.ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συλλαλητήριο την Πέμπτη

Πανδημοσιοϋπαλληλικό συλλαλητήριο με στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 12:00 το μεσημέρι και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πραγματοποιεί την Πέμπτη, η ΑΔΕΔΥ.

 Οι δράσεις αυτές ανακοινώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στην οποία παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της σύσκεψης των Οργανώσεων του Δημοσίου που πραγματοποιήθηκε χθες, στην οποία αποφασίστηκε «η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά των πολιτικών των Μνημονίων και της μονόπλευρης λιτότητας».

 Συγκεκριμένες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων θα ληφθούν κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, την ερχόμενη  Παρασκευή, όπου θα συζητηθούν και προτάσεις για πολυήμερες αγωνιστικές κινητοποιήσεις τον Σεπτέμβριο σε ολόκληρο το χώρο του Δημοσίου.
Εξ άλλου ενόψει του συλλαλητηρίου που προγραμματίζεται στη ΔΕΘ στις 7 Σεπτεμβρίου 2013, η ΑΔΕΔΥ οργανώνει πρόγραμμα ενημέρωσης στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Ανατολικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλονίκης.

.Ανακοινώθηκε η ίδρυση της "σοσιαλιστικής τάσης" εντός του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδρυση και λειτουργία της «σοσιαλιστικής τάσης» εντός του ΣΥΡΙΖΑ όπως προβλέπεται από το νέο καταστατικό του κόμματος, που εγκρίθηκε στο πρόσφατο συνέδριο, ανακοίνωσαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου οι  Πάνος Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Τσουκαλάς, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Αντώνης Κοτσακάς. 

Ανακοινώνοντας την ίδρυση της τάσης, ο Πάνος Κουρουμπλής δήλωσε ότι η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα στο πρόσφατο συνέδριο διέψευσε όσους περίμεναν ή προέβλεπαν ότι «θα χυθεί πολιτικό αίμα». 

Η νέα τάση, είπε ο κ. Κουρουμπλής, φιλοδοξεί να εμπεδώσει και να λειτουργήσει την εσωκομματική δημοκρατία γιατί η παθογένεια των κομμάτων επί πολλά χρόνια,  ήταν η ενοχοποίηση της διαφορετικής άποψης και αυτό το πλήρωσαν και τα κόμματα και ο λαός.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε στην παρέμβασή του ότι η «σοσιαλιστική τάση» δεν έχει ουσιαστική διαφοροποίηση από τις κενρικές επιλογές και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, στην κατάρτισή τους, έχουν και οι ίδιοι συμβάλει.

.Εντός της ημέρας οι μετατάξεις 4.600 εκπαιδευτικών

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν οι μετατάξεις 4.600 εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Η ηλεκτρονική επεξεργασία συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς στο υπουργείο Παιδείας, ώστε να ολοκληρωθεί σήμερα.
 Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ με σκοπό να ανακοινωθούν ει δυνατόν ακόμη και πριν από τις 30 Αυγούστου, η οποία είναι και η καταληκτική ημερομηνία.
 Ως προς τις μετατάξεις, οι σχετικές αιτήσεις φτάνουν τις 5.750. 

Θα ακολουθήσουν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί που θα αποσπαστούν δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1.000 (έχουν κατατεθεί 12.000 αιτήσεις), ενώ προσλήψεις ωρομίσθιων δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 2.500.

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει ότι η φετινή χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς, σε σχέση με πέρυσι και προβλέπει ότι θα υπάρξουν πολλά κενά. Το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών προσανατολίζεται σε απεργία διαρκείας σε τους εκπαιδευτικούς της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά και τους υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το κλίμα αναταραχής στον χώρο της εκπαίδευσης φουντώνει ακόμη περισσότερο, καθώς πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 1.500 διοικητικοί υπάλληλοι - κυρίως των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Το θέμα της διαθεσιμότητας θα απασχολήσει τη Σύνοδο των Πρυτάνεων που αρχίζει στις 30 Αυγούστου στην Κέρκυρα, ενώ η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης, αλλά και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Για το ίδιο θέμα συνεδριάζει σήμερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

.Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, η 6η Απριλίου

  Η Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ψήφισμα για τον ορισμό της 6ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη. Η απόφαση υιοθετήθηκε ομόφωνα από τα κράτη-μέλη, παρουσία του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, αθλητών -όπως ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς- και άλλων προσωπικοτήτων, ενώ μετά την ολοκλήρωση της επίσημης συνεδρίασης ακολούθησε ημερίδα αφιερωμένη στο ρόλο του Αθλητισμού στην ανάπτυξη και την ειρήνη.

Η επιλογή της 6ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη - αντί της 23ης Ιουνίου που είχε αρχικά προταθεί - έγινε κατόπιν πρότασης της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, καθώς αυτή είναι η ημέρα της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 1896.

Τόσο ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, Βουκ Γέρεμιτς, όσο και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, εξήραν τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, υπογραμμίζοντας ότι η δημιουργία της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την 

Ανάπτυξη και την Ειρήνη στέλνει «ένα ηχηρό μήνυμα για το ρόλο του αθλητισμού ως κινητήριας δύναμης για θετικές αλλαγές» και αποτελεί «ακόμη ένα ορόσημο για την αναγνώριση του αθλητισμού ως ενός αποτελεσματικού εργαλείου για την επίτευξη της ειρήνης και της ανθρώπινης ανάπτυξης».

.Κρητικός ντάκος - γίγας διεκδικεί μια θέση στο βιβλίο Γκίνες

 Με στόχο την ανάδειξη της κρητικής διατροφής και των πλεονεκτημάτων της για την υγεία του ανθρώπου, αλλά και με την φιλοδοξία να εγγραφεί στον κατάλογο των ρεκόρ Γκίνες, παρασκευάστηκε και παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής στα Χανιά, το μεγαλύτερο παξιμάδι - ντάκος στον κόσμο, μήκους 7,45 μέτρων, όπως τελικά μετρήθηκε.

Για τη δημιουργία του ντάκου σε σχήμα του νησιού της Κρήτης χρειάστηκαν 160 κιλά ζυμάρι, πενήντα κιλά μυζήθρα, εκατό κιλά ντομάτες, είκοσι κιλά λάδι και μπόλικη ρίγανη, ενώ η παρουσίαση και η καταμέτρηση του ντάκου, βιντεοσκοπήθηκε με σκοπό να αποσταλεί στην Αμερική, στους υπεύθυνους των ρεκόρ του βιβλίου.

Το παξιμάδι - γίγας παρασκεύασε ο φούρνος "Φουράκης" στο Κολυμπάρι Χανίων, με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του. Χρειάστηκαν 4 ημέρες δουλειάς, αλλά λιγότερη από μια ώρα για να προσφερθεί σε όσους έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση και οι οποίοι το «τίμησαν» δεόντως.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του ντάκου - γίγας ανήκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Χανίων «Το Ρόδο» και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Μαθιουδάκης, «ανεξάρτητα από το αν ο ντάκος συμπεριληφθεί στα ρεκόρ Γκίνες, στόχος του συλλόγου είναι η κρητική διατροφή μέσα από και την συγκεκριμένη δράση να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας και να γίνει παντού γνωστή».

.Συνάντηση Ομπάμα - Πόυτιν

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, αναμένεται να συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη σύνοδο κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ. 

Οι δύο ηγέτες βρίσκονται σε αντιπαράθεση σχετικά με την απόφαση του Πούτιν να χορηγήσει προσωρινό άσυλο στον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν. 

Η κίνηση αυτή του Ρώσου προέδρου έδωσε τη δυνατότητα στον Σνόουντεν να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για κατασκοπεία και διαρροή απόρρητων πληροφοριών των αμερικανικών προγραμμάτων παρακολούθησης. 

Εις ένδειξη διαμαρτυρίας σε αυτή την κίνηση του Πούτιν, ο Ομπάμα ανέβαλε τις συνομιλίες με τη Μόσχα, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν εν όψει της συνόδου κορυφής. 

Ωστόσο, ο Κάρνεϊ κατέστησε σαφές πως οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στην Αγία Πετρούπολη την ερχόμενη εβδομάδα. «Είναι σίγουρο ότι ο πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πούτιν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κάρνεϊ. 

.«Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε παράγοντα περιφερειακής σταθερότητας»

Για τις εξελίξεις στη ευρύτερη περιοχή και το ρόλο της Ελλάδας συζήτησε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.

Εξερχόμενος του Μεγάρου, ο κ. Σαμαράς είπε ότι μίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στην περιοχή. «Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε παράγοντα περιφερειακής σταθερότητας. Πρέπει να ενισχύσουμε και την εσωτερική σταθερότητα ώστε να μην πάνε χαμένες και οι θυσίες του ελληνικού λαού» σημείωσε ο κ. Σαμαράς.

.«Να επενδύσουμε στη σταθερότητα στην Αίγυπτο»

Την ανάγκη «να επενδύσουμε στη σταθερότητα στην Αίγυπτο» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρέσβη της Αιγύπτου στην Αθήνα Ταρέκ Άντελ, εν όψει και της επίσκεψής του την ερχόμενη Πέμπτη (5/9/2013), στο Κάιρο. 

«Η σταθερότητα στην Αίγυπτο είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα και επειδή η Ελλάδα και η Αίγυπτος συνδέονται με στενούς ιστορικούς δεσμούς -έχουμε εκεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, τις ελληνικές κοινότητες, ελληνικές επιχειρήσεις- υπάρχει ένα πρόσθετο ενδιαφέρον να εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο η κατάσταση» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, θέλουμε να βοηθηθεί η μεταβατική κυβέρνηση του Καΐρου ώστε να διασφαλίσει την εφαρμογή του Οδικού Χάρτη και έτσι η Αίγυπτος να ζήσει ειρηνικά, να επανέλθει στην πλήρη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, να έχει κάθε Αιγύπτιος πολίτης το δικαίωμα στην προοπτική, στο μέλλον, σε μια ειρηνική διευθέτηση της ζωής του. 

Και επειδή όλη η περιοχή, η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής είναι ταραγμένη, πρέπει να επενδύσουμε στη σταθερότητα στην Αίγυπτο υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στη Συρία, ο κ. Βενιζέλος είπε «θέλουμε να καταδικαστεί απερίφραστα η χρήση χημικών όπλων, η οποία είναι ειδεχθές έγκλημα, προσβάλλει κάθε ανθρωπιστικό ιδεώδες, προσβάλλει το Διεθνές Δίκαιο. Πρέπει η αντίδραση να είναι καθαρή και απόλυτη» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. 

Σημείωσε ωστόσο ότι πρέπει «να διαφυλαχθεί η προοπτική της πολιτικής διαδικασίας. Πρέπει να διαφυλαχθεί η δυνατότητα για τη λεγόμενη "Γενεύη ΙΙ", μέσα από την οποία μπορεί να δοθεί μια οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα της Συρίας που είναι επίσης μια χώρα καθοριστική για την ευρύτερη περιοχή».

Εμείς, διαβεβαίωσε ο κ. Βενιζέλος, «προετοιμαζόμαστε από κάθε άποψη και είμαστε σε επαφή με όλες τις ευρωπαϊκές και άλλες χώρες, γιατί και με τις χώρες του Αραβικού κόσμου έχουμε πολύ στενή συνεργασία και επαφή προς την κατεύθυνση αυτή».

.Πρόγραμμα ανάσα για τις οικογένειες χωρίς εργαζόμενο

Για παρέμβαση μεγάλης κλίμακας που θα δώσει εργασία -με πλήρη ασφάλιση- και εισόδημα σε περισσότερους από 50.000 ανέργους, έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, κατά την παρουσίαση του «προγράμματος των 50.000 θέσεων για την Κοινωφελή Εργασία» που έγινε νωρίτερα στο υπουργείο Εργασίας. 

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ΅, ο σκοπός του προγράμματος, που ξεκινά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, είναι διπλός και στοχεύει αφενός, να προωθηθεί η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων και η αποτελεσματική στήριξη των ανέργων, με προτεραιότητα ...περισσότερα »

.Ένταση στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Με ένταση ξεκίνησε η δεύτερη μέρα απολογίας του Άκη Τσοχατζόπουλου καθώς ο πρώην υπουργός επέμεινε και σήμερα σε αναφορές πολιτικών θεμάτων προκαλώντας τον εκνευρισμό του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον κάλεσε να μιλήσει για την ουσία της υπόθεσης. 

Ο κατηγορούμενος θέλησε να κάνει μια ιστορική διαδρομή από την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου, τη διαδοχή του από τον Κώστα Σημίτη και τη νύχτα των Ιμιων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου κ. Κατσιάνη ο οποίος του ζήτησε να απαντήσει για τις κατηγορίες που του αποδίδονται σχετικά με τις ύποπτες συναλ...περισσότερα »

.Ελληνική συνδρομή για τη Συρία ζητούν οι ΗΠΑ

Την ελληνική εμπλοκή με διευκολύνσεις για διέλευση πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων και χρήση των στρατιωτικών βάσεων της χώρας, κυρίως της Σούδας και της Καλαμάτας, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», και επισήμως η Ουάσιγκτον στο πλαίσιο των σχεδιασμών για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήδη, στο πλαίσιο κινήσεως στρατιωτικών δυνάμεων, πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων, έχουν αξιοποιηθεί διάδρομοι διέλευσης εντός του ελληνικού χώρου.

Ταυτόχρονα την προσγείωση μαχητικών και μεταφορικών αεροσκαφών στην αεροπορική βάση της βρετανικής Αεροπορίας στο Ακρωτήρι Λεμεσού στην Κύπρο αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Guardian.

Η εφημερίδα επικαλείται τις μαρτυρίες δύο πιλότων της πολιτικής Αεροπορίας οι οποίοι όπως αναφέρει πετούν τακτικά στη Λάρνακα και είδαν μεταφορικά αεροσκάφη C-130 μέσα από το πιλοτήριο να κατευθύνονται προς τη βρετανική βάση όπως και σχηματισμούς μικρότερων αεροσκαφών μέσα από τις οθόνες των ραντάρ τους.

Πάντως το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που έγινε δέκτης των αιτημάτων παροχής διευκολύνσεων και συνδρομής, ενημερώθηκε στο ανώτερο δυνατό επίπεδο ότι, σε όλα τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζονται, ο ρόλος της Ελλάδας και των εγκαταστάσεών της είναι κομβικός.

Ηδη, στο κέντρο επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ καταγράφεται αυξημένη συγκέντρωση συμμαχικών σκαφών στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, γεγονός που ενισχύει την εκτίμηση, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ότι οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί.

Με επίκεντρο τις καταγγελίες για χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Ασαντ, το ενδεχόμενο διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία δείχνει περισσότερο πιθανό από ποτέ. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στρατιωτικές πηγές εκτιμούν, με βάση τα αιτήματα που διατυπώνονται, ότι η χώρα μας θα βρεθεί σε ρόλο-κλειδί για δύο λόγους: κατά πρώτον, φαίνεται να επικρατεί μια αυξημένη επιφύλαξη στην αξιοποίηση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και των οδών διέλευσης που διαθέτει η Τουρκία, λόγω της αυξημένης πολιτικής εμπλοκής της Αγκυρας στη συριακή κρίση.

Κατά δεύτερον, η αξιοποίηση των στρατιωτικών βάσεων της Ελλάδας και η συνεργασία με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη δοκιμασθεί στο πρόσφατο παρελθόν κατά τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη και τα αποτελέσματα αποτιμήθηκαν ως εξαιρετικά θετικά.

Πάντως, η ελληνική πλευρά έχει ήδη διαμηνύσει προς τους συμμάχους ότι, όπως πάντα, θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις που απορρέουν από διατλαντικές συμφωνίες, αλλά δεν πρόκειται να συμμετάσχει ενεργά με αποστολή δυνάμεων σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η μοναδική πιθανότητα ενεργοποίησης των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα αφορά την απομάκρυνση Ελλήνων από την περιοχή, σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης, ενδεχόμενο για το οποίο έχει ήδη γίνει η απαραίτητη προετοιμασία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.