.Στον εισαγγελέα την Πέμπτη η Δήμαρχος Ζωγράφου

Την Πέμπτη η Τίνα Καφατσάκη θα διαβεί το κατώφλι της Εισαγγελίας Εφετών επειδή αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν δέχθηκε τον έλεγχο για τη μετατροπή των συμβάσεων των υπάλλήλων του δήμου από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
Η εισαγγελία διενεργεί προκαταρκτική εξέταση σε βάρος πέντε δημάρχων, που αρνήθηκαν τις εντολές Μητσοτάκη, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση αξιοποίνων πράξεων, όπως αυτή της απείθειας.

Υπενθυμίζεται ότι η Δήμαρχος -όπως και άλλοι Δήμαρχοι σ” όλη τη χώρα -είναι αντίθετη με το ψευδεπίγραφο νόμο περί αξιολόγησης του Κ. Μητσοτάκη, όχι γιατί θέλει να συγκαλύψει παράνομες προσλήψεις, αλλά γιατί το συγκεκριμένο νομοθέτημα, που είναι διάτρητο νομικά, έχει σαν στόχο άλλες 6.500 απολύσεις υπαλλήλων.
Άλλωστε στο Δήμο Ζωγράφου, έλεγαν συνεργάτες της Δημάρχου, έχει αρχίσει ο έλεγχος και μάλιστα, στο 80% που έως τώρα έχει ελεγχθεί, δεν έχει βρεθεί ούτε ένα πλαστό πτυχίο

Η αλεπού και το αμπέχονο

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ 
Εδώ ο κόσμος καίγεται, και η επιφυλλίδα θα τολμήσει μιαν έκκληση στον κ. Τσίπρα και στους βουλευτές του ίσως άκαιρη, ίσως για την κατεστημένη νοο-τροπία εντελώς παλαβή: Να διαβάσουν (ή να ξαναδιαβάσουν με προσοχή) τη σοφή συμβουλή που δίνει η αλεπού στον «Μικρό πρίγκηπα» – στο γνωστό αριστουργηματικό παραμύθι του Antoine de Saint-Exupery. 

«Θα ήταν καλύτερο, λέει η αλεπού, να έρχεσαι κάθε μέρα την ίδια ώρα. Αν έρχεσαι, για παράδειγμα, στις τέσσερις το απόγευμα, εγώ θα αρχίσω από τις τρεις να είμαι ευτυχισμένη. Οσο θα προχωράει η ώρα, τόσο πιο ευτυχισμένη θα αισθά...περισσότερα »

.«Μεταρρυθμιστές για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη» είναι ο τίτλος της πρωτοβουλίας του Σπ. Λυκούδη

Την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, υπό τον τίτλο «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη» ανακοίνωσε ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και νυν ανεξάρτητος, Σπύρος Λυκούδης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Στην ομιλία του ο κ. Λυκούδης ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη και, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε «η πρώτη ανάγκη είναι να αναδείξουμε και να στηρίξουμε την αναγκαιότητα της πολιτικής συνεννόησης και συναίνεσης των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Η δεύτερη ανάγκη αφορά τη μεγάλη συνάντηση όλων των δυνάμεων του ιστορικού δημοκρατικού χώρου. 

Από το δημοκρατικό και φιλελεύθερο κέντρο, τους σοσιαλιστές, έως και την ανανεωτική αριστερά», προσδιορίζοντας έτσι το πολιτικό εύρος των δυνάμεων, στο οποίο απευθύνεται η πρωτοβουλία της οποίας ηγείται. Αναγνώρισε δυσκολίες και δισταγμούς, ζήτησε όμως απ΄όσους ανταποκριθούν στο κάλεσμά του ειλικρίνεια και τόλμη.

.Το ΠΑΣΟΚ κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις στο ΕΚΠΑ

 Για «μικροκομματικές και μικροπολιτικές αντιλήψεις», «που ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής», «για μια ακόμη φορά», κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τις καταλήψεις στο ΕΚΠΑ.

Αναφέρει επίσης ότι «η ακατανόητη ενέργεια των τριών βουλευτών του να καθοδηγήσουν καταλήψεις στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο παραβιάζει βάναυσα το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων και προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην λειτουργία τους» 

και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιληφθεί ότι η ενίσχυση της ασυδοσίας, η πόλωση και ο διχασμός στην Πανεπιστημιακή κοινότητα στρέφονται κυρίως κατά των φοιτητών και των σπουδών τους». «Επιτέλους ας επικρατήσει η ηρεμία και η λογική», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

.Ξεπέρασαν τα 70 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

Ξεπέρασαν τα 70 δισ. ευρώ, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προ το Δημόσιο, τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές (που είχαν δημιουργηθεί ως 31.12.2013) ανέρχονταν τον Σεπτέμβριο σε 60,680 δισ. ευρώ, έναντι 60,585 δισ. ευρώ που ήταν τον Αύγουστο. 

Ωστόσο, αύξηση σημειώθηκε στις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο (που δημιουργήθηκαν από 1.1.2014) οι οποίες ανήλθαν σε 9,683 δισ. ευρώ, έναντι 8,654 δισ. ευρώ που ήταν τον Αύγουστο. 

Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζεται η τάση αύξησης κατά περίπου 1 δισ. ευρώ τον μήνα, των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών και λόγω της αδυναμίας των φορολογουμένων να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία.

.Στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, το «Barbaros»

Στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, βρίσκεται από χθες το μεσημέρι τo τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros», σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη. Συνοδεύεται από τα υποστηρικτικά πλοία M/V Bravo και M/V Deep Supporter και μια φρεγάτα.  Σήμερα θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να ανακοινωθούν και τα περαιτέρω μέτρα αντίδρασης της Λευκωσίας. 

Χθες, μετά το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία εξετάστηκε η κατάσταση όπως διαμορφώνεται με τις τουρκικές προκλήσεις. Έγινε ανασκόπηση της πορείας του Κυπριακού, συζητήθηκαν οι τουρκικές ενέργειες και αναλόγως των εξελίξεων τα περαιτέρω μέτρα αντίδρασης, όπως ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε, επίσης, ότι υπήρξε ομόφωνη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα κόμματα για όλες τις εξελίξεις, ενώ σε κλίμα συναντίληψης ακούστηκαν εισηγήσεις τόσο από τους αρχηγούς των κομμάτων όσο και από τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

.Το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού Εθνικής Άμυνας πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία του πρώην βουλευτή, υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Χαραλαμπόπουλου. 

Πολίτες συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, προκειμένου να αποχαιρετήσουν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μια από τις σημαντικότερες μορφές της δημοκρατικής παράταξης, ενώ έξω από την εκκλησία είχε παραταχθεί άγημα και από τους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων. 
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε, στον επικήδειο λόγο του, ότι «η Ελληνική Δ... περισσότερα »

.Γαλαζοπράσινος εμφύλιος για το Δημόσιο

Κυβερνητικός εμφύλιος έχει ξεσπάσει μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων των εταίρων της συγκυβέρνησης. Τόσο οι πράσινοι όσο και οι γαλάζιοι βουλευτές έχουν βγει στο αντάρτικο με αφορμή το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών σε μια προσπάθεια να κερδίσουν την πρωτιά στη μάχη των εντυπώσεων. 

Από το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρείται κατευνασμός των πνευμάτων, καθώς οι νέοι ενδοκυβερνητικοί τριγμοί παρουσιάζουν μία νέα εικόνα αστάθειας, την ώρα που «στόχος είναι η επιστροφή στην κανονικότητα», όπως τονίζουν από το κυβερνητικό επιτελείο. Το κλίμα πόλωσης πάντως πυροδότησε την ένταση μεταξύ των κοιν... περισσότερα »

.Τσίπρας: Η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου

Την εμπιστοσύνη του προς την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, «γιατί το κράτος θα έχει συνέχεια», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ενημέρωση του από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ Συνάντηση διάρκειας τρεισήμισι ωρών με την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της οποίας- όπως είπε- είχε ο ίδιος και το επιτελείο του ουσιαστική ενημέρωση για τον γεωστρατηγικό σχεδιασμό της χώρας, την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Αρχικά, ο κ. Τσίπ...περισσότερα »

.Ποιοι δικαιούνται επίδομα θέρμανσης και πότε θα εισπραχθεί

Ξεκίνησε η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης. Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων να κάνουν αίτηση για το επίδομα θέρμανσης. Όσοι υποβάλλουν αίτηση και δεν παραγγείλουν τώρα πετρέλαιο μπορούν να λάβουν προκαταβολή 25% με την προκαταβολή να δίνεται 20 ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης.

 Όσοι αγοράσουν άμεσα πετρέλαιο, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση, ώστε στη συνέχεια να πληρωθούν. Η προκαταβολή και το επίδομα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών, ενώ όσοι αγοράσουν παραπάνω από μία φο... περισσότερα »

.Στα πούπουλα ο Πιστόριους

Η νοτιοαφρικανή δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα καταδίκασε σήμερα τον πρώην πρωταθλητή των Παραολυμπιακών Αγώνων Όσκαρ Πιστόριους σε φυλάκιση πέντε ετών για τον εξ αμελείας φόνο της φιλενάδας του Ρίβα Στέενκαμπ με τέσσερις σφαίρες το Φεβρουάριο του 2013. 

Η δικαστής καταδίκασε επίσης τον 27χρονο Πιστόριους σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή επειδή είχε κάνει χρήση ενός πυροβόλου όπλου μέσα σ' ένα εστιατόριο. Ειδικοί τους οποίους επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο λένε πως μπορεί να αποφυλακισθεί για καλή διαγωγή έπειτα από περίπου 18 μήνες, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά που καταδικάζε... περισσότερα »

.Υγειονομικός τρόμος πάνω από την Αμυγδαλέζα

Πάνω από την Αμυγδαλέζα πλανάται οξύς υγειονομικός φόβος. Περίπου 150 αστυνομικοί που υπηρετούν στο κέντρο κράτησης και περίπου το 20% με 25% των 1.700 αλλοδαπών κρατουμένων φαίνεται πως βρέθηκαν θετικοί στον εργαστηριακό έλεγχο για φυματίωση, μέσω του εμβολίου μαντού. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα *«Ελεύθερος Τύπος»*, οι παραπάνω διαπιστώσεις έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στο αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί σε υπηρεσίες, οι οποίες διαχειρίζονται υποθέσεις μεταναστών, καθώς η κατάσταση σε αστυνομικά κρατητήρια και κέντρα κράτησης μεταναστών συνεχίζει να αποτελεί μια βραδυφλεγή υγε... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.