν τα συγκεκριμένα προβλήματα.

.Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση ελέγχονται για εμβάσματα εξωτερικού

Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση είναι οι μονοί βουλευτές που εμπεριέχονται στην αρχική λίστα με την οποία είχαν ζητηθεί στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων εξωτερικού διευκρίνισε πριν λίγο το υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδοντας φήμες των τελευταίων δύο ημερών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών τονίζεται πως στον πρώτο έλεγχο της αρχικής λίστας με την οποία είχαν ζητηθεί στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων για 24.710 περιπτώσεις βρέθηκαν τρεις βουλευτές και συγκεκριμένα οι κ. κ. Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση καθώς και οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου.

«Οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται πως «η ολοκλήρωση των ελέγχων θα γίνει το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα παρερμηνείας».

Αναφέρεται ακόμη πως η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ελέγχει το κατά πόσο τα ποσά καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων και δεν έχει στοιχεία ή την αρμοδιότητα για έλεγχο πόθεν έσχες. «Συνεπώς, και ως προς αυτό το σκέλος, τα δημοσιεύματα είναι ανακριβή», προστίθεται στην ανακοίνωση.

.Καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και ζελατοδυναμίτιδα εντοπίστηκαν στη γιάφκα στου Γκύζη

Κλιμάκιο του επιχειρησιακού τμήματος της ένοπλης οργάνωσης DHKP-C, (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), που δρα στην Τουρκία και είναι πίσω από σοβαρά χτυπήματα στη χώρα, χαρακτηρίζονται από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, οι τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε γιάφκα με οπλισμό, στην οδό Γεναδίου στου Γκύζη.

Στο διαμέρισμα 2ου ορόφου, όπου έμεναν οι τέσσερις Κούρδοι, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα καλάσνικοφ με τρεις γεμιστήρες, τρία πιστόλια, ένας σιγαστήρας, δύο υποπολυβόλα, (ένα SCORPION και ένα MINI UZI 9MM PARA), 6,35 κιλά ζελατοδυναμίτιδα, σε μασούρια και συσκευασίες, δύο χειροβομβίδες F1 και μεγάλος αριθμός σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση πιθανότατα σχετίζεται με την ανεύρεση των όπλων σε φουσκωτό σκάφος, πριν από λίγο καιρό στην Χίο, όπου συνελήφθησαν εκτός των άλλων άλλα δύο μέλη της τουρκικής οργάνωσης, καθώς και με την σύλληψη 44χρονης τουρκικής υπηκοότητας, η οποία καταζητείτο από τις τουρκικές αρχές, χτες στο Ηράκλειο της Κρήτης

.Η δημοσκόπηση που «ταρακούνησε» τον Τσίπρα

Άκρως ενδεικτική έρευνα κοινής γνώμης που καταλήγει με κατηγορηματικό και κάθετο τρόπο στο συμπέρασμα «μακριά από τους Πασόκους» έχει στα χέρια του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Πρώτο Θέμα», αποτελεί κόκκινο πανί για τους ψηφοφόρους του κόμματος κάθε αναφορά ονόματος που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ποιοτική αυτή έρευνα διενεργήθηκε από εταιρεία που συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και παρουσιάστηκε περίπου πριν από ένα δίμηνο στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Η τελική επισήμανση-συμβουλή μπορεί να συμπυκνωθεί στη φράση «δεν χωρούν άλλοι Πασόκοι στο ΣΥΡΙΖΑ».

Τα συμπεράσματα προέκυψαν από ποιοτική έρευνα, δηλαδή μέσα από συζητήσεις με πολίτες οργανωμένους σε γκρουπ και συγκεκριμένη θεματολογία. Όταν οι πολίτες ερωτώνται για τα αρνητικά στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ, ένα από αυτά που επισημαίνονται διαρκώς 

και με έμφαση είναι ότι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκουν καταφύγιο στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ενεπλάκησαν με διάφορους τρόπους στη διαχείριση της εξουσίας τα προηγούμενα χρόνια, ακόμα και αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μομφές ή έστω κάποια αρνητική εικόνα για το πρόσωπό τους.

Παρόλα αυτά, σώζονται και μάλιστα με υψηλά ποσοστά δημοτικότητας, τρία πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, η Σοφία Σακοράφα, ο Αλέξης Μητρόπουλος και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, με κοινό στοιχείο και για τους τρεις τη μη εμπλοκή τους στην εξουσία επί πράσινης διακυβέρνησης.

.Από σήμερα οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές

Από σήμερα Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι μαθητές να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις συμμετοχής τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2014, με την προθεσμία να λήγει στις 25 Φεβρουαρίου.

Για πρώτη χρονιά δε θα υπάρχει ως επιλογή η εισαγωγή σε Σχολές Αστυνομίας. Επίσης για το τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας δεν θα εξετάζονται οι υποψήφιοι στα ειδικά μαθήματα Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, όπως ίσχυε μέχρι πέρσι.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται την αίτηση είτε από το Λύκειο, όπου φοιτούν, είτε από το Διαδίκτυο στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο Εξετάσεις (Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ ΤΕΕ/ Έντυπα εξετάσεων).

.Με νέο μαθηματικό τύπο η λύση για το εφάπαξ

Με νέο «μαθηματικό» τύπο θα υπολογίζεται, πλέον, το εφάπαξ σε όλα τα ταμεία πρόνοιας, με τις αλλαγές να αγγίζουν κατά κύριο λόγο τους δημοσίους υπαλλήλους. Εξαιρούνται από τις αλλαγές όσοι πρόλαβαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους έως τις 31 Αυγούστου 2013, των οποίων το εφάπαξ θα υπολογιστεί με το παλαιό σύστημα και χωρίς νέα μείωση. 

Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης μιλώντας στο Mega, αυτή η κατηγορία ασφαλισμένων θα πάρει το εφάπαξ μέσα στο 2014. Το νέο σύστημα, που παρουσιάζει το Έθνος της Κυριακής, προβλέπει τη δημιουργία «ατομικών μερίδων» για όλους τους ασφαλισμ... περισσότερα »

.«Οι Έλληνες δεν είμαστε πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς»

«Εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς», δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενος στα πρόσφατα δημοσιεύματα που ήθελαν τους Έλληνες να είναι κατά μέσο όρο πλουσιότεροι από τους Γερμανούς.

Σε προδημοσίευση αποσπάσματος της συνέντευξης, η εφημερίδα παραθέτει σχόλιο του πρωθυπουργού σχετικά με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και όχι της ομοσπονδιακής τράπεζας της Γερμανίας, όπως αναφέρει λανθασμένα η Bild.

«Η έρευνα δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης. Σε έξι χρόνια ύφεσης, το βιοτικό επίπεδο μειώθηκε κατά 40%, η ανεργία βρίσκεται στο 27%. Οι Έλληνες σίγουρα δεν είναι κατά μέσο όρο πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς!», τονίζει ο κ. Σαμαράς. 

Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο πακέτο βοήθειας. «Δεν χρειαζόμαστε κανένα καινούργιο, τρίτο πακέτο βοήθειας! Κατά τα άλλα δεν έχω και καμία πληροφόρηση για το ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πράγματι προετοιμάζει ένα τρίτο πακέτο. Πετυχαίνουμε στο τρέχον πρόγραμμα βοήθειας τους στόχους και λειτουργεί», σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά στην ελληνική προεδρία επισημαίνει ότι δίνει στη χώρα επιπλέον δύναμη προκειμένου να πετύχει το «come back». 

«Πρέπει να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας και να σταθεροποιήσουμε περαιτέρω τη νομισματική ένωση ώστε να εμποδίσουμε μελλοντικές κρίσεις. Η προεδρία στην ΕΕ μας δίνει επιπλέον δύναμη για να καταφέρουμε το ελληνικό “come back”. Αισθανόμαστε περηφάνια που βρισκόμαστε σε μια τέτοια φάση στην προεδρία της ΕΕ», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

.Σταυρός και όχι λίστα στις ευρωεκλογές

Στην κατάργηση της λίστας στα ευρωψηφοδέλτια των πολιτικών σχηματισμών που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του Μαΐου και την αντικατάστασή της από ψηφοδέλτια σταυρούς σε υποψήφιους συμφώνησαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο κάθε ευρωψηφοδέλτιο οι υποψήφιοι θα είναι 42, διπλάσιοι δηλαδή από τον αριθμό των βουλευτών που εκπροσωπούν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι ψηφοφόροι θα μπορούν να δώσουν τουλάχιστον δύο σταυρούς.

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, ώστε να ψηφιστεί εγκαίρως ο σχετικός νόμος και να ισχύσει η ρύθμιση στις επικείμενες εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1981 μέχρι και σήμερα σε όλες τις εκλογές υπήρχε λίστα.

.Τη λύπη της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία εξέφρασε η ελληνική Προεδρία

Τη λύπη της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία, σχετικά με την πρωτοβουλία «ενάντια στη μαζική μετανάστευση», εξέφρασε η ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. 
Σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται: «Η εισαγωγή ποσοστώσεων στη μετανάστευση των πολιτών της ΕΕ αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελβετικής Ομοσπονδίας, όπως αυτή περιγράφεται, στη σχετική διμερή συμφωνία που βρίσκεται σε ισχύ και η οποία αποτελεί κύριο παράγοντα, για την αρμονική ανάπτυξη των σχέσεών μας.

Η ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων, συνιστά ουσιώδη Αρχή του Ευρωπαϊκού Σχεδίου και θεμελιώδες δικαίωμα όλων των πολιτών της, Ελβετών και υπηκόων κρατών-μελών της ΕΕ, το οποίο θα πρέπει να διατηρηθεί και να προωθηθεί».

.Ο Τύπος της Δευτέρας

Το επόμενο μνημόνιο, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και οι αλλαγές στον τρόπο εκλογής των Ελλήνων ευρωβουλευτών κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των φύλλων της Δευτέρας. Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής: 

*ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ*: "Ποιοί χάνουν από τις αλλαγές στο εφάπαξ". Η εφημερίδα γράφει "τα εφάπαξ του μέλλοντος θα είναι εξορθολογισμένα, που σημαίνει -σε απλά ελληνικά- μειωμένα, και το ποσό που θα παίρνει ο ασφαλισμένος θα είναι συνάρτηση των κρατήσεων που του έχουν γίνει. Υπογράφεται σήμερα από τον Γ. Βρούτση η υπουργική απόφαση για τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ, ο οποίος θα... περισσότερα »

.Στο «μικροσκόπιο» τρεις βουλευτές

Αναταραχή στη ΝΔ προκαλούν οι πληροφορίες για τρεις βουλευτές του κόμματος που φέρονται να ελέγχονται για μεταφορά σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτων ποσών, άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας, εν μέσω της οικονομικής κρίσης. 
Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, από το Μαξίμου δεν απέκλειαν να υπάρξουν εντός της ημέρας ανακοινώσεις για τις διαστάσεις της υπόθεσης.

.«Πόλεμος» για τα Μάρμαρα

Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα έγιναν... Μάρμαρα της Βρετανίας για τον Independent που με αφορμή την τοποθέτηση του George Clooney για την επιστροφή τους στην Ελλάδα, αμφισβητεί ακόμη και ότι τα έκλεψε ο λόρδος Έλγιν!

 «Ο George Clooney πιστεύει πως η Βρετανία πρέπει να χάσει τα Μάρμαρά της» είναι, συγκεκριμένα, ο τίτλος του δημοσιεύματος της βρετανικής εφημερίδας, στο οποίο ο συντάκτης του άρθρου αμφισβητεί ακόμη και το ότι ο Έλγιν «έβγαλε» παράνομα τα Μάρμαρα από την Ελλάδα. 

Στο ίδιο άρθρο, ο  επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού της Βρετανίας, Τζον Γουιτινγκέιλ, μιλά στην εφημερίδα και ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τον γνωστό ηθοποιό πως... δεν ξέρει τι λέει!

.Αντιδράσεις για τη σταυροδοσία

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης για αλλαγές στον τρόπο εκλογής των Ελλήνων ευρωβουλευτών, οι οποίοι στις Ευρωεκλογές του Μαΐου θα διεκδικήσουν τις 21 έδρες με σταυρό και όχι με λίστα, μέσα από ψηφοδέλτια με συνολικά 42 υποψηφίους για κάθε κόμμα. Το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα φέρει σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή. Ο επίκουρος καθηγητής Παναγής Παναγιωτόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 984 και τον Τάκη Καμπύλη έκανε λόγο για έλλειψη σχετικών διεργασιών κι επεσήμανε τον κίνδυνο ο κάθε υποψήφιος να δώσει τον προσωπικό του εκλογικό αγώνα. 
Λάθος η στιγμή που επελέγη, θα μπορούσε να ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές, τόνισε -μιλώντας στην ίδια εκπομπή- ο πολιτικός επιστήμονας Θανάσης Διαμαντόπουλος.
Στη σταυροδοσία των υποψηφίων ευρωβουλευτών αντέδρασε και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Καταγγέλλει αδιαφανείς διαδικασίες στη λήψη της απόφασης, ενώ κάνει λόγο για λαϊκίστικη απόφαση. 
Ο Γιάννης Ραγκούσης σημειώνει: «Μείζονες αλλαγές που μας οδηγούν σε έναν απίστευτο πολιτικό μεσαίωνα ανακοινώνονται ως αποφάσεις» ανέφερε και διερωτήθηκε πόσο μαύρο πολιτικό χρήμα θα απαιτεί η εκλογή ευρωβουλευτή με σταυρό σε μια μόνον εκλογική περιφέρεια 8.000.000 ψηφοφόρων.

Την ίδια ώρα αντιδράσεις προκαλεί η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που αφαιρεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις αυτοδιοικητικές εκλογές βάσει του «νόμου Ραγκούση») από ομογενείς και νόμιμους μετανάστες. 
Το ΠΑΣΟΚ μία ημέρα αφότου ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για «πράξη οπισθοδρόμησης» και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «θέλει να στερήσει το δικαίωμα φωνής σε ανθρώπους καθόλα νόμιμα διαβιούντες στην Ελλάδα», επικαλέστηκε την ισχύουσα νομοθεσία ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος ακύρωσης των εκλογών από το ΣτΕ». 

Έντονη η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κατάθεση της τροπολογίας είναι πλήρως εναρμονισμένη με την προσπάθεια επιβολής μιας ακροδεξιάς ατζέντας από την κυβέρνηση Σαμαρά. «Οι μετανάστες που ζουν νόμιμα στη χώρα επί πολλά χρόνια, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως παρίες, στερούμενοι δικαιώματα που τους ενσωματώνουν στην πολιτική ζωή και διασφαλίζουν την ισότητα, τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή» επισημαίνει. 

«Οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Τα κόμματα που δεν θέλουν να κυριαρχήσει στη δημόσια ζωή η ακροδεξιά ατζέντα -και ειδικά το ΠΑΣΟΚ που είχε εισαγάγει το νομό που σήμερα ανατρέπεται- οφείλουν να καταψηφίσουν την τροπολογία» τονίζεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ. 

.Οκτώ προσαγωγές για τον εμπρησμό

Σε οκτώ προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και του Δημάρχου Ωρωπού και δύο αντιδημάρχων, προχώρησε η αστυνομία στο πλαίσιο της προανάκρισης για τα επεισόδια και την πυρπόληση υποδομών των διοδίων στη Μαλακάσα. Αυτεπάγγελτη δίωξη για τον χθεσινό εμπρησμό στα παράπλευρα διόδια Μαλακάσας άσκησε ο εισαγγελέας, ενώ στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ έχουν μπει τα βίντεο στα οποία έχει καταγραφεί το συμβάν, προκειμένου να γίνει τυχόν ταυτοποίηση προσώπων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.