.H ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...

Το νέο κυβερνητικό σχήμα ανακοίνωσε...
ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος
Υφυπουργός Δημήτρης Κούρκουλας
Υφυπουρφγός Ακης Γεροντόπουλος

Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης
Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας
Αναπληρωτής Χρήστος Σταικουρας
Υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης

Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νικόλαος Δένδιας
Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου
Υφυπουργός Κωστας Γκιουλέκας

Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης
Υφυπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος

Υπουργείο Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης
Αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης
Υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου
Υπουργός Υγείας Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργείο Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου
Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρώτρια υπουργός Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός Αθανασιος Δαβάκης

Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργός Αθανασιος Σκορδάς
Υφυυπουργός Νοτης μηταρκής

Υπουργείο Εργασίας Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρολγου
Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Υφυπουργός Αντώνης Μπεζας
Υφυπουργός Σοφία Βουλτεδφη

Υπουργείο Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης
Αναπληρωτής Λεωνίδας Γρηγοράκης
Υπουργείο Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος

Υπουργείο Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος
Υφυπουργός Γιάννης Ανδριανός
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης
Αναπληρώτρια υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Εύη Χριστοφιλοπούλου

Υφυπουργός αρμόδιος για την ΕΡΤ Παντελής Καψής
Υπουργείο Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρος Καράολγου

.Τριπλό «χτύπημα» στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Τριπλό «χτύπημα» επιφυλάσσει η εφορία το επόμενο διάστημα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, με το χαράτσι μέσω ΔΕΗ αλλά και τα ειδοποιητήρια για την καταβολή διπλού ΦΑΠ.

Ειδικότερα, η αποστολή των ειδοποιητηρίων για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011 και του 2012 αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα και μέσα στον Ιούλιο.

Παράλληλα, με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα αρχίσει να χρεώνεται και το φετινό μειωμένο χαράτσι, με την τρόικα να ζητεί να εισπραχθεί όχι σε 5 -όπως ήταν προγραμματισμένο- αλλά σε 4 δόσεις. 

Οι δύο δόσεις θα εισπράττονταν στο 2014, με τη μεν δόση του Φεβρουαρίου να υπολογίζεται στα φετινά έσοδα, όμως η δόση του Απριλίου θα εγγραφόταν στα έσοδα του 2014, δημιουργώντας μία τρύπα 400 εκατ. ευρώ.

Η τρόικα πιέζει ακόμη για την είσπραξη του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων μέσω ΔΕΗ, ενώ θα απαντήσει με έκθεση για το εάν δέχεται τους 33 συντελεστές που προτείνονται.

Όσοι δεν έχουν πληρώσει τον φόρο ακινήτων δεν θα λαμβάνουν φορολογική ενημερότητα, ενώ οι φορολογούμενοι καλούνται να επικαιροποιήσουν όλα τα στοιχεία για τα ακίνητά τους -και τα αγροτεμάχια- στο Ε9 μέχρι τέλος Αυγούστου.

.Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο

Είχαμε γόνιμη συνεργασία και, στόχος μας είναι, έως το βράδυ να έχουμε ολοκληρώσει τον ανασχηματισμό. Αυτό ανέφεραν κυβερνητικές πηγές λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα.

Ο 
 πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, κατευθύνθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους.

.Καταδίκη σε επταετή κάθειρξη για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο του Μιλάνου καταδίκασε πριν από λίγο τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε επταετή κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας, συνέργεια σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και εφ' όρου ζωής στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την υπόθεση "Ρούμπι Γκέιτ".  

Η εισαγγελέας Ιλντα Μποκασίνι είχε ζητήσει εξαετή φυλάκιση. Αναμένεται η προσφυγή των συνηγόρων του Καβαλιέρε στο εφετείο του Μιλάνου.

Στην Ιταλία σήμερα πέθανε το κράτος δικαίου", δήλωσε ο κεντροδεξιός βουλευτής Φαμπρίτσιο Τσικίτο σχολιάζοντας πριν από λίγο την απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου.

Αργότερα, είναι πιθανό να εκδοθεί γραπτό ανακοινωθέν του Ιταλού κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού, στο οποίο αναμένεται να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. 

.Συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο στο Μαξίμου

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, που επικοινώνησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, συζητούν το νέο κυβερνητικό σχήμα που είναι αναγκαίο μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, αλλά και την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας που θα δώσει το πλαίσιο της συνεργασίας τους από εδώ και στο εξής. 

Σε κάθε περίπτωση θα επιβεβαιώσουν ότι προτεραιότητες της κυβέρνησης παραμένουν η σταθεροποίηση της οικονομίας και η αποφασιστική προώθηση των μεταρρυθμίσεων σύμφωνα πάντα και με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των Ευρωπαίων εταίρων και των δανειστών. 

Οι δύο αρχηγοί θα στείλουν το μήνυμα εντός και εκτός χώρας ότι η κυβέρνηση που συγκροτούν θα έχει ορίζοντα το τέλος της τετραετίας, αφού άλλωστε διαθέτουν την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Στο επίπεδο του νέου κυβερνητικού σχήματος, το καθοριστικό θα είναι αν θα συμμετέχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με θέση αντιπροέδρου και υπουργείο, όπως είθισται να γίνεται στις κυβερνήσεις συνεργασίας στα ευρωπαϊκά κράτη. 

Εκτός από τον ανασχηματισμό οι δύο αρχηγοί συζητούν τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης, αλλά και τη βελτίωση της νομοθετικής λειτουργίας, ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα ασυνεννοησίας.

Πάντως, οι προτεραιότητες που θέτει το ΠΑΣΟΚ ενόψει του σχηματισμού της νέας, δικομματικής, κυβέρνησης, συζητήθηκαν, σήμερα, σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Ιπποκράτους υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οποία, όπως αναφέρουν πηγές του Κινήματος, δεν συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα υπουργεία στα οποία θα τοποθετηθούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ούτε ονόματα στελεχών.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.