.Die Welt: Η Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο προκαλώντας ρίγη πανικού στις χρηματαγορές και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

«Η Ελλάδα επανέρχεται στο προσκήνιο προκαλώντας ρίγη πανικού στις χρηματαγορές και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις», μεταδίδει στην ιστοσελίδα της η Deutsche Welle, η οποία χαρακτηρίζει ως κρίσιμες τις «εβδομάδες μέχρι το τέλος του χρόνου για τη χώρα και την αξιοπιστία της, αλλά και για το ευρώ». 

Σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό μέσο, «η επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Βερολίνο και η συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την κρισιμότητα της περιόδου που ξεκινάει από την ερχόμενη εβδομάδα, με την πρώτη πράξη "μια νέ...περισσότερα »

.«Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας»

Όλες τις εξελίξεις, από τη δήλωση του Γ. Παπανδρέου, τα δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο περί εξόδου από το ευρώ μέχρι τα σενάρια χαλάρωσης του προγράμματος από τους Ευρωπαίους, το πολιτικό κλίμα και το ενδεχόμενο εκλογών, αλλά και αναφορικά με τη συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον αρχηγό του SPD, σχολιάζουν πηγές της Χαρ. Τρικούπη. 

Ειδικότερα, σε άτυπη ενημέρωση, σχολιάζουν αναφορικά με τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, ότι με αυτήν ο κ. Παπανδρέου «είναι σαν να θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των γεγονότων για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης». «Δεν διαβ... περισσότερα »

.Εκτός συνέχειας Γιουροπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ

Έπαιξε, έχασε και έμεινε εκτός συνέχειας του Europa League ο ΠΑΟΚ, που ήθελε μόνο νίκη κόντρα στην Γκινγκάμπ για να προκριθεί στη φάση των 32, αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-2 μέσα στην Τούμπα από τη γαλλική ομάδα. 

Οι Γάλλοι «πάγωσαν» την Τούμπα μόλις στο 7ο λεπτό, όταν ο Μποβί βρέθηκε ξεμαρκάριστος στην πορεία της μπάλας από την εκτέλεση φάουλ του Ζιρές και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας μπροστά την Γκινγκάμπ.

 Οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν στο 22' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αθανασιάδη, ένα πέναλτι που καταλογίστηκε σε καθαρό χέρι του Γιάκομπσεν μέσα στην περιοχή. ... περισσότερα »

.Νέα κυβέρνηση και υπερψήφιση του Προέδρου ζητά ο Παπανδρέου

«Όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, οφείλουν άμεσα, χωρίς δεύτερες σκέψεις, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να διαμορφωθεί περιβάλλον ευρύτερων συναινέσεων» αναφέρει σε μακροσκελή δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου, προαναγγέλλοντας την ίδρυση νέου κόμματος. 

Στη δήλωσή του ο Γ. Παπανδρέου επιτίθεται στον κυβερνητικό συνασπισμό, τονίζει την ανάγκη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και εν συνεχεία τη συγκρότηση μίας νέας κυβέρνησης, με βασικούς άξονες: - Να στηρίζεται σε ξεκάθαρο προγραμματικό πλαίσιο, για πραγματικές μεταρρυθμίσεις, με σαφές δημοκρατικό και προοδευτ... περισσότερα »

.«Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει στο στόμα των ξένων τη λέξη grexit»

«Καταφέραμε να βγάλουμε την πατρίδα από τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 40 ετών και τώρα κάποιοι απειλούν να την πάνε πίσω», τόνισε στην ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενόψει της προεδρικής εκλογής. Σύμφωνα με τον ίδιο «ο κόσμος θα τιμωρήσει όποιον σύρει τη χώρα σε εκλογές». 

«Φτύσαμε αίμα για να φύγει από το στόμα των ξένων η λέξη grexit», υπογράμμισε, για να κατηγορήσει στη συνέχεια τον ΣΥΡΙΖΑ πως την επαναφέρει. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πολιτική ευθύνη ολόκληρου του Κοινοβουλίου, ενώ απευθυνόμενος προς τους βουλευτέ... περισσότερα »

.Σε ειδικό δικαστήριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποφάσισε με βούλευμα του το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου. 

Με πλειοψηφία 4 έναντι 1 ψήφου οι δικαστές του αρμόδιου συμβουλίου αποφάσισαν ότι ο πρώην υπουργός πρέπει να καθίσει στο εδώλιο για δύο κακουργήματα που αφορούν νόθευση εγγράφου και απόπειρα απιστίας σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου Οι κατηγορίες αυτές, φέρουν τον κ. Παπακωνσταντίνου αντιμέτωπο ενδεχομένως ακόμη και με τα ισόβια. Το Ανώτατο Δι... περισσότερα »

.Τα τρία σενάρια που βγάζουν Πρόεδρο

Την ώρα που οι επαφές και οι διαβουλεύσεις στον πολιτικό κόσμο χτυπάνε κόκκινο και οι 180 απαιτούμενοι βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας φαντάζουν εξαιρετικά δύσκολος στόχος για τον κυβερνητικό συνασπισμό, τα *Νέα*παραθέτουν τρία σενάρια, βάσει των οποίων μπορεί να προκύψει ο μαγικός αριθμός και να διαψευσθεί το διαφαινόμενο αδιέξοδο. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός καθώς οι 170 βουλευτές μέχρι στιγμής μοιάζουν να είναι το «ταβάνι», με βουλευτές από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές και τη ΔΗΜΑΡ να προβάλλουν ισχυρές αν... περισσότερα »

.«Συνεχίστε να στηρίζετε την Ελλάδα»

«Είναι σημαντικό οι δυνάμεις, οι οποίες εξασφάλισαν την πρόοδο στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, να είναι σε θέση να συνεχίσουν αυτό τον δρόμο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ πριν από την συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και έκανε λόγο για «πραγματική πρόοδο» που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα. 

«Υποσχέθηκα ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την τολμηρή ελληνική μεταρρυθμιστική πορεία. Και είμαι πολύ ευτυχής, και εσύ ακόμα περισσότερο από εμένα, ότι σε αυτό τον δρόμο επιτεύχθ...περισσότερα »

.Εκλογική ετοιμότητα στην Κουμουνδούρου για το «αδιέξοδο» των 180

Σε κόκκινο συναγερμό τελεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να καλεί σε εκλογική και εν συνεχεία κυβερνητική ετοιμότητα τα στελέχη του κόμματος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

 Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες μέρες αναμένεται να συγκροτηθεί μία Επιτροπή ψηφοδελτίων η οποία και θα φέρει μια πρώτη εισήγηση για τα πρόσωπα που θα μπουν στις λίστες, ενώ ετοιμάζονται και τα πρώτα νομοσχέδια. 

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να στείλει με αυτόν τον τρόπο ένα σαφές μήνυμα τόσο στο εσωτερικό του κόμματος, για εγρήγορση ενόψει... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.