.Γιατί οι Κυπριακές τράπεζες αγόραζαν ελληνικά ομόλογα


Αποκαλύψεις για την έρευνα των κυπριακών αρχών σχετικά με το πώς οι τράπεζες της χώρας αγόραζαν μαζικά ελληνικά ομόλογα την ώρα που φούντωνε η ελληνική κρίση και οι ευρωπαϊκές τράπεζες άδειαζαν τα χαρτοφυλάκιά τους κάνει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Reuters.

Όπως αποκαλύπτει τον περασμένο Οκτώβριο ένα στικάκι που περιείχε προγράμματα για διαγραφή αρχείων από υπολογιστές τοποθετήθηκε σε κομπιούτερ της Τράπεζας Κύπρου.

Μέσα σε μερικά λεπτά διαγράφηκαν 28.000 αρχεία, επισημαίνουν οι ερευνητές που προσπάθησαν να αντιγράψουν τα αρχεία.

Τα διαγραφέντα αρχεία περιείχαν emails που ελήφθησαν ή εστάλησαν την κρίσιμη περίοδο στα τέλη του 2009 όταν η Τράπεζα Κύπρου, η μεγαλύτερη της χώρας, ξόδεψε δισεκατομμύρια για να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, την ώρα που οι διεθνείς επενδυτές μείωναν την έκθεσή τους στην Ελλάδα.

Οι απώλειες αυτές, σύμφωνα με το Reuters, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κυπριακή κρίση, καθώς όταν οι τράπεζες χρειάστηκαν στήριξη στράφηκαν στη Λευκωσία, η οποία με τη σειρά της ζήτησε διεθνή διάσωση.

Τώρα οι πολίτες ζητούν να μάθουν τι έγινε, όμως η αποκάλυψη στοιχείων είναι δύσκολη υπόθεση. Στελέχη των τραπεζών υποστηρίζουν ότι οι επενδύσεις σε ελληνικά ομόλογα φαίνονταν πολύ καλή επιλογή τότε, ωστόσο οι ευρωπαίοι τραπεζίτες έκαναν το ακριβώς αντίθετο – απέφευγαν την Ελλάδα.

Το εμπιστευτικό έγγραφο, που έχει στη διάθεσή του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, και που φτιάχτηκε από την εταιρεία συμβούλων Alvarez and Marsal για λογαριασμό της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου δείχνει ότι οι Κύπριοι τραπεζίτες ήταν εξαιρετικά πρόθυμοι τότε να επενδύσουν σε υψηλού ρίσκου ελληνικά ομόλογα.

Αναφέρει επίσης ότι τα στελέχη των τραπεζών απέφευγαν να αποκαλύψουν στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας τις απώλειες από τα ομόλογα και, μάλιστα, καθυστέρησαν τις έρευνες.

Το Δεκέμβριο του 2009, οι διευθυντές είπαν στα μέσα ενημέρωσης ότι είχαν πουλήσει τα ελληνικά ομόλογα, όμως δεν αποκάλυψαν ότι την ίδια στιγμή είχαν αγοράσει πολύ περισσότερα.

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2010 ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου δήλωνε στο Stockwatch ότι η τράπεζα διαθέτει «ελάχιστη έκθεση σε ελληνικά ομόλογα», καθώς μείωσε τη θέση της από τα 1,8 δισ. ευρώ στα 0,1 δισ. ευρώ.

Την ίδια μέρα, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου έδινε εντολή στο οικονομικό τμήμα να προχωρήσει σε αγορές ελληνικών ομολόγων.

Αφού παρουσιάζει σειρά τέτοιων περιστατικών, η έρευνα επισημαίνει ότι δεν ενημερωνόταν το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας γι’ αυτές τις κινήσεις.

.Από 2 Μαΐου σε κυκλοφορία το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ


Ολοκληρώθηκαν τις προετοιμασίες για την εισαγωγή του νέου χαρτονομίσματος των 5 ευρώ, του πρώτου τραπεζογραμματίου της σειράς «Ευρώπη», σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το νέο τραπεζογραμμάτιο θα τεθεί σε κυκλοφορία σε ολόκληρη την ευρωζώνη στις 2 Μαΐου 2013, μέσω των ταμείων των τραπεζών και των αυτόματων ταμειολογιστικών μηχανών (ATM).

Τα τραπεζογραμμάτια των 5 ευρώ της πρώτης σειράς θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν παράλληλα με τα νέα τραπεζογραμμάτια, αλλά θα αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται. 

Η ημερομηνία κατά την οποία θα πάψουν να αποτελούν νόμιμο χρήμα θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Ωστόσο, ακόμη και μετά την ημερομηνία αυτή, θα διατηρήσουν την αξία τους επ’ αόριστον και θα μπορούν να ανταλλάσσονται ανά πάσα στιγμή στις κεντρικές τράπεζες.

Στην ανακοίνωση της ΕΚΤ επισημαίνεται πως στο νέο τραπεζογραμμάτιο έχουν ενσωματωθεί καινούργια και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας

.Αντιρρήσεις ΠΑΣΟΚ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών


Σοβαρές ενστάσεις για τα Προεδρικά Διατάγματα που έχουν σχέση με την εκπαίδευση, διατυπώνουν η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευη Χριστοφιλοπούλου και ο γραμματέας του Τομέα Παιδείας του κόμματος, Δημήτρης Νικηφόρος, ο οποίοι συναντήθηκαν σήμερα με στελέχη της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα γραφεία του Κινήματος. 
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι υποχρεωτικές μεταθέσεις, οι αποσπάσεις και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και σε σχέση με το σχέδιο Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών: «Όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ορθολογικότερη κατανομή των εκπαιδευτικών, αλλά δημιουργεί επιπρόσθετα σοβαρά προβλήματα. 

Η δυσλειτουργία του συγκεκριμένου σχεδίου Π.Δ., προκύπτει ιδίως από τη σύγχυση μεταξύ α) οργανικών και λειτουργικών κενών, β) μεταθέσεων, που αποτελούν μόνιμες υπηρεσιακές μεταβολές, και αποσπάσεων ή διαθέσεων, που αποτελούν προσωρινές μεταβολές.

»Θεωρούμε ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο (ν. 3848/2010) μπορεί να επιλύσει τα σχετικά ζητήματα, χωρίς να ταλαιπωρεί επιπλέον τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των αποσπάσεων εκτός σχολείου, υπενθυμίζεται ότι «ο πρώτος ουσιαστικός περιορισμός τους έγινε το 2010, όταν το ΠΑΣΟΚ είχε την πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. 

Τότε επέστρεψαν πάνω από 5.000 εκπαιδευτικοί απ' τα γραφεία στα σχολεία. Δυστυχώς, αυτή η προσπάθεια δεν είχε συνέχεια. Αντιθέτως, επιχειρείται η επαναφορά "αμαρτωλών" διατάξεων και πρακτικών σε σχέση με τις αποσπάσεις.

»Σε κάθε περίπτωση όμως ο περιορισμός των αποσπάσεων δεν επαρκεί για την αντιμετώπιση των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό».

Σε σχέση με το σχέδιο Π.Δ. για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, επισημαίνεται:

«Για άλλη μια φορά, έχουμε πολύ σοβαρές ενστάσεις τόσο για τη λογική που το διέπει, όσο και για πολλές από τις επιμέρους διατάξεις του. Η κριτική μας εστιάζεται κυρίως στα εξής σημεία:

-Το προτεινόμενο σύστημα αξιολόγησης έχει μονομερώς ελεγκτικό-εποπτικό χαρακτήρα, δεν συνδέεται με την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας και την ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, δεν επικεντρώνεται στην τρέχουσα επαγγελματική τους δυνατότητα στην τάξη, αλλά δίνει μεγάλη έμφαση στα τυπικά προσόντα και σε ποικίλης προέλευσης "χαρτιά".

- Ταυτόχρονα εισάγει διαδικασίες χρονοβόρες, γραφειοκρατικές και μη εφαρμόσιμες, ενώ χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, ασάφειες, νομοθετικές ατέλειες, αστοχίες και παραλείψεις».

Τέλος, ζητείται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να λάβει σοβαρά υπόψη τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ.

.Απεργιακός πυρετός κόντρα σε φοροεπιδρομή και λιτότητα


Με το σύνθημα «Η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία», ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία της Πρωτομαγιάς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. 

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11:00 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Μισή ώρα νωρίτερα, στις 10:30, το ΠΑΜΕ δίνει αγωνιστικό ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος. 

Στο επίκεντρο της Πρωτομαγιάτικης απεργίας, «η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας, η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, η αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου που βίαια και αντισυνταγματικά κατήργησαν τα μνημόνια με την ανοχή και την ευθύνη των κυβερνήσεων, καθώς και ο τερματισμός της λιτότητας, της φοροεπιδρομής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας», τονίζεται στην ανακοίνωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στην 24ωρη απεργία μετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς με τρόπο όμως, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των διαδηλωτών στα συλλαλητήρια.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. 

Όπως ανακοίνωσαν τα σωματεία των εργαζομένων σε μετρό και ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) , θα συμμετάσχουν στην απεργία της Πρωτομαγιάς με στάση εργασίας από την έναρξη κυκλοφορίας μέχρι τις 9 το πρωί.

Ακινητοποιημένοι όλη τη μέρα θα παραμείνουν οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του προαστιακού. 

Αυτό σημαίνει ότι δε θα εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τα μέσα σταθερής τροχιάς ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς επίσης και την άρση της πολιτικής επιστράτευσης που είχε επιβληθεί ύστερα από τις απεργίες του προηγούμενου χειμώνα.

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία 

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τη Μεγάλη Τετάρτη τα πλοία, με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να καλύπτουν την αυξημένη ζήτηση εν όψει Πάσχα με έκτακτα δρομολόγια τις επόμενες μέρες.

Λόγω της κινητοποίησης που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 00:01, μετά τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης 30 Απριλίου, έως τις 00:00 τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης 1η Μαΐου.

Οι ναυτικοί αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο με το οποίο, όπως εκτιμούν, ισοπεδώνεται το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα στα πλοία της ακτοπλοΐας (οργανικές συνθέσεις των πλοίων, δεκάμηνη απασχόληση) και ζητούν την ανάκλησή του.

.H Ντόρτμουντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ


Δεκαέξι χρόνια μετά τον τελικό του Μονάχου με τη Γιουβέντους (3-1), η Ντόρτμουντ θα επιχειρήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της να κατακτήσει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, μετά το επιβλητικό 4-1 στο «Βεστφάλεν», στάθηκε «όρθια» στη ρεβάνς των ημιτελικών απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και παρά την ήττα της με 2-0, έγινε η πρώτη φιναλίστ του μεγάλου τελικού που θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου στο Γουέμπλεϊ. 

Εκεί, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αυριανής ρεβάνς, Μπαρτσελόνα-Μπάγερν, με τους Βαυαρούς να έχουν το μεγάλο προβάδισμα μετά το 4-0 στο «Αλιάντς Αρένα».

.Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ κυριάρχησαν στη συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου


Συνάντηση που διήρκεσε περίπου 50 λεπτά είχαν σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία του κ. Βενιζέλου.

Ο τέως και ο νυν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσαν για τα διαμειφθέντα στη συνάντηση με χωριστές ανακοινώσεις, από τις οποίες προκύπτει διαφορετική προσέγγιση στο θέμα, που δημιουργήθηκε σχετικά με τα οικονομικά του Κινήματος, ύστερα από τις διαρροές, τις οποίες ο κ. Παπανδρέου θεώρησε ότι προέρχονται από ανθρώπους που δεν είναι άσχετοι με το ΠΑΣΟΚ, τους οποίους, μάλιστα, απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του κ. Βενιζέλου, αναφέρεται ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα θέματα, από τα οποία ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε μόνο στο ένα, αυτό της οικονομικής διαχείρισης.

Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για την οικονομική διαχείριση της περιόδου 2003-2011, η οποία αρχίζει επί ηγεσίας Κώστα Σημίτη. 

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο για «γνωστές δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα» και οι οποίες ανέρχονται σε, περίπου 110 εκ. ευρώ, ενώ ο κ. Βενιζέλος τις «ανεβάζει» στα 116,5 εκ. ευρώ.

.«Ανάγκη για ένα πλατύ κίνημα από εργαζόμενους που θα βάλει τέλος στις πολιτικές του μνημονίου»


Για «ψέματα» και «υποκρισία» κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή και έκανε λόγο για «την ανάγκη για ένα πλατύ κίνημα από εργαζόμενους», που θα βάλει «τέλος στις πολιτικές του μνημονίου και στην κυβέρνηση της καταστροφής».

Τις δηλώσεις αυτές ο κ. Τσίπρας έκανε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Αλέξη Μητρόπουλο και Δημήτρη Στρατούλη, και τον υπεύθυνο του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής Γιώργου Γαβρίλη, συναντήθηκε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

.Δεκατρείς νεκροί, 70 τραυματίες από την έκρηξη στο κέντρο της Δαμασκού


Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Δαμασκού στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους σήμερα και προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές σε μια εμπορική συνοικία σε ώρα κοσμοσυρροής, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, μια ημέρα αφού ο πρωθυπουργός Ουάελ αλ-Χάλκι επέζησε επίθεσης εναντίον της αυτοκινητοπομπής του στην καρδιά της συριακής πρωτεύουσας.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως 70 άνθρωποι τραυματίσθηκαν και μερικοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν 9 άμαχοι και 5 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός είναι πιθανό να αυξηθεί. 

.Επιστρέφονται άδειες κυκλοφορίας και πινακίδες


Επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαου Δένδια, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα.

Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και χτες, 29.04.2013.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ' εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 29.04.2013.

.Ετοιμαστείτε για τα ταξίδια σας στο διάστημα!


Το διαστημόπλοιο της Virgin Galactic, το πρώτο σκάφος του είδους που κατασκευάστηκε για να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα, ολοκλήρωσε την παρθενική πυραυλοκίνητη πτήση του και όπως ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία, πιθανώς να κάνει το πρώτο ολοκληρωμένο ταξίδι του στο διάστημα, στο τέλος του το επόμενου έτους.

Κατά τη διάρκεια της 10λεπτης πτήσης το διαστημόπλοιο έσπασε το φράγμα του ήχου, φτάνοντας σε ταχύτητα τα 1.2 Mach. 

«Η πρώτη πτήση του διαστημοπλοίου Enterprise Virgin ήταν χωρίς καμία αμφιβολία η πιο σημαντική δοκιμασία μέχρι σήμερα», δήλωσε ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής της Virgin Galactic.

Το διαστημικό σκάφος έχει σχεδιαστεί για υπο-τροχιακή διαστημική πτήση με πλήρωμα δύο χειριστών και έξι επιβαινόντων, οι οποίοι θα βιώσουν μηδενική βαρύτητα και θα είναι σε θέση να δουν τη Γη, από την αποκαλούμενη απόλυτη «μαυρίλα» του διαστήματος.

.Η κρίση βλάπτει την καρδιά


Η οικονομική κρίση βλάπτει την καρδιά και συμβάλλει στην αύξηση των καρδιαγγειακών περιστατικών, ενώ οι υπηρεσίες που παρέχονται στους ασθενείς απειλούνται από τη συρρίκνωση των δαπανών. Νέα φάρμακα για καρδιαγγειακές παθήσεις δεν είναι διαθέσιμα σε Έλληνες ασθενείς, καθώς οι διαρκώς μειούμενες δαπάνες για τη υγεία και η μεγάλη πλέον συμμετοχή των ασθενών σε αυτές, περιορίζουν σημαντικά την περαιτέρω εξάπλωση των νεώτερων και πιο αποτελεσματικών θεραπειών. Από την άλλη παρατηρείται αύξηση έως και 20% των καρδιαγγειακών περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία.

Τα παραπάνω ανέφεραν χθες, ειδικοί επιστήμονες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή το 28ο Διεθνές Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και την Α' Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών την ερχόμενη εβδομάδα (9-11 Μαΐου 2013), με τη συμμετοχή κορυφαίων καρδιολόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χριστόδουλος Στεφανάδης, αναφέρθηκε επίσης, στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της στεφανιαίας νόσου, τόσο στην διάγνωση όσο και στη θεραπεία και πρόσθεσε, ότι σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες η είσοδος των νέων αντιπηκτικών στα οξέα στεφανιαία επεισόδια, 

πιθανά θα περιορίσει τη χρήση της ασπιρίνης στο μέλλον, αφού ο αυξημένος κίνδυνος αιμορραγίας που παρατηρείται με την χρήση των νέων αυτών φαρμάκων φαίνεται κατά κύριο λόγο να οφείλεται στην ταυτόχρονη χρήση της ασπιρίνης.

Στις βαριές κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις της υψηλής αρτηριακής πίεσης αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Τσιούφης, επίκουρος καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Όσοι ανήκουν σε χαμηλό κοινωνικοοικονομικό επίπεδο τείνουν να έχουν σχεδόν διπλάσια επίπεδα καθημερινό στρες και μεγαλύτερο επιπολασμό υπέρτασης» είπε, εκτιμώντας, ότι η «η υπέρταση μπορεί να λάβει σημαντικές διαστάσεις με την αύξηση των επιπέδων της ανεργίας».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.