.Τρομεροί κίνδυνοι και ενδιάμεσος πόλος

Παύλος Αθανασόπουλος 

Το αποτρόπαιο, τελικά συνέβη. Ο πρώτος νεκρός από τους δολοφόνους της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, είναι γεγονός. Ο ναζιστικός ολοκληρωτισμός απειλεί άμεσα την Δημοκρατία. Τις τελευταίες μέρες είχαμε μια κλιμάκωση. Πρώτα η επίθεση κατά των μελών του Κ.Κ.Ε. Και μετά η επίθεση στο Μελιγαλά. 

Το γεγονός ότι εκεί χτύπησαν δεξιούς συγγενείς θυμάτων του ΕΑΜ, δείχνει ότι όποιος δεν είναι χρυσαυγίτης, δεν θα έχει δικαίωμα όχι μόνο λόγου, αλλά ούτε ύπαρξης. Και τέλος, η στυγερή δολοφονία. Έχω την πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα της άγριας καταστολής των ναζιστών. Η συνδρομή περ...περισσότερα »

.Ώρα Βερολίνου στον Αθήνα 9.84

Τις ιδιαιτερότητες, τις πολιτικές, τα πρόσωπα και το διακύβευμα των γερμανικών εκλογών επιχείρησε να προσεγγίσει σήμερα ο Αθήνα 9.84 μέσα από μια τρίωρη έκτακτη εκπομπή με τη Νόνη Καραγιάννη, ενώ ο σταθμός της Αθήνας θα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, αλλά και τη Δευτέρα μέσα από τις προγραμματισμένες εκπομπές του. 

Η προεκλογική εκστρατεία στην «υπερδύναμη» της Γηραιάς Ηπείρου, που ολοκληρώνεται σήμερα, ξεκίνησε το καλοκαίρι και βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλης της Ευρώπης, ιδιαίτερα του υπερχρεωμένου Νότου, καθώς μια σειρά από ευρω...περισσότερα »

.Έως τις 27 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για το Ε9

Έως τις 27 Σεπτεμβρίου παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων των Ε9 για τα ακίνητα.

Λόγω του μεγάλου όγκου των φορολογουμένων που προσπαθούν να επικαιροποιήσουν τους πίνακες με την περιουσιακή τους κατάσταση, το σύστημα έπεφτε συνεχώς τις προηγούμενες μέρες και μάλιστα σήμερα, Παρασκευή, τελευταία μέρα υποβολής των δηλώσεων Ε9 για τα ακίνητα, έχει μπλοκάρει από τις 8 το πρωί.

.Πυροβολισμοί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στη Δάφνη

Επεισόδια σημειώθηκαν απόψε, σε αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιείται στη Δάφνη στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.
Τα επεισόδια άρχισαν έξω από τον σταθμό του Μετρό, όταν διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν με περιορισμένη ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαδηλωτές εγκλώβισαν έναν αστυνομικό που ήταν εκτός υπηρεσίας, ο οποίος, για να γλιτώσει, πυροβόλησε στον αέρα με το υπηρεσιακό του όπλο.

.Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ
Η Αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει από εδώ και στο εξής όλα τα περιστατικά στα οποία θα εμπλέκονται μέλη ή Βουλευτές της Χρυσής Αυγής ακόμη και τις ανθρωποκτονίες. Αυτό αποφασίστηκε πριν λίγο από το Αρχηγείο της... 
ΕΛ.ΑΣ. Δηλαδή η δράση της ακροδεξιάς εκτός από "εγκληματική οργάνωση" θα αντιμετωπίζεται και ως "τρομοκρατική οργάνωση".

.«Τι να φοβάμαι; Κανέναν δεν συμφέρει σήμερα να δημιουργηθεί ανωμαλία» σημειώνει ο Αντ. Σαμαράς

Τη βεβαιότητα ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, εφόσον και η Ελλάδα τηρήσει τις δικές της και την εκτίμηση ότι με την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος, θα ξεκινήσει τριετής πορεία, που θα οδηγήσει σε ανάκαμψη την οικονομία και ανακούφιση τους ασθενέστερους, διατυπώνει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται αύριο, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ο κ. Σαμαράς αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές να γίνουν με νέο εκλογικό σύστημα, βάσει της πρότασης να εκλέγονται χωριστά οι δήμαρχοι και χωριστά οι δημοτικοί σύμβουλοι από ενιαίο ψηφοδέλτιο, ώστε να μπορούν να ψηφίζονται από τον καθένα υποψήφιοι διαφορετικών συνδυασμών. 

«Θα συζητήσουμε με όλα τα κόμματα και πρωτίστως με τους κυβερνητικούς εταίρους μας. Είναι μία πρόταση αξιοκρατίας, που σίγουρα θα ικανοποιούσε τον πολίτη» τονίζει.

«Το ότι δεν "εκβιάζομαι" εξυπακούεται» επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για το αν φοβάται το «σύστημα», που τυχόν θα ήθελε πολιτική αποσταθεροποίηση. 

«Δεν κατασκευάζω "εχθρούς", ούτε προσχωρώ σε "θεωρίες συνωμοσίας". Τι να φοβάμαι; Κανέναν δεν συμφέρει σήμερα να δημιουργηθεί ανωμαλία. Κανέναν! Είναι δυνατόν ένας πρωθυπουργός, που παλεύει να βγάλει τη χώρα του από τέτοια κρίση, να δέχεται "εκβιασμούς";» σημειώνει.

Χαρακτηρίζει «κούφιες απειλές» με «νομικά προβλήματα» τις διατυπώσεις της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης, δια στόματος του αρχηγού της, Αλ. Τσίπρα, από το βήμα της ΔΕΘ, ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ, έρθει στην εξουσία, θα κρατικοποιήσει, Οργανισμούς και Ακίνητα του Δημοσίου, που θα έχουν αποκρατικοποιηθεί επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης.

.ΣΥΡΙΖΑ: Η στάση του κ. Σαμαρά αφήνει ανοιχτό τον δρόμο σε σχέδια αποσταθεροποίησης

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει από σήμερα την κριτική του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί για τη στάση του τις τελευταίες ημέρες, και τονίζει ότι «αυτή η στάση του κ. Σαμαρά αφήνει ανοιχτό τον δρόμο σε σχέδια αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού που ενορχηστρώνονται από ακροδεξιά πολιτικό- οικονομικά κέντρα».

Υπό το πρίσμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανεπίσημο σημείωμά του, καλεί τον ελληνικό λαό «σε δημοκρατική εγρήγορση, ώστε τέτοια σχέδια αποσταθεροποίησης να πέσουν στο κενό». 

Σύμφωνα με την ανάλυση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η άγρια δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χρυσής Αυγής. 


Πέρα από την παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων, τονίζει, χρειάζεται συστράτευση των δημοκρατικών πολιτών για να απομονωθεί και να ξεριζωθεί ο νεοναζισμός

.«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην αδιέξοδη πολιτική του "γλείφοντας" όψιμα τον κ. Άσμουσεν»

Νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή το δημοσίευμα της Die Zeit σύμφωνα με το οποίο ζήτησε την «αλλαγή» των στοιχείων για το έλλειμμα από το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ Άσμουσεν, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή αφού είχε εκδοθεί απόλυτη διάψευση της ΕΚΤ και μετά από την αυστηρή διάψευση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ! Υιοθετούν αυτά που διαψεύδει η ΕΚΤ και επιμένουν στην αδιέξοδη πολιτική τους “γλείφοντας” όψιμα τον κ. Άσμουσεν», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση: 

«Χθες στην Φρανκφούρτη, ενώπιον του κ. Άσμουσεν, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, υπονομεύοντας εν ψυχρώ τις προσπάθειες της χώρας και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ταυτίστηκε με τους πιο ακραίους διεθνείς κύκλους που τροφοδοτούν συνεχώς την αβεβαιότητα σε βάρος της Ελλάδας και της Ευρωζώνης συνολικά.

Σήμερα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ εντολή της ηγεσίας του, έσπευσε να υιοθετήσει ένα απολύτως ανακριβές και γελοίο δημοσίευμα (που περιέχεται στο πλαίσιο προσωπογραφίας του κ. Άσμουσεν σε γερμανική εφημερίδα), σύμφωνα με το οποίο ο κ. Βενιζέλος ζήτησε δήθεν από τον κ. Άσμουσεν να αλλάξει τους αριθμούς που περιγράφουν τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή αφού είχε εκδοθεί απόλυτη διάψευση της ΕΚΤ και μετά από την αυστηρή διάψευση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ! Υιοθετούν αυτά που διαψεύδει η ΕΚΤ και επιμένουν στην αδιέξοδη πολιτική τους «γλείφοντας» όψιμα τον κ. Άσμουσεν.»

.Τείχος Μη Ανοχής, όχι Ποινικοποίηση

Σχόλια Γιάνης Βαρουφάκης 

Δύο είναι οι σύμμαχοι των Ναζί: Πρώτον, η απελπισία των πολλών που δημιουργεί η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση, καθώς και η εμφανής ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού να την αντιμετωπίσει. Και, δεύτερον, οι σπασμωδικές αντιδράσεις μας απέναντι στους Ναζί την ώρα που ξεχειλίζουμε από θυμό. Δύο είναι οι χείριστοι σύμβουλοί μας για θέματα πολιτειακά: Το πένθος και η οργή. 

Το θέαμα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής να προκαλούν έπειτα από δολοφονικές επιθέσεις μας ωθεί στο αίτημα να τεθεί εκτός νομιμότητας το κόμμα των ερπετών. Θα ήταν μεγάλο σφάλμα. Βασική διαφ... περισσότερα »

.Αυτοί είναι αντιφασίστες;

*Σχόλια Νίκος Μπίστης * 

Επειδή επιμένω να ζω σε μια ελεύθερη χώρα περπάτησα χτες στο κέντρο της Αθήνας. Έστριψα από την Πανεπιστημίου και ανηφόρησα την Μπενάκη από το αριστερό πεζοδρόμιο. Πέρασα μέσα από μια καφετέρια που είχε απλώσει τα τραπεζάκια της στο πεζοδρόμιο. Με την άκρη του ματιού μου είδα μια παρέα από 6-7 άτομα να στρέφεται προς το μέρος μου. 

Από τον καιρό της χούντας έχω μάθει να ξεχωρίζω το κίτρινο βλέμμα του μίσους που έλεγε και ο Λεωνίδας, όπως επίσης και τη σωματοδομή των φασιστών. Το μίσος ξεχείλιζε αλλά δεν ήταν νεοφασίστες, ήταν «αγανακτισμένοι», από αυτούς π... περισσότερα »

.«Τον Παύλο τον είχαν στην μπούκα γιατί είχε αντιφασιστικά τραγούδια»

Αποκαλύψεις για τον τρόπο λειτουργίας της Χρυσής Αυγής κάνει ανώνυμο πρώην μέλος της, το οποίο ήταν στον Πυρήνα της Νίκαιας για περίπου ενάμιση χρόνο. Σύμφωνα με μαρτυρίες του άνδρα στην εφημερίδα «Έθνος», το τάγμα εφόδου της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας υπό την καθοδήγηση του Γ.Π. και την αρχηγία του Ι.Λ., διαθέτει την ιεραρχία, τη δομή και την οργάνωση που συναντάται μόνο σε παραστρατιωτικές εγκληματικές ομάδες. 

Αρχείο τους είναι τα γραφεία, απ' όπου δίνονται οι εντολές για επιθέσεις ενάντια σε αλλοδαπούς και για άλλες δράσεις. Εκεί φυλάσσονται τα ρόπαλα, τα στιλέτα και τα πτυσσόμεν... περισσότερα »

.Παύεται η διάθεση αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Με εισήγηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και σχετική απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, παύει η διάθεση αστυνομικών συνοδών στους οποίους είχε ανατεθεί η προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί των στοιχείων που της έστειλε χθες ο Νίκος Δένδιας, σχετικά με αξιόποινες πράξεις μελών-υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή». 

Οι πράξεις αυτές φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στην άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας. 

Μετά την παύση των αστυνομικών συνοδών, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώνει ότι κατά περίπτωση μέτρα για την ασφάλεια των εν λόγω βουλευτών (κατά τις μετακινήσεις τους και κατά την παρουσία τους σε συγκεκριμένο χώρο) θα δύναται να λαμβάνει η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων, εφόσον της υποβληθεί αίτημα. 

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη απόφαση ελήφθη και στις 18 Σεπτεμβρίου του 2012, με εξαίρεση τότε του γενικού γραμματέα της Χρ. Αυγής, αλλά λόγω ειδικών συνθηκών ασφαλείας διατέθηκαν εκ νέου σε ορισμένους βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος αστυνομικοί συνοδοί, ύστερα από απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης Κινδύνου. 

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, κρίθηκε επιπλέον ότι μέχρι να αποφανθεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου επί της αναφοράς του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, 


η διάθεση συγκεκριμένων αστυνομικών συνοδών στους βουλευτές του κόμματος είναι ασύμβατη, θεσμικά και νομικά, με τα καθήκοντα της Ελληνικής Αστυνομίας και τα αγαθά της προστασίας της έννομης τάξης και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος που υπηρετεί

.WSJ: Λιτότητα και εξτρεμισμός στην Ελλάδα

Αυτό αναφέρει σε σημερινό, εκτενές της άρθρο η Wall Street Journal και προσθέτει πως την Κυριακή που θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις (των Ελλήνων αξιωματούχων) με τους εκπροσώπους της τρόικας «πριν εστιάσουν στα θέματα ρουτίνας, όπως ο μηνιαίος προϋπολογισμός και η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων, οι συζητήσεις ίσως επικεντρωθούν στο πόση ακόμη λιτότητα μπορούν να ασκήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, τη στιγμή που η ένταση στη χώρα χτυπάει κόκκινο χώρα μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής».

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι το τραγικό περιστατικό έχει προκαλέσει τον ελληνικό Τύπο να κάνει λόγο για «το τέρας του φασισμού που απειλεί τη Δημοκρατία» και ότι η χώρα ολισθαίνει σταθερά προς το χάος, ενώ οι υπερεθνικιστές απολαμβάνουν ισχυρή υποστήριξη στη χώρα που πλήττεται από βαθιά ύφεση.

Τώρα, λένε οι αναλυτές, η κυβέρνηση μπορεί να πιέσει για ευνοϊκότερους όρους στα πακέτα διάσωσης με την αιτιολογία ότι τα οικονομικά δεινά της χώρας αυξάνουν την υποστήριξη προς τη Χρυσή Αυγή.

«Αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο για τον Σαμαρά που δείχνει ότι η ελληνική κοινωνία είναι στα όριά της», δήλωσε ο Αριστείδης Χατζής, αναπληρωτής καθηγητής φιλοσοφίας Δικαίου και θεωρίας Θεσμών, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Θα ήταν μια τεράστια ήττα για τους Ευρωπαίους αν συνεχιστεί η πολιτική αναταραχή στην Ελλάδα - μια πολύ μεγαλύτερη ήττα από το να έδιωχναν την Ελλάδα από το ευρώ».

«Μένει να δούμε αν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας θα παρέχουν στη χώρα κάποια χαλαρότητα» επισημαίνει στο άρθρο της η Wall Street Journal .

«Αν οι διεθνείς δανειστές χαλαρώσουν τα μέτρα, είναι σχεδόν σα να μοιράζονται την ευθύνη για το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα στην Ελλάδα στην παρούσα φάση», λέει ο Γιάννης Δημάκης, σύμβουλος επικοινωνίας και εκτελεστικός διευθυντής του STR (Strategic Communication Technologies).

Ασχέτως του αποτελέσματος, οι επόμενοι μήνες θα είναι οι πιο κρίσιμοι πολιτικά, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνει το δημοσίευμα

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.