.Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά του δώρου των Χριστουγέννων για συντάξεις έως 700 ευρώ

Με επικεφαλής τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα ξανά την πρόταση νόμου για την επαναφορά της 13ης σύνταξης (δώρου Χριστουγέννων) για συντάξεις ως 700 ευρώ. 
«Η ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει την παρούσα πρόταση νόμου σήμερα, 22/12/2014, που οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν το δώρο Χριστουγέννων τους, εάν δεν τους το είχε καταργήσει η τότε μνημονιακή κυβέρνηση με το νόμο 4093/2012», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ 

και προσθέτει ότι «με βάση τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου 2014, η ρύθμιση αυτή αφορά 1.162.920 συνταξιούχους, που παίρνουν μηνιαίες κύριες συντάξεις κάτω από 700 ευρώ και συνολικό ετήσιο κόστος 543.055.600 ευρώ, όπως αυτό παρουσιάστηκε αναλυτικά στην παρουσίαση της σχετικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ».

«Η κυβέρνηση και η τρόικα με τις πολιτικές τής σκληρής λιτότητας, που εφάρμοσαν τα τελευταία πέντε χρόνια, μείωσαν τις συντάξεις από 20% έως 50% οδηγώντας τους συνταξιούχους -και ιδιαίτερα τους χαμηλοσυνταξιούχους- και τις οικογένειές τους στην οικονομική εξαθλίωση και στη φτώχεια. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί προγραμματικά ότι ως κυβέρνηση θα βάλει ?φρένο? στις μειώσεις των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, με σταδιακή αποκατάστασή των απωλειών τους τα χρόνια του μνημονίου με βάση τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας, ξεκινώντας πρώτα απ' όλα από τους χαμηλοσυνταξιούχους», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.

.Στο επίκεντρο η δίμηνη παράταση του μνημονίου

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη προκάλεσαν οι κατηγορίες κατά της κυβέρνησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, ότι το κείμενο συμφωνίας που υπέγραψε για δίμηνη παράταση του μνημονίου και φέρνει ως τροπολογία για να ψηφιστεί από τη βουλή, είναι κατάπτυστο και εμπεριέχει απαράδεκτες δεσμευτικές ρήτρες για τη χώρα. 

Απαντώντας ο κ. Βορίδης αντέτεινε ότι η δεύτερη τροποποιητική σύμβαση, το μόνο που κάνει είναι να καλύψει χρηματοδοτικά τη χώρα χωρίς άλλη επιβάρυνση και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επαναλαμβάνει την καταστροφολογία του 2012. Ειδικότερα, ο βουλευ... περισσότερα »

.Στο αρχείο η έρευνα για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Στο αρχείο έθεσε την υπόθεση με τις καταγγελίες Χαϊκάλη για προσπάθεια χρηματισμού του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο ο εισαγγελέας εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. 

Στο πόρισμα του εισαγγελέα που αριθμεί επτά σελίδες κρίνει ότι δεν συντρέχει λόγος ποινικής διώξεως, δηλαδή δεν προκύπτουν οι ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος για την διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή. 

«Δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας.» Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός. Μάλιστα ο εισαγγελέας δεν πείθετα...περισσότερα »

.Τι ψηφίζουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές στη δεύτερη ψηφοφορία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την πρόταση του πρωθυπουργού για συναινετική εκλογή προέδρου δημοκρατίας και εν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, προώθηση της αναθεώρησης του Συντάγματος και εκλογές έως το τέλος του 2015. 

Ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές ικανοποιήθηκαν, ενώ άλλοι επιφυλάχθηκαν να εξετάσουν την πρόταση. Κυβερνητικές πηγές βλέπουν ότι στη δεύτερη ψηφοφορία θα ψηφίσουν θετικά από 165 έως 170 βουλευτές. 

Ο Βασίλης Οικονόμου που στην πρώτη ψηφοφορία είχε δηλώσει "παρών" έκανε γνωστό ότι την ερχόμενη Τρίτη θα ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα, ενώ στο ίδιο κλίμα είναι ο Παναγιώ... περισσότερα »

«Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά για να αλλάξουμε σελίδα»

«Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά για να αλλάξουμε σελίδα και να αποκτήσουμε το δικαίωμα στη βιώσιμη ανάπτυξη. 

Προωθούμε την ανάπτυξη στην πράξη και όχι στα λόγια, στην πράξη και όχι στις θεωρίες, ανοίγουμε το δρόμο στην ελληνική επιχειρηματικότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην παρουσίαση του Ταμείου Χρηματοδότησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που ξεκίνησε τη λειτουργία του.

 Ο πρωθυπουργός τόνισε πως με αυτό τον τρόπο δυναμώνει η μηχανή της ανάπτυξης στηρίζοντας έμπρακτα τα πιο δυναμικά κύτταρα της ελληνικής οικονομίας με έναν καινούργιο τρόπο. «Το ταμείο Χρηματοδότη... περισσότερα »

.«Μπλόκο» στην πρόταση Σαμαρά από την αντιπολίτευση

Στα ύψη έχει ανέβει και πάλι το θερμόμετρο μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του.

 Ο πρωθυπουργός χθες πραγματοποίησε πολιτικό ελιγμό μέσω του διαγγέλματος που απηύθυνε στον ελληνικό λαό, ζητώντας συναίνεση από την εκλογή προέδρου σε μια προσπάθεια να μεταστρέψει τη στάση αρκετών βουλευτών στη δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία. 

Ωστόσο η στάση τόσο της ΔΗΜΑΡ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε εκ νέου το κλίμα, ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη. Σε ανακοίνωση που ε... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.