.Αντωνης Πεττας ξανακερδίζουμε τις γειτονιές μας! ...Υποψήφιος Δήμαρχος Ζωγράφου

Αντώνης Πέττας, ξανακερδίζουμε τις γειτονιές μας! Να μην ξεχαστούν και πάλι μετά τις εκλογές Δεν μπορούμε να μιλάμε για μεγάλα έργα στο Ζωγράφου, όταν δεν έχουμε λύσει τα μικρά προβλήματα στις γειτονιές μας. Πολλοί θα μιλήσουν σ’αυτές τις εκλογές για μεγάλα έργα και μεγάλα προγράμματα. 

Όμως την ίδια ώρα ο δημότης του Ζωγράφου θα συνεχίσει να βρίσκει απέναντι του μια σειρά από καθημερινά προβλήματα, που παραμένουν επί σειρά ετών άλυτα. Ελλιπής καθαριότητα, στενά και σπασμένα πεζοδρόμια, λακκούβες στους δρόμους, αφώτιστοι δρόμοι, λίγο πράσινο και αυτό χωρίς φροντίδα. Δεν μπορούμε να μ... περισσότερα »

.«Ζωντανός» στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους «8»

Με εξαιρετική εμφάνιση στην επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στην αγωνιστική δράση, ο Ολυμπιακός έδωσε τέλος στις τέσσερις συνεχείς αποτυχίες στον 5ο όμιλο και παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. 

Οι πρωταθλητές Ευρώπης ξέσπασαν με 89-59 επί της Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ, για την 11η αγωνιστική της φάσης των «16» και πλέον εστιάζουν στην αναμέτρηση της επόμενης εβδομάδας με την Ουνικάχα στη Μάλαγα, με την οποία μοιράζεται την τέταρτη θέση (μαζί και με τη Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ) με ρεκόρ 5-6.

.Αλ. Τσίπρας: Πλεόνασμα δυστυχίας και αίματος

 Ερχόμενος σε ευθεία αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, με επίκεντρο το πλεόνασμα, ξεκίνησε την ομιλία του από τα Γιάννενα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας: «Πρόκειται για πλεόνασμα δυστυχίας. Τραγωδίας. Ακόμα και αίματος. Πρόκειται όμως και για πλεόνασμα θράσους και απάτης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το κοινωνικό μέρισμα, το οποία θα διανείμει η κυβέρνηση σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, «πράξη ντροπής, πράξη καταισχύνης, πράξη ταπείνωσης του κάθε πολίτη αυτής της χώρας» και πρόσθεσε:

«Από τη μία να αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων. Και από την άλλη να τους πετούν κάποια ψίχουλα, για να εξαγοράσουν όπως φαντάζονται τη στήριξή τους στην ίδια πολιτική που τους έκλεψε το ψωμί κι έχει σκοπό να τους κλέψει και το τραπέζι και τις καρέκλες και το σπίτι. 

Πρόκειται για μια πράξη βαθιά ανήθικη, που δείχνει το φόβο τους μπροστά στις κάλπες. Αλλά και για μια πράξη που δείχνει όχι μόνο πόσο περιφρονούν τον ελληνικό λαό, αλλά και πόσο υποτιμούν την αξιοπρέπεια και την οργή του».  

Ο κ. Τσίπρας, συνεχίζοντας την επίθεση κατά της κυβέρνησης, στόχευσε προσωπικά και κατά του πρωθυπουργού, διερωτώμενος: «Ποιον περιμένει άραγε να πείσει για το success story ο πρωθυπουργός δίνοντάς του μια βδομάδα πριν τη κάλπη, δυο-τρία κατοστάρικα; 

Πώς πετάει αυτό το ξεροκόμματο της άγνοιας και της περιφρόνησης στα μούτρα των Ελλήνων, επιχειρώντας έτσι να τους αφαιρέσει το τελευταίο που τους έχει απομείνει -την αξιοπρέπειά τους».

.Προσυμπληρωμένα θα είναι εφέτος τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων

Προσυμπληρωμένα στους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης θα είναι εφέτος τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων. Επειδή ωστόσο η προθεσμία για την αποστολή των βεβαιώσεων αποδοχών από τις επιχειρήσεις προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εκπνέει στις 28 Μαρτίου, αρκετοί φορολογούμενοι θα πρέπει να περιμένουν ως τότε για την υποβολή της δήλωσής τους προκειμένου οι επιχειρήσεις να αποστείλουν τις βεβαιώσεις.

Οι κωδικοί που προσυμπληρώνονται με τα εισοδήματα είναι: 301-302,303-304,321-322 και 317-318 (πίνακας μισθωτών υπηρεσιών) 313-314, 315-316, 333-334, 609-610, 603-604, 605-606 (πίνακας παρακαρατηθέντων φόρων).

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζει ότι οι κωδικοί δήλωσης Ε1 που αφορούν το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και την παρακράτηση φόρου, εμφανίζονται σε πορτοκαλί πλαίσιο και είναι προσυμπληρωμένοι από τη ΓΓΠΣ ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησής τους από τους φορολογούμενους.

Στην περίπτωση που ως τις 28 Μαρτίου δεν έχουν προσυμπληρωθεί οι κωδικοί αυτοί για κάποιους φορολογουμένους, τότε θα πρέπει να συμπληρώσουν τους υπόλοιπους κωδικούς και να περιμένουν μέχρι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να παραλάβει τη βεβαίωση αποδοχών τους.

Εάν και μετά τις 28 Μαρτίου εξακολουθούν να μην εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα στοιχεία, ο φορολογούμενος θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον εργοδότη του ή τον φορέα που εξέδωσε τη βεβαίωση. 

Στην περίπτωση που τα στοιχεία που εμφανίζονται είναι λάθος, ο φορολογούμενος θα πρέπει να συμπληρώσει όλα τα υπόλοιπα πεδία της δήλωσης, να αποθηκεύσει προσωρινά το Ε1 και να ζητήσει από τον εργοδότη του αποστείλει εκ νέου ηλεκτρονικά τη σωστή βεβαίωση αποδοχών. 
Παράλληλα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον Κέντρο Εξυπηρέτησης Συναλλασσομένων στα τηλέφωνα 210-4802552 και 15515.

.Σημαντικές αλλαγές στην κοινωνική πρόνοια

Αλλάζει ριζικά το τοπίο στον τρόπο λειτουργίας των φορέων, που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, με σχέδιο νόμου το οποίο προωθεί το υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και εισάγεται νέο μοντέλο για τη χρηματοδότηση των φορέων που υλοποιούν δράσεις κοινωνικής πρόνοιας.

Στο εξής θα χρηματοδοτούνται οι δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιούν οι φορείς και όχι οι ίδιοι οι φορείς, ενώ καθιερώνεται η δημόσια λογοδοσία των φορέων αυτών και ακόμη, κάθε χρόνο όλοι οι φορείς οφείλουν να αναρτούν τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό και τον απολογισμό των δράσεών τους.

Καθιερώνεται η «Κοινωνική Επιταγή», ως μέσον παροχής υπηρεσιών ή αγαθών: Με τον τρόπο αυτόν ο πολίτης που επιθυμεί να κάνει χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών, θα μπορεί να επιλέγει ο ίδιος τον φορέα με τα δικά του κριτήρια και ανάλογα με τις ανάγκες του. Αντίστοιχα δίνεται η δυνατότητα στους φορείς να βελτιώνουν διαρκώς την ποιότητα των υπηρεσιών τους, ώστε να επιλέγονται από τους πολίτες.

Με το σχέδιο νόμου εισάγονται επίσης νέοι θεσμοί και διαδικασίες, όπως το «πανελλαδικό δίκτυο κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης», οι «κοινωνικές συμπράξεις», ο «χάρτης ποιότητας» των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και το «Παρατηρητήριο λειτουργίας και αξιολόγησης των φορέων κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης».

.Ο Πούτιν επικύρωσε την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα το νόμο ο οποίος ολοκληρώνει την διαδικασία ένταξης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, αψηφώντας τους δυτικούς ηγέτες οι οποίοι επιμένουν ότι η χερσόνησος της Μαύρης Θάλασσας παραμένει έδαφος της Ουκρανίας.

Σε μία τελετή στο Κρεμλίνο, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά, ο Πούτιν υπέγραψε το νόμο ο οποίος επικυρώνει τη συνθήκη με την οποία η Κριμαία εντάσσεται στη Ρωσία, καθώς και ένα νόμο με τον οποίο δημιουργούνται δύο νέες διοικητικές περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η Κριμαία και η Σεβαστούπολη.

.Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το γάλα

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση του στην ψηφοφορία για το γάλα άφησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος. 
Είπε ότι περιμένει επίσημη ενημέρωση και στη συνέχεια θα αποφασίσει αν θα ψηφίσει ή όχι τη σχετική ρύθμιση.

«Κάποιος που διαβάζει την ανακοίνωσή μου, δεν νομίζω ότι πιστεύει ότι μπορεί να ψηφίσω τη συγκεκριμένη διάταξη για το γάλα» δήλωσε στον ραδιοσταθμό "Βήμα" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης.

Το ζήτημα είναι εάν θέλουμε ή όχι να πέσει η τιμή του γάλακτος και όχι η διάρκειά του δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, απαντώντας στις αιτιάσεις βουλευτών της συγκυβέρνησης.
 

Ο κ. Σκορδάς «έδειξε» το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το κόστος παραγωγής του γάλακτος και υποστήριξε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο γάλα όχι μόνο δεν θα βλάψουν τους κτηνοτρόφους, αλλά θα τους ωφελήσουν. 

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ίδιο σταθμό: «Θα ήταν για γέλια, αφού περάσαμε όλα όσα περάσαμε, η συμφωνία να σταματήσει για το αν το γάλα είναι πέντε ή δέκα ημερών. Και θα έλεγα το ίδιο και για τα φάρμακα, αν δεν είχε περάσει η δική μου άποψη».

.Το Twitter στην Τουρκία αποκλείσθηκε «στο πλαίσιο εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων»

Το όργανο εποπτείας των τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας BTK ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρόσβαση στο Twitter αποκλείσθηκε με δικαστικές αποφάσεις έπειτα από αγωγές πολιτών για παραβίαση της ιδιωτικότητας από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. 

Προηγουμένως, το BTK είχε ζητήσει από το Twitter να αποσύρει μέρος του περιεχομένου του, χωρίς ανταπόκριση, αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του τουρκικού οργάνου εποπτείας.

«Επειδή δεν υπήρχε άλλη επιλογή, η πρόσβαση στο Twitter αποκλείσθηκε, κατ΄εφαρμογήν δικαστικών αποφάσεων για να αποφευχθεί περαιτέρω θυματοποίηση πολιτών» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι τουρκικές αρχές δεν σχεδιάζουν να αποκλείσουν την πρόσβαση και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. 

«Το μέτρο (για το Twitter) ελήφθη εντός του πλαισίου της εφαρμογής δικαστικής απόφασης, αφού δεν έγινε δυνατό το ξεπέρασμα του προβλήματος με τη διεύθυνση του Twittrer. Προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιου είδους απόφαση για άλλα μέσα, όπως το Facebook» πρόσθεσε.

.Διευκρινίσεις για τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος»

Ποσό 500 ευρώ ανά άτομο, και χωρίς κλιμάκωση με βάση την οικογενειακή κατάσταση, θα δοθεί άπαξ στους περίπου 64.000 ένστολους από το «κοινωνικό μέρισμα», ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες των αδυνάμων, το επίδομα δύναται να υπερβαίνει τα 500 ευρώ (χωρίς επ' ουδενί να είναι άνω των 1.000 ευρώ), καθώς θα λαμβάνεται υπόψη και η οικογενειακή κατάσταση.

Για τη διανομή του «μερίσματος», θα ακολουθηθεί ένα σύστημα ανάλογο αυτού για το επίδομα θέρμανσης. Τα ποσά θα πιστώνονται, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται η υποβολή αίτησης. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό, θα μπορεί να δηλώνει τα στοιχεία του στο σύστημα της ΓΓΠΣ, ενώ θα μπορεί να διαπιστώσει και εάν είναι δικαιούχος. 

 Τις συγκεκριμένες αποφάσεις έλαβε η ειδική επιτροπή, που συνεδρίασε για δεύτερη φορά, χθες Πέμπτη, στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνου Τσακλόγου, του συμβούλου του πρωθυπουργού, Σταύρου Παπασταύρου, του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κουτρουμάνη. 

.Την επόμενη Κυριακή η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου της «Ελιάς»

 Τέσσερα θα είναι τα χαρακτηριστικά του ευρωψηφοδελτίου της «Ελιάς», σύμφωνα με όσα είπαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής του σχήματος, μετά τη σημερινή σύσκεψη των επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων που τη συγκροτούν και στην οποία συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών.

Όπως ανακοινώθηκε, το ψηφοδέλτιο, το οποίο θα παρουσιαστεί την επόμενη Κυριακή, θα είναι: «ενωτικό και ενιαίο, ανανεωτικό και αντιπροσωπευτικό και θα αποτυπώνει τη δυναμική και την προοπτική της "Ελιάς"».

Οι συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση «χαιρέτισαν την ένταξη στην «Ελιά» της Κίνησης Μεταρρυθμιστική Αριστερά, που συγκροτείται από στελέχη που ανήκαν στη ΔΗΜΑΡ και ευρύτερα στον χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς.
Στο μεταξύ, δόθηκαν στη δημοσιότητα, μετά τη σύσκεψη τα πρώτα ονόματα, τα οποία πιθανότατα θα περιληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο της «Ελιάς».

Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν με την ένδειξη «ενδεικτικές προτάσεις υποψηφιοτήτων», είναι τα ακόλουθα: Ράπτη Συλβάνα, Μπατζελή Κατερίνα, Καϊλή Εύα, Χειμωνάς Θανάσης, Πιερρακάκης Κυριάκος, 

Καψής Παντελής, Ιωακειμίδης Παναγιώτης, Καρδαράς Ευθύμης, Κατσέλος Σωτήρης, Καρέλας Δημήτρης, Μπρίμης Δημήτρης, Παπαϊωάννου-Σφαέλου Μαρία, Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος, Τσολακίδης Νίκος, Κωστούλας Παναγιώτης, Πάτρας Παναγιώτης, Επιτροπάκης Μάνος, Μπίστης Νίκος.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.