.Παρών στο πλευρό του Αντώνη Πέττα δηλώνει ο Βασίλης Χασούρας

Νέα δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας του *Αντώνη Πέττα*, αυτή τη φορά από τον πολιτικό μηχανικό *Βασίλη Χασούρα*, του οποίου η οικογένεια έχει συμμετάσχει στα κοινά της πόλης και στο παρελθόν. Μέσω επιστολής του ο κ. Χασούρας δηλώνει παρών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στηρίζοντας τον κ. Πέττα και αφήνοντας ανοιχτή με βάση τα γραφόμενα μία ενδεχόμενη συμμετοχή του και στο ψηφοδέλτιό του. Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή: “Ξεκινάμε μια σημαντική προσπάθεια με διάθεση και αποφασιστικότητα. * Μια προσπάθεια ώστε σε αυτές τις εκλογές να είμαστε όλοι εδώ!* Παρόντες στη μάχη για την πόλ... περισσότερα »

.Εφάπαξ μείωση 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών, από το καλοκαίρι

Εφάπαξ από το καλοκαίρι θα γίνει, σε συμφωνία με την τρόικα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%. Αυτό επισήμανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Απομένει προς διευκρίνιση το εάν η συνολική μείωση θα αφορά μόνον τις εργοδοτικές εισφορές ή εάν οι εργοδότες θα «συνεισφέρουν» με 2,9% και οι εργαζόμενοι με 1%. Η τρόικα φαίνεται ότι διαφωνεί με τη μείωση των εισφορών των εργαζομένων, με τον κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών να δηλώνει σε σχετική ερώτηση ότι «η τρόικα κλοτσάει ακόμη σε αυτό».

Το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι το καθαρό κενό που δημιουργείται στα ασφαλιστικά ταμεία από τη μείωση των εισφορών είναι τελικά πολύ μικρότερο από τον αρχικό υπολογισμό (περίπου 700 εκατ. ευρώ), καθώς προκύπτουν οφέλη τόσο από την αύξηση της απασχόλησης, όσο και από την κερδοφορία των επιχειρήσεων. 

Το συγκεκριμένο τελικό κενό θα καλυφθεί και με μέτρα από το υπουργείο Οικονομικών, με τον κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου να δηλώνει «εξετάζονται διάφοροι τρόποι».

.Μέχρι 28 Φεβρουαρίου θα δέχονται οι τράπεζες τις υπεύθυνες δηλώσεις για προστασία της α' κατοικίας

Μέχρι και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, οι τράπεζες θα παραλαμβάνουν τις υπεύθυνες δηλώσεις των οφειλετών για την προστασία της κύριας κατοικίας από πλειστηριασμό, όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Η προθεσμία αυτή είχε τεθεί με δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή διάταξης του Ν. 4224/2013 (άρθρο 2, παρ. 2α) η οποία ορίζει ότι «κατά τη διάρκεια απαγόρευσης του πλειστηριασμού οι οφειλέτες έχουν υποχρέωση υποβολής στον δανειστή με κάθε πρόσφορο μέσο, υπεύθυνης δήλωσης του ν. 1599/1986 (Α΄ 75), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 13 του ν. 2479/1997 (Α΄ 67) 

στην οποία αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία του οφειλέτη, λεπτομερή και επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας, περιγραφή της πλήρωσης των παραπάνω προϋποθέσεων και λεπτομερής αναγραφή των κινήσεων λογαριασμού που ξεπερνούν το ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ τους τελευταίους είκοσι τέσσερις (24) μήνες πριν την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης. 

Σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης της παρούσας υποπαραγράφου μέχρι 31.1.2014, ή εντός δύο (2) μηνών από την επίδοση επιταγής προς εκτέλεση, αίρεται για τον συγκεκριμένο οφειλέτη και τη συγκεκριμένη οφειλή η απαγόρευση πλειστηριασμού».

.Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την ανασύσταση της αστυνομίας, του πυροσβεστικού σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, κατέθεσε σειρά βελτιωτικών αλλαγών που είχαν προτείνει φορείς και κόμματα, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι ανοικτός και για νέες προτάσεις, μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη περαιτέρω τροποποιητικών αλλαγών και διευκρινίσεων, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν ενώ η ΔΗΜΑΡ και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Βουλευτών, επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.

.Ευ. Βενιζέλος: Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Ν. Αναστασιάδη

 Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε επίσης τους βουλευτές για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, για τις επαφές και συναντήσεις που είχε στα Βαλκάνια και για τη μεταφορά των χημικών από τη Συρία.

Το μεγαλύτερο μέρος της ενημέρωσης, ο υπουργός Εξωτερικών το αφιέρωσε στο Κυπριακό λέγοντας ότι το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη- Έρογλου είναι ένα υψηλού επιπέδου ανακοινωθέν που δίνει βαρύτητα στη συνταγματική πτυχή. 

«Στηρίζουμε, διατυπώνουμε τους προβληματισμούς μας, υπογραμμίζουμε τα κρίσιμα σημεία, αλλά απόφασή μας είναι να στηρίζουμε τις αποφάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Προέδρου της» είπε ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνοντας ότι η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρέπει να κατηγορηθούν ότι δεν μετέχουν σε μια διαδικασία που προωθεί ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών.

Αναφερόμενος στα θετικά στοιχεία, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι το κοινό ανακοινωθέν τοποθετεί τα πάντα υπό τον έλεγχο του Κυπριακού λαού, με τη διαδικασία του δημοψηφίσματος και αποκλείει ρητά οποιαδήποτε μορφή επιδιαιτησίας και άρα δεν πρόκειται να επαναληφθεί η διαδικασία και η συμφωνία της Νέας Υόρκης που είχε προηγηθεί του σχεδίου του 2004. 

Είπε επίσης ότι «ανοίγει μια διαπραγμάτευση, η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο όταν συμφωνηθούν όλα τα επιμέρους σημεία της και άρα κανένα σημείο της δεν μπορεί να αποσπασθεί και να αξιοποιηθεί ή να αξιολογηθεί».

.Αποχωρούν από την «Ελιά» οι «58»

Αιφνίδιες εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς οι «58» αποχωρούν από την προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου, τουλάχιστον μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Έγκυρες πληροφορίες από τους «58» αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη μέσω διαβούλευσης μεταξύ των στελεχών της «κίνησης» και θα επικυρωθεί σε συνεδρίαση που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, την πρόθεση των «58» γνωστοποίησε ο Γιάννης Βούλγαρης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, σε τηλεφωνική τους συνομιλία.

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες, οι «58» αποχωρούν οργανωτικά από την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς και τη δημιουργία ενός σχήματος κατά την Ιταλική «Ελιά» και δεν θα πάρει μέρος, ως συνδιοργανωτής, στην επικείμενη Συνδιάσκεψη, την οποία θα παρακολουθήσει με την ιδιότητα του παρατηρητή.

Επίσης, οι «58», δεν θα πάρουν μέρος στο ψηφοδέλτιο που θα συγκροτηθεί, πλέον, από το ΠΑΣΟΚ και τις άλλες κινήσεις, ωστόσο, δεν αποκλείεται η συμμετοχή κάποιων στελεχών της «κίνησης», αλλά όχι ως εκπροσώπων της.

Η γνωστοποίηση της απόφασης των «58» έγινε την ώρα που ξεκινούσε η σύσκεψη όλων των συμβαλλόμενων μερών, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, κάτι εντελώς ασυνήθιστο.

Στη σύσκεψη αυτή είχε προγραμματιστεί να συζητηθούν δύο θέματα, αυτό του ονόματος υπό το οποίο η «Ελιά» θα μετείχε στις εκλογές, καθώς και ο τρόπος συγκρότησης του ψηφοδελτίου.

Οι δυσκολίες προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μεταξύ όλων των κινήσεων και του ΠΑΣΟΚ, φάνηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση των εκπροσώπων τους την περασμένη Παρασκευή, όταν απορρίφθηκαν από όλους τους άλλους τρεις προτάσεις των «58», οι οποίοι ζήτησαν να υπάρχει το δικαίωμα του βέτο για τη συμμετοχή κάθε προσώπου στο ψηφοδέλτιο, να υπάρχει επικεφαλής του σχήματος που θα εκπροσωπεί και το ψηφοδέλτιο και να οριστεί εκπρόσωπος Τύπου του σχήματος.

Παρ' όλα αυτά, όπως αναφέρουν πηγές από τους «58», η κίνηση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

.«Η ανάκαμψη κερδίζει έδαφος»

«Η ανάκαμψη στην Ε.Ε. κερδίζει έδαφος» σύμφωνα με τις οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2014 και 2015 στα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε., που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Μετά την έξοδο από την ύφεση την άνοιξη του 2013, η Επιτροπή προβλέπει ότι η οικονομική ανάκαμψη θα συνεχιστεί στα περισσότερα κράτη μέλη αλλά και στο σύνολο της Ε.Ε.

 Η Επιτροπή αναμένει αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 1,5% στην Ε.Ε. και 1,2% στην ευρωζώνη το 2014, και επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης από το 2015 και μετά. Ο ρυθμός ανάπτυξης του πραγματικού ΑΕΠ αναμένεται να φτάσει το 2% ... περισσότερα »

.«Η σωτηρία της Ελλάδας μοιάζει με ιστορία δίχως τέλος»

H διαχείριση της ελληνικής κρίσης και οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου. «Εδώ και καιρό η σωτηρία της Ελλάδας μοιάζει με ιστορία δίχως τέλος, σχολιάζει η εφημερίδα Die Welt. 

Χρόνια τώρα η τρόικα ορίζει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και η Ελλάδα, που τα θεωρεί επιταγές, προσπαθεί να τα αποφύγει. Στο μεταξύ ρέουν προς την Ελλάδα ποσά με τα οποία εξυπηρετούνται παλιά χρέη. Τα ποσά όμως αυτά διογκώνουν ακόμα περισσότερο το υπάρχον χρέος. Ο φαύλος αυτός κύκλος δεν πρόκειται να σπάσει όσο ο... περισσότερα »

.«Δε θα αλλάξουμε κανένα φορολογικό συντελεστή»

Για τη διατήρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ των υφιστάμενων φορολογικών συντελεστών, σε περίπτωση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλάβει την εξουσία, διαβεβαίωσε ο Γιώργος Σταθάκης.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», «εάν ισχύσει η σημερινή φορολογία και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα». «Δεν θα αλλάξουμε κανένα φορολογικό συντελεστή. Τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι σήμερα υπάρχει υπερφορολόγηση των Ελλήνων. Όπως είπε, «οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πλήρωναν κανονικά τους φόρους τους κατ’ αναλογία του ευρωπαϊκού μέσου όρου και σήμερα υπερφορολογούνται, διότι σηκώνουν μεγάλο βάρος».

«Το ίδιο με τον ΦΠΑ», πρόσθεσε, «με τους καταναλωτές, γιατί σήμερα έχουμε τον υψηλότερο στην Ευρώπη και έτσι και οι καταναλωτές υπερφορολογούνται. Αντιθέτως, τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις είχαν μια μεγάλη υστέρηση που σήμερα είναι μικρότερη, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει».

.Οι νέες αρμοδιότητες των ΚΕΠ

Πιστοποιητικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης και γέννησης, καθώς και βεβαίωση αποδοχών για τους ασφαλισμένους στο ΝΑΤ, θα δίνουν πλέον τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών. 

Σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού παρουσίασε τις πέντε νέες αρμοδιότητες των ΚΕΠ, τόνισε ότι μέσα στους επόμενους μήνες, θα χορηγούν βεβαίωση στρατολογικής κατάστασης, ηλεκτρονικά παράβολα, ενώ θα δέχονται και αιτήσεις για άδειες λειτουργίας καταστημάτων. 

.Έκλεισε η συμφωνία για το αέριο

Σφραγίστηκε η συμφωνία μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Gazprom, που εξασφαλίζει σημαντική έκπτωση στην τιμή προμήθειας του φυσικού αερίου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Η νέα τιμή που μεταφράζεται σε έκπτωση ύψους 15% θα ισχύσει αναδρομικά από 1ης Ιουλίου 2013, γεγονός που μεταφράζεται σε εκπτώσεις στο σύνολο των καταναλωτών φυσικού αερίου (βιομηχανικούς και οικιακούς καταναλωτές).
Το ΥΠΕΚΑ αποδίδει τη σημερινή συμφωνία στην προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμήρ Πούτιν.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.