.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ


ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
·                       ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
·                       ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
·                       ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
·                       ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΧΟΡΟΙ_LATIN
·                       ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
·                       ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

.Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ 54.000 άτομα


Περίπου 940 περιπτώσεις αποστολής εμβασμάτων στο εξωτερικό- τα οποία υπερβαίνουν κατά μέσον όρο, για τον καθένα, κατά 3-3,5 εκατ. ευρώ τα ποσά που θα μπορούν να δικαιολογήσουν οι φορολογούμενοι που τα απέστειλαν- έχουν εντοπίσει οι ελεγκτικές Αρχές. 

Σύμφωνα με τα Νέα, μέρος των αποτελεσμάτων από τις διασταυρώσεις στο CD με τα 54.000φυσικά πρόσωπα που εξήγαγαν από τη χώρα πάνω από 22 δισ. ευρώ από το 2009 ως και το 2011 βρίσκεται πλέον στη διάθεση του ΣΔΟΕ. 

Η φυγή των χρημάτων έγινε τμηματικά από το 2009 ως και το 2011, όμως η κορύφωση ήταν το 2010.

Η φοροδιαφυγή σε κάποιες περιπτώσεις είναι οφθαλμοφανής καθώς μόνο το 2009, 735 πολίτες έστειλαν στο εξωτερικό 1,2 δισ. ευρώ ενώ δήλωσαν συνολικά εισοδήματα στην εφορία που δεν ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια.

Μεταξύ αυτών υπάρχουν 10 άτομα (οκτώ άνδρες και δύο γυναίκες) που έστειλαν ποσά από 10 ως και 50 εκατομμύρια ο καθένας στο εξωτερικό, ενώ στη χώρα μας δήλωσαν ποσά... αστεία.

Από 496 ευρώ ως 34.000, εισοδήματα φτωχών δηλαδή.

Πιο εξωφρενικές περιπτώσεις είναι κάποιες όπως αυτή του Κ.Ε. που όπως αναφέρει η εφημερίδα ενώ δήλωσε στην εφορία εισόδημα μόλις 100 ευρώ, έστειλε στο εξωτερικό 700.000 ευρώ.

Άλλο «τρανταχτό» παράδειγμα φοροδιαφυγής είναι εκείνο του Μ. Κ. που με εισόδημα (όπως δήλωσε) 14,95 και από ένα θαύμα βρήκε να στείλει στο εξωτερικό 400.000, ενώ ο Π.Θ. με εισόδημα 10,5 ευρώ κατάφερε να στείλει στο εξωτερικό 201.000 ευρώ.

.Θέτει όρους για τα μέτρα


Την πρότασή του να σταλεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η «λίστα Λαγκάρντ» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Κ.Ο. του κόμματος, ενώ έθεσε όρους για την ψήφιση των μέτρων.
«Aν δεν υπάρχει μία ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους, εάν δεν έχει διασφαλιστεί η παράταση για δύο χρόνια, εάν δεν διασφαλιστεί ότι ανοίγει η συζήτηση για περαιτέρω μείωση του χρέους 
μια ολοκληρωμένη συμφωνία που εμπερικλείει την επιμήκυνση, τη ρήτρα αντικατάστασης, κοινωνικά και αναπτυξιακά αντίβαρα, τότε τα μέτρα δεν μπορούν να έλθουν για ψήφιση στη Βουλή», ανέφερε μεταξύ άλλων.
«Δεν έχει νόημα να λάβουμε μέτρα σκληρά και μετά από τρεις μήνες να κληθούμε να πάρουμε και άλλα, επειδή θα υπάρχει βαθύτερη ύφεση», υπογράμμισε και προειδοποίησε ότι όσο μεγαλώνει το πακέτο των μέτρων και όσο τα κονδύλιά του μεταφέρονται σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα «κινδυνεύουμε να χάσουμε το στόχο».
«Αν κάποιοι νομίζουν ότι χτυπώντας το ΠΑΣΟΚ, αποσταθεροποιούν την κυβέρνηση, είναι πονηροί και δεν θα τους περάσει» διεμήνυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προειδοποιώντας όσους χτυπούν τον ίδιο, πως έχει αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει τα βάρη και ότι η αλήθεια συντρίβει τη συνομωσιολογία.

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς, στη χθεσινή αποχώρηση του Γιάννη Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Βενιζέλος τόνισε ότι αυτοί που φέρουν τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες την περίοδο 2009-2010 βιάστηκαν να χαρούν και να διαχωρίσουν τη θέση τους. 
Χαρακτήρισε προκλητικό το «να ζητούν τα ρέστα και να διεκδικούν την εκπροσώπηση του δήθεν και νέου και άφθαρτου, αυτοί που μετείχαν στον πιο σκληρό πυρήνα της κομματικής και κυβερνητικής εξουσίας». 
Αναφέρθηκε επίσης στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, οι οποίες όπως εκτίμησε, είναι ένας παράγοντας που αντί να επιταχύνει μπορεί επιβραδύνει τις εξελίξεις. 

.Μάνα και κόρη με πέντε άντρες στο κρεβάτι στον Πύργο Ηλείας!


Ανω-κάτω έχει γίνει ο Πύργος Ηλείας με τις φήμες που θέλουν μία 50άρα ζωντοχήρα και την 20χρονη κόρη της να έχουν αναστατώσει ερωτικά ολόκληρη την περιοχή με παιχνίδια άκρως ακατάλληλα!
Οι φήμες έγιναν είδηση στα τοπικά site και τώρα όλος ο Πύργος (και πλέον όχι μόνο!) μιλάει για την «καυτή» πενηντάρα και το όργιο που οργάνωσε με την κόρη της και πέντε άντρες!
Ήταν Σάββατο βράδυ και οι δυο γυναίκες, συνοδευόμενες από πέντε άντρες μπήκαν σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί της πόλης. Η είσοδός τους σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως καθώς οι δύο γυναίκες έμοιαζαν έτοιμες για όλα!
Η ώρα πέρναγε και οι δυο γυναίκες φαίνονταν να το διασκεδάζουν με την ψυχή τους. Οι άντρες της παρέας φλέρταραν και τις δυο, αφήνοντας τους να φανεί ότι η βραδιά θα ήταν μεγάλη...
Έτσι και έγινε!
Η παρέα έφυγε από το μαγαζί τα χαράματα και κατευθύνθηκε σε ξενοδοχείο, που βρισκόταν λίγο έξω από την πόλη. 
Μάλιστα, σύμφωνα με μάρτυρες που βρέθηκαν κι εκείνοι την νύχτα εκεί, οι δυο γυναίκες και οι πέντε άντρες, επέλεξαν μόνο ένα δωμάτιο για να περάσουν τη νύχτα τους, ενώ από το δωμάτιο, ακούγονταν βογκητά πάθους μέχρι την ανατολή του ηλίου...
Πάντως ήταν κοινό μυστικό στον πύργο ότι η γοητευτική
ζωντοχήρα πενηντάρα είχε έντονη ερωτική ζωή και μάλιστα με νεότερους άντρες.Αυτό που δεν μπορούσε όμως κανένας να φανταστεί, ήταν ότι
η μελαχρινή και καλλίγραμμη κόρη της θα τη συνόδευε στο κρεβάτι μάλιστα σε όργια!

.Αυτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός Λ.Τζανής


Συγκλονίζει την κοινωνία του Βόλου αλλά και την πολιτική ζωή του τόπου η αυτοκτονία, σήμερα το απόγευμα, του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση Σημίτη και επί σειρά ετών βουλευτή, Λεωνίδα Τζανή. 
Το όνομα του 57χρονου πρώην πολιτικού εμφανιζόταν στη λίστα των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού οι οποίες ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.
Κατά πληροφορίες, έδωσε τέλος στη ζωή του διά απαγχονισμού στο πάρκινγκ του σπιτιού του, όπου τον βρήκε η σύζυγός του.

.Τον πρώτο του βαθμό πήρε ο Παναθηναϊκός


Τον πρώτο του βαθμό στο Γιουρόπα Λιγκ πήρε ο Παναθηναϊκός. Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 10ου ομίλου της διοργάνωσης οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Τότεναμ (δεύτερη ισοπαλία), που είχε προηγηθεί στο 35΄ με τον Ντόουσον. Το γκολ της ισοφάρισης για το «τριφύλλι» πέτυχε ο Τοτσέ στο 78΄.

.Αντ. Σαμαράς: Δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα η έξοδος από το ευρώ


«Σε ένα χρόνο από τώρα η Ελλάδα θα είναι μια πετυχημένη ιστορία» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά την εναρκτήριο ομιλία του στο διεθνές συνέδριο για την ανταγωνιστικότητα που οργάνωσε στο Παρίσι η «Χέραλντ Ιντερνάσιοναλ Τριμπιούν».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις προσπάθειες και στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από το τούνελ, κάνοντας ειδική αναφορά στις ιδιωτικοποιήσεις. 

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι  στοχεύει να προχωρήσει πολύ περισσότερο από αυτές που ζητάει το μνημόνιο, γιατί η χώρα διαθέτει μεγαλύτερηανεκμετάλλευτη κρατική περιουσία.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότ δεν αποτελεί επιλογή για την ελληνική κυβέρνηση η προοπτική εξόδου από την ευρωζώνη.

.Βολές από τον Γ. Ραγκούση κατά του Ευ. Βενιζέλου


Νέες αιχμές προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, άφησε η πλευρά του πρώην υπουργού Γιάννη Ραγκούση, μια ημέρα μετά την αποχώρησή του από την παράταξη και μετά τις σχετικές αναφορές του κ. Βενιζέλου που εμμέσως πλην σαφώς αφορούσαν το πρόσωπό του.   

Συνεργάτες του κ. Ραγκούση ανέφεραν ότι μετά το «πρώτο Μνημόνιο, που εφαρμόστηκε η πιο σκληρή πολιτική λιτότητας στη χώρα από το 1974, 

το ΠΑΣΟΚ  πήγε σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το Νοέμβριο του 2010 και πέτυχε μια- σπάνια διεθνώς -εκλογική νίκη» και συμπλήρωναν πως «έως τον Ιούλιο του 2011, όπως κατέγραψαν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, το ΠΑΣΟΚ ήταν πρώτο κόμμα και η χώρα όρθια».

Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ότι «η χώρα, η κοινωνία και η παράταξη κατέρρευσαν, από το καλοκαίρι του 2011 και μετά», «από τότε δηλαδή που τα ηνία της οικονομίας και ουσιαστικά της παράταξης και της χώρας κρατούσε ο Ευ. Βενιζέλος». 

.Απελευθέρωση των τιμολογίων του ρεύματος, προτείνει η ΔΕΗ


Απελευθέρωση των τιμολογίων του ρεύματος, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται στο μνημόνιο και άρση των στρεβλώσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας προτείνει η ΔΕΗ. 

Προειδοποιεί, παράλληλα, ότι «η σημερινή προβληματική λειτουργία της ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της ΔΕΗ (αλλά και άλλων φορέων της αγοράς),

 σε σημείο μάλιστα που να απειλείται η βιωσιμότητα της επιχείρησης και, ως εκ τούτου, του συνόλου του ελληνικού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας».

Η ΔΕΗ κατέθεσε σήμερα στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τις προτάσεις της για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, σημειώνοντας ότι 

«Απαραίτητη προϋπόθεση για να αναπτυχθεί ο ανταγωνισμός στις διάφορες δραστηριότητες της αγοράς είναι η πλήρης και ουσιαστική, απελευθέρωση των τιμολογίων προμήθειας σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών και σε όλες τις τάσεις 
(δηλ. χωρίς ρυθμιστικές παρεμβάσεις, παρά μόνο για τις ειδικές κατηγορίες «ευάλωτων» καταναλωτών οι οποίες καλύπτονται από τις ΥΚΩ).»

.ΔΝΤ: Άγνωστο πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις


Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις υποστήριξε ότι ακόμη δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην ουσία και το περιεχόμενο των συνομιλιών, σκοπός των οποίων, όπως είπε, είναι να βρεθούν «εφικτές και βιώσιμες λύσεις».

 Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι το ΔΝΤ στηρίζει την Ελλάδα για την εφαρμογή ενός «πλήρους και αξιόπιστου προγράμματος» δημοσιονομικής προσαρμογής.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ συμφώνησε ότι ο χρόνος έχει τη σημασία του, σε σχέση με το γεγονός ότι πλησιάζουν οι ημερομηνίες πραγματοποίησης της συνάντησης του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. 

Επίσης, είπε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αποφεύγοντας και πάλι να προσδιορίσει το πότε θα ολοκληρωθεί ο διάλογος των απεσταλμένων της τρόικας στην Ελλάδα, χωρίς, όμως, να υποβαθμίσει και την αναγκαιότητα για γρήγορη διαδικασία.

.Ανέλαβε πλήρως τα καθήκοντά του ο Ευ. Μεϊμαράκης


Στην έδρα της Ολομέλειας της Βουλής ανέβηκε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Βουλής, προκειμένου να προεδρεύσει σε πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή των χρεών προς τις τράπεζες των δανειοληπτών, που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας. 

Νωρίτερα, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι αισθάνεται πλήρως δικαιωμένος από τις εξελίξεις, σημείωσε ότι κατέπεσε μια αστήρικτη καταγγελία και έκανε λόγο για πολιτική υποχρέωση, που αισθάνθηκε, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα και αφού, όπως είπε, πλέον υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

«Είναι τέτοια τα προβλήματα αυτή την ώρα, που θεωρώ πολυτέλεια να απασχολήσω την κοινή γνώμη για τέτοιοθέμα στο οποίο θεωρώ όμως, ότι πλέον υπάρχουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. 

Κατέπεσε η αστήρικτη καταγγελία. Θεωρώ ότι επιβάλλεται, μέσα σε αυτή την πολιτική αναστάτωση ο πρόεδρος της Βουλής να είναι στη θέση του. Το αισθάνομαι πολιτικά μέσα μου ότι πρέπει να ανέβω στην έδρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Μέσα στη Βουλή αισθάνομαι καθαρός και ευχαριστώ όλους τους βουλευτές και τα κόμματα που έδειξαν μια συμπεριφορά πολιτισμένη, σε μια τέτοια περιπέτεια και μια καταγγελία που τάραξε το πανελλήνιο και κόντεψε να ταράξει όλη την Ευρώπη. 

Όταν βλέπεις τα ξένα Μέσα να λένε ότι ο πρόεδρος της Βουλής της Ελλάδας, την ώρα που πάει η χώρα να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση, κατηγορείται για ξέπλυμα καταλαβαίνετε τι εικόνα στέλνεται για την Ελλάδα».

.Λοβέρδος: «Εγώ στηρίζω, αλλά να δούμε, γιατί μιλάμε με γενικότητες για την ανάπτυξη»


«Περιμένουμε τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. Εγώ στηρίζω, αλλά πρέπει να δούμε- επειδή για τέταρτη φορά δεν μπορούμε να δώσουμε στον πολίτη να καταλάβει γιατί του ζητάμε θυσίες», δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Αξιοποιώντας τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του για την πορεία του ΕΣΠΑ, 
ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη αναπτυξιακής πολιτικής, ενώ ειδικά για το ΕΣΠΑ ζήτησε να προχωρήσει γρήγορα μέσω των τραπεζών με εποπτεία και άρση εμποδίων όπως αυτό της γραφειοκρατίας. 

«Εξακολουθούμε να μιλάμε για τηνανάπτυξη με απίστευτες γενικότητες και τα υπουργεία που σχετίζονται με την ανάπτυξη το καθένα να είναι στο δικό του κόσμο», είπε ο κ. Λοβέρδος.

Ο παριστάμενος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης αντέτεινε ότι η ανάπτυξη δεν διατάσσεται, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας σειράς προϋποθέσεων, με βασικό την υπερπροσπάθεια. 

Ο υπουργός παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ είναι στο 45%, πάνω δηλαδή από το μέσο όρο σε σχέση με τις άλλες χώρες στην ΕΕ.

.Με 33% συμμετέχει το ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΠΑΠ, 1% το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου


Σε 33% ανέρχεται το ποσοστό συμμετοχής του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ΑΕ στην ΟΠΑΠ ΑΕ ενώ το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου διαμορφώνεται πλέον σε 1%.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΠΑΠ ΑΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το Ελληνικό Δημόσιομεταβίβασε στο ΤΑΙΠΕΔ 12.760.000 μετοχές της ΟΠΑΠ και ισάριθμα δικαιώματα ψήφου (ποσοστό 04,00% του μετοχικού κεφαλαίου της). 

Μετά την ανωτέρω μεταβολή το συνολικό ποσό μετοχών που έχει μεταβιβαστεί από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ ανέρχεται σε 105.270.000 μετοχές (ποσοστό 33% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΠΑΠ) ενώ το ποσοστό του Ελληνικού Δημοσίου διαμορφώνεται πλέον σε 1%.

Διευκρινίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο ως αποκλειστικός μέτοχος της ως άνω εταιρείας ελέγχει έμμεσα τα ανωτέρω δικαιώματα ψήφου.

.Σε εξέλιξη οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ περιπτώσεων εξαγωγής καταθέσεων


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι των περιπτώσεων εξαγωγής συναλλάγματος φυσικών προσώπων από το ΣΔΟΕ όπως αναφέρει σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε την 1η Οκτωβρίου στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας και με την ολοκλήρωσή τους θα συνταχθούν οι εκθέσεις ελέγχου και θα διαβιβαστούν στις ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπομένων από την κείμενη νομοθεσία διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχαν καταθέσει οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Οδυσσέας Βουδούρης και Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, για τηναντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Προς απάντηση της ερώτησης, ο υπουργός αναφέρεται στο Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Φοροδιαφυγής το οποίο εκπονείται κάθε τρία χρόνια και περιλαμβάνει άξονες ή εξαμηνιαίες δράσεις, 

μέτρα και στόχους με ποσοτικούς και ποιοτικούς μετρήσιμους δείκτες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. 
Ήδη, για το 2012 έχουν τεθεί οι στόχοι των δράσεων ενώ ολοκληρώθηκε και η επεξεργασία των δράσεων του πρώτου εξαμήνου. 

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρεται επίσης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα των ελεγκτικών υπηρεσιών «ELENXIS», με το οποίο άρχισε η αυτοματοποιημένη ανάλυση κινδύνου φοροδιαφυγής, η στοχευμένη επιλογή υποθέσεων προς έλεγχο σε κεντρικό επίπεδο στο οποίο εντάσσονται σταδιακά οι ΔΟΥ και τα ελεγκτικά κέντρα.

Για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι γίνονται «σε κάθε μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας, όπου και αν αυτή εκδηλώνεται» και σημειώνει και τους «ελέγχους - έρευνες σε χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών φυσικών προσώπων, με στόχο τον εντοπισμό και την καταστολή οικονομικών παραβάσεων ιδιαίτερης βαρύτητας και σημασίας».

Ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει τους βουλευτές ότι το ΣΔΟΕ διενεργεί ελέγχους Θ/Γ σκαφών σύμφωνα με το ετήσιο πρόγραμμά του, βάσει εισαγγελικής παραγγελίας από τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος που είχε εκδοθεί στις 25.08.2010 και βάσει διαταγής του Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ από τις 30.07.2010.

Σε άλλη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια- Τσαρουχά, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης αναφέρει ότι από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αξιοποιούνται διασταυρώσεις από στοιχεία τραπεζών του εξωτερικού
 για την απόδοση φόρων των τόκων αποταμιεύσεων φυσικών προσώπων, ενώ στις δράσεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής εντάσσεται και η έρευνα για την άμεση φορολόγηση τους.

.Η Σκόπελος κάνει τα καπάκια μπουκαλιών νερού, καροτσάκια για τους παραπληγικούς!


Κάνουν τα καπάκια των μπουκαλιών αναπηρικά καροτσάκια! Στο αγώνα συγκέντρωσης καπακιών από τα μπουκάλια νερού επιδόθηκε ένα ολόκληρο νησί προκειμένου να προσφέρει κοινωνικό έργο και χαμόγελο σε παραπληγικούς.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο δράσης που υλοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος παραπληγικών ανατολικής και στερεάς Ελλάδας, μαζεύτηκαν στη Σκόπελο 65.000 καπάκια τα οποία θα δοθούν σε εταιρία ανακύκλωσης που προσφέρει για τη συλλογή τους, αναπηρικά αμαξίδια.

Τα καπάκια παραδόθηκαν στο φορτηγό πλοίο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ» κατόπιν συνεννόησης του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου με τον υπεύθυνο του πλοίου Σταμάτη Καλογιάννη, ο οποίος και μετέφερε τα καπάκια αφιλοκερδώς.

«Αν και η προσπάθεια ξεκίνησε στα μέσα της τουριστικής περιόδου, δηλαδή στις 15 Ιουλίου, καταφέραμε να μαζέψουμε χιλιάδες καπάκια ενώ χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τουριστών, που βλέποντας την προσπάθειά μας, συμμετείχαν και αυτοί. 

Ταβέρνες, καφετέριες, πολίτες, υπερήλικες, παιδιά και πολλοί άλλοι, συνέβαλαν στην προσπάθεια που θα συνεχιστεί φυσικά και του χρόνου» εξήγησε στο ΑΜΠΕ η Μαρία Βογιατζόγλου, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου η οποία ενημέρωσε και άλλα τουριστικά καταλύματα του νησιού για την δράση.

Τα καπάκια βρίσκονται πλέον στον Βόλο απ΄όπου θα μεταφερθούν στην Λαμία για να δοθούν στη συνέχεια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου παραπληγικών, Δημήτρη Καλαμάτα, στην εταιρία ανακύκλωσης.

."Πράσινο φως" από το τουρκικό κοινοβούλιο για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία


 Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το αίτημα της κυβέρνησης να επιτραπεί στον τουρκικό στρατό να πραγματοποιήσει, «αν είναι απαραίτητο», επιχειρήσεις στη Συρία, την επομένη του σοβαρού μεθοριακού επεισοδίου που κόστισε τη ζωή σε πέντε Τούρκους αμάχους και προκάλεσε την απάντηση της Άγκυρας, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Η Άγκυρα ασκεί το δικαίωμά της να προβεί σε αντίποινα και η απόφαση της εθνοσυνέλευσης δεν σημαίνει ότι εγκρίθηκε μια «πρόταση (για την κήρυξη) πολέμου» στη Συρία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι.

Η Συρία ζήτησε συγγνώμη μέσω του ΟΗΕ στην Τουρκία και δεσμεύτηκε ότι δεν θα επαναληφθεί ένα τέτοιο συμβάν, ανέφερε ο Αταλάι.

Πάντως, το τουρκικό πυροβολικό πλήττει στόχους κοντά στην παραμεθόρια πόλη Τελ Αμπιάντ για δεύτερη ημέρα σήμερα.
H Eυρωπαϊκή Ένωση, από τη μεριά της, ζήτησε αυτοσυγκράτηση και από τις δύο πλευρές.

.Συνεχείς επαφές για να κλείσει το πακέτο μέχρι το Eurogroup


Συνεχείς συναντήσεις, έως τουλάχιστον το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, θα έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς παραμένει το «χάσμα» μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, τόσο όσον αφορά στο δημοσιονομικό σκέλος, η τρόικα επιμένει για πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα,

 όσο και σχετικά με το μακροοικονομικό σενάριο για το ύψος της ύφεσης στην ελληνική οικονομία, όπου η τρόικα επιμένει για ύφεση 5% το 2013, ενώ η ελληνική πλευρά εκτιμά, όπως ανέγραψε και στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, ύφεση 3,8%. 

Η διαφορά μεταξύ του ελληνικού πακέτου και των απαιτήσεων της τρόικας είναι αρκετά μεγάλη, παραδέχθηκε ο κ. Στουρνάρας κατά την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα καλύψουμε το κενό.

 Οι διαπραγματεύσεις είναι σε καλό δρόμο, θα πάμε εμείς στις θέσεις τους θα έλθουν εκείνοι στις δικές μας, θα φανεί, είπε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι το πακέτο θα έχει κλείσει μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας.

.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο υπουργείο Εργασίας


Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εργασίας πραγματοποιούν τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου Τομέα, 

αντιδρώντας στις θεσμικές αλλαγές, στον τρόπο της διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού και τις επαπειλούμενες νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Παράλληλα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει πανεργατικό συλλαλητήριο για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών.

Χθες, τα συνδικάτα και οι οργανώσεις των εμπόρων, των επαγγελματοβιοτεχνών και των ελευθέρων επαγγελματιών, πραγματοποίησαν κοινή σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκε το ενδεχόμενο να προκηρυχθεί νέα γενική απεργία στις 17 ή στις 18 Οκτωβρίου.

Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ κάλεσε τους εργοδοτικούς φορείς να συμφωνήσουν στην υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα αναιρεί τις μειώσεις του περασμένου Φεβρουαρίου και θα επαναφέρει τον βασικό μισθό στα 750 ευρώ.

Διαμαρτυρίες σήμερα και από τους γιατρούς οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

.Η επέτειος γάμου του Ομπάμα και το debate


Με μια χειραψία ξεκίνησε η πρώτη από τις τρεις συνολικά τηλεμαχίες των δύο υποψηφίων για το Λευκό Οίκο, μεταξύ του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του ΜΙτ Ρόμνεϊ στην κεντρική σκηνή του Πανεπιστημίου του Ντένβερ στο Κολοράντο
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ντυμένος με μπλε κοστούμι και μπλε γραβάτα, στα χρώματα του δημοκρατικού κόμματος, πήρε το λόγο αρχίζοντας με την «είδηση» της εικοστής επετείου που γιορτάζει με την σύζυγό του Μισέλ ακριβώς την ημέρα της τηλεμαχίας

«Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά, δεν γιορτάζουμε κάθε χρόνο μπροστά σε 40 εκατομμύρια ανθρώπους» αστειεύτηκε ο Ομπάμα, υπενθυμίζοντας ότι ήρθε στην εξουσία πριν από τέσσερα χρόνια εν μέσω της οικονομικής κρίσης και από τότε «πέντε εκατομμύρια θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα»

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, επίσης με μπλε κοστούμι και κόκκινη ριγέ γραβάτα, απάντησε στον ίδιο ανάλαφρο χιουμοριστικό τόνο στο σχόλιο του Ομπάμα για την επέτειο γάμου.
«Είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι το πιο ρομαντικό μέρος που θα μπορούσατε να φανταστείτε, εδώ μαζί μου» είπε ο Μιτ Ρόμνεϊ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.