.«H Eλλάδα πλησιάζει στην οικονομική άβυσσο»... Financial Times: Αδύνατη μια τελική συμφωνία

«Τα χρέη που λήγουν αυτό το καλοκαίρι είναι αρκετά για να την οδηγήσουν στη χρεοκοπία. Περίπου 1,5 δισ. ευρώ πρέπει να αποπληρωθεί προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τον επόμενο μήνα, με τα πρώτα 300 εκατ. ευρώ στις 5 Ιουνίου» αναφέρουν σε δημοσίευμά του οι Financial Times. 

Στο άρθρο σημειώνεται ότι το ποσό αυτό είναι ένα μικρό σε σύγκριση με τα 3,4 δισ. ευρώ και τα 3,6 δισ. που πρέπει να καταβληθούν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τους επόμενους μήνες. Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα: «Υπάρχουν μόνο δύο λόγοι για αισιοδοξία: Πρώτον, όσο θεόρατα και αν φαίνονται τα χρέη της Ελλάδας ...περισσότερα »

.Το σχέδιο Γιούνκερ που όλοι διαψεύδουν αλλά όλοι συζητούν

Μπορεί τόσο από την Κομισιόν όσο και από την ελληνική κυβέρνηση να διαψεύδουν την ύπαρξή του, ωστόσο το προσχέδιο συμφωνίας που διέρρευσε το μεσημέρι της Δευτέρας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και χαρακτηρίστηκε ως μία «σολομώντεια λύση» Γιούνκερ όπως όλα δείχνουν συνεχίζει να απασχολεί τόσο το κυβερνητικό στρατόπεδο 

όσο και τους θεσμούς αλλά και το Βερολίνο, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί. Κύκλοι της κυβέρνησης παρά τη διάψευση για την ύπαρξή του χαρακτήριζαν θετική την πρωτοβουλία έτσι όπως έχει αποτυπωθεί στο προσχέδιο, την ώρα που τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και...περισσότερα »

.Στον... πυρετό της πολιτικής συμφωνίας στο Μαξίμου

«Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για επίτευξη αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας» *σημείωσε τη Δευτέρα ενώπιον του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων* ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας το στίγμα του σημείου στο οποίο έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, 

ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος για επίτευξη συμφωνίας με τους *δανειστές ακόμη και εντός της εβδομάδας*. Με την κυβέρνηση να έχει μετατρέψει το ταμπλό των διαπραγματεύσεων σε πολυεπίπεδο λαβύρινθο, καθώς Αθήνα, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη, Βερολίνο και Ουάσιγκτον έχ... περισσότερα »

.Κερδισμένοι και χαμένοι από το νέο ΦΠΑ... Αναλυτικά το νέο σχέδιο

Αυξήσεις σε σειρά υπηρεσιών και αγαθών, αλλά και μειώσεις φέρνουν οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ, όπως τους παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Η ελληνική πρόταση για τον ΦΠΑ η οποία μάλιστα τυγχάνει θετικής αποδοχής από ευρωπαίους αξιωματούχους προβλέπει να υπάρχουν 2+2 συντελεστές. 

Συγκεκριμένα προβλέπει: -6,5% για τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τα βιβλία και τις εφημερίδες και 15% για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες. Αυτοί οι δύο συντελεστές, θα ισχύουν μόνο για όσους κάνουν συναλλαγές με πλαστικό χρήμα (χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες) προκειμένου να υπάρξει κίνητρο... περισσότερα »

.Άλλος συντελεστής ΦΠΑ για μετρητά και άλλος για κάρτες... Η πρόταση Βαρουφάκη προς τους δανειστές

Δύο συντελεστές ΦΠΑ, ή και τρεις, ανάλογα με την οπτική γωνία, φαίνεται πως περιλαμβάνει η πρόταση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, προς τους δανειστές, όπως διευκρίνισε μιλώντας στην εκπομπή «Ενικός» και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, εφόσον ένας «ΦΠΑ 23% σε μια κοινωνία που αγρίως φοροδιαφεύγει είναι ανόητος». 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης «ο 23% ΦΠΑ σε μια κοινωνία σαν την δική μας είναι ανόητος. Ειδικά σε μία κοινωνία που αγρίως φοροδιαφεύγει. Μιλάμε για τους συντελεστές γιατί μας πιέζουν οι δανειστές». Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε στους δ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.