.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), σχεδίασε ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού

Κυρίες και Κύριοι,

     Σας γνωρίζουμε ότι ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), σχεδίασε ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, με σκοπό να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας, οι οποίες, χωρίς την οργανωμένη αποκομιδή καταλήγουν συχνά στα κοινά απορρίμματα.
     
Η διαδικασία ξεκίνησε με την τοποθέτηση ειδικών κωδώνων-συλλεκτών απόθεσης γυάλινων συσκευασιών, στο πλαίσιο δημιουργίας ενός ρεύματος συλλογής για τα απόβλητα συσκευασίας σε ειδικούς επιλεγμένους χώρους, σε δημοτικά σημεία ενδιαφέροντος.
     
Θεωρούμε απαραίτητη την συνεργασία σας, διότι ουσιαστικός παράγοντας για την επιτυχία του προγράμματος, είναι να συμμετέχουν αξιόπιστα οι επιχειρήσεις του κλάδου Εστίασης, Ψυχαγωγίας και Τουρισμού ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
     
Αυτή η προσπάθεια που έχει στόχο την καθαριότητα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, δεν θα αποδώσει εάν δεν γίνει συνειδητή η κοινωνική συνευθύνη και η αλλαγή του τρόπου σκέψης στην διαχείριση του αστικού τοπίου, του δημόσιου χώρου και των απορριμμάτων από τους δημότες και τους επαγγελματίες μέσα από τις καθημερινές τους δραστηριότητες.
      Σε αυτή την συνεργασία προς το κοινό συμφέρον προσβλέπουμε και προς αυτό θα σας παρασχεθεί κάθε σχετική δυνατότητα για την εφαρμογή του προγράμματος.



Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
                                                                           ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

.Αμερικανική στάση πληρωμών;

Γιάνης Βαρουφάκης  

Θυμάστε τις αμερικανικές ταινίες της δεκαετίας του ’50 και του ’60 όπου οι αρχηγοί δύο νεανικών «συμμοριών», συνήθως, στην κοίτη αποξηραμένου ποταμού κάτω από κάποια γέφυρα, παράβγαιναν μεταξύ τους με τα αυτοκίνητά τους για το ποιος θα αποδεικνυόταν γενναιότερος; Το επικίνδυνο παιχνίδι που έπαιζαν, το λεγόμενο «κοτόπουλο» (chicken game αγγλιστί), ήταν ιδιαίτερα απλό: οδηγούσαν τα αυτοκίνητά τους υπερβολικά γρήγορα, το ένα κατ’ ευθείαν προς το άλλο, στην ίδια ευθεία. 
Αν κανείς από τους δύο δεν έστριβε το τιμόνι για να αποφύγει την σύγκρουση, η μετωπική θα έστελνε και τους δύο στον τ... περισσότερα »

.ΙΚΑ : ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΕΚΑΣ

Την αναδρομική επιστροφή των ποσών του ΕΚΑΣ από συνταξιούχους οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια ή ελάμβαναν ΕΚΑΣ από δύο ταμεία ως διπλοσυνταξιούχοι, αναζητεί το ΙΚΑ. Σύμφωνα με... 
σχετικό έγγραφο τα ποσά του ΕΚΑΣ που έχουν εισπράξει, αν και λάμβαναν σύνταξη πάνω από το όριο των 850 ευρώ, 1.624 συνταξιούχοι θα παρακρατηθούν από τις συντάξεις σε μηνιαίες δόσεις των 80 ευρώ. 

Παράλληλα αναζητούνται και όσοι παρατύπως έλαβαν ΕΚΑΣ το 2011 και το 2012 και σε όσες περιπτώσεις αποδειχθεί ότι η πληρωμή του ΕΚΑΣ γινόταν με απόκρυψη στοιχείων, ψευδείς δηλώσεις των διπλοσυνταξιούχων θα υποβάλλονται και μηνυτήριες αναφορές.

Το ΙΚΑ ανακοίνωσε, ακόμη, ότι από την ερχόμενη εβδομάδα, θα διατίθενται διαδικτυακά στους αρμόδιους φορείς οι ιατρικές γνωματεύσεις για αναπηρίες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της προσκόμισης πλαστών γνωματεύσεων και χορήγησης παροχών σε μη δικαιούχους (μόνο στο Δήμο Πειραιά εντοπίστηκαν 17 τέτοιες περιπτώσεις).

.ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ...

Δραματικά στοιχεία για τη φτώχεια στην ισπανική κοινωνία καταγράφει έκθεση της καθολικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Caritas.
Σύμφωνα με την οργάνωση, ο αριθμός των Ισπανών που ζουν ...
σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή με 307 ευρώ ή λιγότερα το μήνα, έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2007 (από το 3,5% στο 6,4%) και έφτασε τα 3 εκατομμύρια σε μια χώρα που μετρά 47 εκατομμύρια κατοίκους.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Ισπανίας (INE), σχεδόν το 13% των νοικοκυριών στη χώρα δήλωσε το 2012 ότι δεν του αρκεί το εισόδημά του για να καλύψει τις ανάγκες του μέχρι το τέλος του μήνα.
Η Caritas προειδοποιεί μάλιστα πως συχνά η φτώχεια γίνεται μια χρόνια κατάσταση, επισημαίνοντας ότι το ένα τρίτο του 1,3 εκατομμυρίου ανθρώπων που βοηθούσε το 2012 λάμβανε βοήθεια από την οργάνωση για περισσότερα από τρία χρόνια.

Η έκθεση αναφέρει ότι κύρια αιτία της φτώχειας στην Ισπανία είναι το αυξημένο ποσοστό ανεργίας, που φτάνει το 26%, και οι μειώσεις στα κοινωνικά επιδόματα.
Παράλληλα, επισημαίνει πως εκτός από την αύξηση της φτώχειας βαθαίνει και το χάσμα μεταξύ των τάξεων.
Σύμφωνα με την έκθεση, το πλουσιότερο 20% κατέχει 7,5 φορές περισσότερο πλούτο από το φτωχότερο 20%, κάτι που η Caritas χαρακτηρίζει ως το βαθύτερο χάσμα στην Ευρώπη.

Πάντως, η οικονομική κρίση έχει αυξήσει την αλληλεγγύη μεταξύ των Ισπανών, με τον αριθμό των εθελοντών που εργάζονται για την Caritas να αυξάνεται κατά 9,3% στους 70.229 το 2012.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την έκθεση της Credit Suisse για τον παγκόσμιο πλούτο, ο αριθμός των εκατομμυριούχων στη χώρα αυξήθηκε σε 402.000 πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση 13% σε σχέση με το 2011.

.ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΦΡΕΣΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...

Για πρώτη φορά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υλοποιεί το κοινοτικό μέτρο επιδότησης της κατανάλωσης γάλακτος στα νηπιαγωγεία, δημοτικά και λύκεια της χώρας.
Έτσι μαθητές σε όλη τη χώρα θα μπορούν να καταναλώνουν ...
μέσα στα σχολεία γάλα, επιδοτούμενο με περίπου 0,18 ευρώ ανά λίτρο, με χρήματα που προέρχονται εξ ολοκλήρου (100 % επιδότηση) από κοινοτικούς πόρους.

Το πρόγραμμα προς το παρόν θα ξεκινήσει με τη χορήγηση γάλακτος σε τρία Δημοτικά Σχολεία και δύο Νηπιαγωγεία της Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας Αττικής, με φορέα υλοποίησης την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ελευσίνας.

Για την υλοποίηση του μέτρου, υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τους συναρμόδιους υπουργούς (Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Παιδείας) η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση

δίνοντας τη δυνατότητα σε φορείς, όπως μια σχολική μονάδα, μια σχολική επιτροπή, οι προμηθευτές των προϊόντων (στους οποίους μπορεί να περιλαμβάνεται και το σχολικό κυλικείο) ή μια οργάνωση που θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό (π.χ. ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες εφαρμογής του προγράμματος.

.''XΩΡΙΣ ΕΠΑΡΚΗ ΤΡΟΦΗ 43 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ''...

Η οικονομική κρίση στην Ευρώπη έχει αφήσει 43 εκατομμύρια πολίτες χωρίς επαρκή ποσότητα φαγητού, σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό.
«Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη...
με τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση της εδώ και έξι δεκαετίες», τόνισε ο Μπεκέλε Γκελέτα, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, κατά την παρουσίαση αναφοράς στη Γενεύη σχετικά με τις συνέπειες της κρίσης.

Κατά την αναφορά, περίπου 120 εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη κινδυνεύουν να περιπέσουν σε κατάσταση φτώχειας και πολλοί συνεχίζουν να υποφέρουν στις χώρες που προσπαθούν να ανακάμψουν οικονομικά.

Ο Ερυθρός Σταυρός, με βάση στοιχεία από 22 από τις εθνικές επιτροπές του στην Ευρώπη, διαπίστωσε ότι η ευρωπαϊκή κρίση είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των ανθρώπων που ζητούν τη συνδρομή του.

Σύμφωνα με την αναφορά, χορηγείται επισιτιστική βοήθεια σε 3,5 εκατ. ανθρώπους, έναν αριθμό ο οποίος είναι κατά 75% αυξημένος σε σύγκριση με τρία χρόνια πριν.

«Ενώ αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ανάγκη οι κυβερνήσεις να εξοικονομήσουν χρήματα, τις καλούμε σθεναρά να μην προχωρούν σε περικοπές αδιακρίτως στις δαπάνες για την δημόσια υγεία και την κοινωνική πρόνοια, διότι ενδέχεται αυτές να τους στοιχίσουν περισσότερο μακροπρόθεσμα», προειδοποίησε ο Γκελέτα.

Ο Ερυθρός Σταυρός υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι η φτώχεια δεν πλήττει μόνον χώρες όπως η Λετονία —όπου η χορηγούμενη επισιτιστική βοήθεια υπερτριπλασιάστηκε μέσα σε τρία χρόνια— αλλά και πλουσιότερες χώρες, όπως η Γαλλία.

.ΠΑΣΟΚ: "Όχι" σε νέα δημοσιονομικά μέτρα

Ως μείζον ζήτημα αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ το θέμα της λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων, προς το οποίο εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση. «Το εννοούμε απολύτως» αναφέρουν πηγές της Χαρ. Τρικούπη αναφερόμενες στο θέμα και παραπέμπουν στη χθεσινή ομιλία του κ. Βενιζέλου, ο οποίος είπε «όχι μέτρα, όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα, όχι ανακύκλωση της ύφεσης και της ανεργίας».

   Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η δήλωση του προέδρου του Κινήματος «απαντά απόλυτα στα διάφορα σενάρια που καθημερινά αναπτύσσονται». Και προσθέτουν ότι, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος «αυτό ισχύει για όλους, την κυβέρνηση, για τα δύο κόμματα, για τον πρωθυπουργό και για τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης». Νέα μέτρα, τονίζεται επίσης, «δεν αντέχει η κοινωνία, δεν αντέχει το πολιτικό σύστημα, δεν το αντέχει κανείς. Δεν το αντέχει η Ευρώπη ως ιστορική, κοινωνική και αναπτυξιακή οντότητα».

.«Εγκληματική βία δεν είχαμε μόνο στο Πέραμα, αλλά και στον εμπρησμό της Marfin»

Μετωπική επίθεση Σαμαρά στον ΣΥΡΙΖΑ. Με σαφής αναφορές στην θεωρεία των δύο άκρων ο πρωθυπουργός σε μια ειδικά δομημένη ομιλία ήταν σαφές ότι ξεκίνησε εκστρατεία αποδόμησης της πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλα τα επίπεδα. Και το κοινωνικό και το πολιτικό αλλά και το οικονομικό.

Παράλληλα χαρακτηρίζοντας ευθέως νεοναζί τους οπαδούς της Χρυσής Αυγής και μιλώντας για εγκληματίες διατύπωσε ευθέως την πρόθεση -την πολιτική βούληση όπως είπε -της κυβέρνησης να εξαλείψει το φαινόμενο.

Ο Α. Σαμαράς «έκλεισε» και το θέμα των πρόωρων εκλογών τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας του…

Παράδοξο και ντροπή χαρακτήρισε το φαινόμενο των νεοναζί στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα υπέφερε τα πάνδεινα από τους ναζί», τόνισε ο πρωθυπουργός.«Δεν ανεχόμαστε τα τάγματα εφόδου των νεοναζί», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αντιμετωπίζουμε όλους αυτούς ως εγκληματίες».

«Η δικαιοσύνη έχει το λόγο, ξεκαθάρισε. Η κρίση και οι επιπτώσεις της επέτρεψαν την ανέλιξη των νεοναζί», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. «Πρέπει να δείξουμε μηδενική ανοχή στις παρανομίες τους», υπογράμμισε.

Παράλληλα ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι «εγκληματική βία δεν είχαμε μόνο στο Πέραμα, αλλά και στον εμπρησμό της Marfin. Παραβίαση της νομιμότητας δεν έγινε μόνο από τη Χρυσή Αυγή, έγινε και από αλλού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μιλώ με θεωρίες αλλά με πράξεις, αλλά κανείς δεν μπορεί να την καλύπτει... να τρέχουν για μάρτυρες σε δικές δολοφόνων» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Όσο αν αφορά τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την οικονομία της χώρας και το ενδεχόμενο νέου κουρέματός, ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα το είπαν και ΔΝΤ και Κομισιόν.

Κάποιοι όμως αφρίζουν όταν ακούν για την επιτυχία σπρώχνουν τον κόσμο στον εξτρεμισμό και εύχονται να αποτύχουμε».

.Αρχιερέας του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων»

«Αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ και θέτει σειρά ερωτημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σε μια σπάνια στιγμή αυτοκριτικής του, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός στη σημερινή του ομιλία ομολόγησε την έλλειψη πολιτικής βούλησης το προηγούμενο διάστημα, για την πάταξη της ναζιστικής βίας. 

Η ομολογία ενοχής του για το ότι παρά τις συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως εμφανίζονται και στη δικογραφία, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έπραξε ως όφειλε, αλλά αντίθετα φλέρταρε ακόμα και με την ιδέα συγκυβέρνησης με τη ΧΑ, αναδεικνύει τις δικές της βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, τονίζει.

Ταυτόχρονα, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις τωρινές διαβεβαιώσεις ότι θα εξαλειφθούν τα αίτια εξάπλωσης του φασιστικού φαινομένου, αυτές είναι σαθρές, στον βαθμό που δεν αγγίζουν τον πυρήνα της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής της εξαθλίωσης. 

Προσθέτει επίσης, ότι «την ίδια στιγμή, ο κ. Σαμαράς ανακηρύσσεται για μια ακόμη φορά σε αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων, από την οποία φραστικά και μόνο αποστασιοποιείται, για να διασκεδάσει την πολιτική του απομόνωση ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα».

Για τις αναφορές του πρωθυπουργού σχετικά με την υπόθεση της Μαρφίν, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:

«Ποιος ακριβώς κάλυψε κ. Σαμαρά τον εμπρησμό στη Μαρφίν; Γιατί δεν έχουν ακόμα συλληφθεί οι υπαίτιοι; Ποιος πυροδοτεί τη βία και την ένταση; 

Ως πότε θα ρίχνετε λάσπη στους κοινωνικούς αγώνες και στην Αριστερά, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός κλίματος έντασης και εμφυλιοπολεμικού διχασμού; Πώς ακριβώς αποδεικνύει η κυβέρνηση το αίσθημα "δημοκρατικής ευθύνης" που τη διακατέχει, όταν με σπέκουλες προσπαθεί να κάνει πολιτική; Πώς ακριβώς οικοδομεί το αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη; 

Με το ψεύτικο εμπόριο ελπίδας περί δήθεν ανάπτυξης και με την ταυτόχρονη διάλυση των τελευταίων ψηγμάτων κοινωνικού κράτους; Και από πότε όσοι αναφέρονται στον πόνο και την απελπισία που διακατέχει τον κόσμο, καλλιεργούν τον εξτρεμισμό και την αποτυχία;»

«Ως εδώ κ .Σαμαρά», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του: «Πλέον δεν μπορείτε να πείσετε ούτε το ίδιο σας το κόμμα. Ο λαός γνωρίζει πως τον σπρώχνετε ολοένα και πιο βαθιά στην κρίση».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.