.Προβάδισμα 1 μονάδας στη ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Public Issue

Προβάδισμα μίας ποσοστιαίας μονάδας στη Νέα Δημοκρατία, η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue, για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Η ΧΑ είναι τρίτο κόμμα με 11%, 8% καταγράφει το ΠΑΣΟΚ, 7% η ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ, και 3% η ΔΗΜΑΡ που είναι στο όριο για την είσοδό της στη Βουλή. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 8%. 

Ως προς τις μεταβολές στην εκλογική επιρροή, η ΝΔ χάνει σε ένα μήνα 1 ποσοστιαία μονάδα με 28,5% τον Ιούνιο του 2013 και 27,5% τον Ιούλιο του 2013, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο 27,5%, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει άνοδο 1,5% (από 6,5% στο 8%), 

οι ΑΝΕΛ σημειώνουν άνοδο 1% (από 6% τον Ιούνιο σε 7% τον Ιούλιο), η ΧΑ μείωση 0,5% (από 11,5% στο 11%), η ΔΗΜΑΡ πτώση 1,5% (από 4,5% στο 3%), το ΚΚΕ άνοδο 1 ποσοστιαίας μονάδας (από 6% στο 7%) και τα υπόλοιπα κόμματα καταγράφουν πτώση 0,5% (από 8,5% τον Ιούνιο στο 8% τον Ιούλιο). 

Η ΝΔ έχει κερδίσει σε εκτίμηση επιρροής 2,5% από το Σεπτέμβριο του 2012 ώς τον Ιούλιο του 2013 (από 26% σε 28,5% με ανώτερο σημείο το 29,5% του Ιουνίου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απολέσει το ίδιο χρονικό διάστημα 3%, (από 30,5% σε 27,5%). 

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 53%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έπεται με 34%.

Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Α. Σαμαράς, δεύτερος ο Α. Τσίπρας, τρίτος ο Φ. Κουβέλης, ενώ ακολουθούν κατά σειρά ο Π. Καμμένος, ο Ε. Βενιζέλος,ο Δ. Κουτσούμπας και ο Ν. Μιχαλολιάκος.
Ο μόνος από τους πολιτικούς αρχηγούς του οποίου η δημοτικότητα ενισχύθηκε είναι ο Ε. Βενιζέλος.

Σχετικά με τη δημοτικότητα των κομμάτων, πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην τρίτη θέση, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην τέταρτη θέση και ακολουθούν κατά σειρά το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ και η Χρυσή Αυγή.

Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με 41 μονάδες, ενώ ο Α. Τσίπρας συγκεντρώνει 30 μονάδες.

Σχετικά με την αναγκαιότητα των εκλογών το 65% των ερωτηθέντων απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζονται, ενώ το 33% ότι μάλλον χρειάζονται.

Πάντως, το 60% πιστεύει ότι θα γίνουν  πρόωρες εκλογές, ενώ το 35% πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

.Βέβαιος πως σε 2 χρόνια η Ένωση θα είναι στη Σούπερ Λίγκα «στο λαμπρό της σπίτι»

Αισιόδοξος πως η ΑΕΚ θα επιστρέψει στα επόμενα δύο χρόνια στη Σούπερ Λίγκα, αγωνιζόμενη στο «λαμπρό της σπίτι», εμφανίστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο νέος διοικητικός ηγέτης αφού παρουσίασε την ομάδα που θα τρέξει το αγωνιστικό κομμάτι και έχοντας δίπλα του τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, στάθηκε στη δύναμη του κόσμου της ΑΕΚ, που με τη συμβολή του μέσα από τα εισιτήρια διαρκείας θα βοηθήσει στην ανέγερση του νέου γηπέδου.

Επίσης, έδειξε πιο ενωτικός από ποτέ καθώς δεν θέλησε να αναφερθεί στις «μαύρες» μέρες του παρελθόντος τονίζοντας πως η ΑΕΚ περνάει στη δεύτερη ιστορική αφετηρία της μετά το 1924. Παράλληλα, επεσήμανε πως η δικιά του παρουσία στο τιμόνι θα έχει μόνο ρόλο εγγυητή αφού «οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες στηρίζονται στον κόσμο τους και όχι στα πορτοφόλια των ιδιοκτητών».

.Παραιτήθηκε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ανακοίνωσε απόψε την παραίτησή του και πρότεινε την διεξαγωγή νέων εκλογών, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε σχετικά με την δράση της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας του.
 
Μόλις οι -ως σήμερα σύμμαχοι του Γιουνκέρ- Σοσιαλιστές κατέθεσαν στη βουλή μια πρόταση με την οποία αξίωναν την διάλυση του σώματος και την επίσπευση των εκλογών, που κανονικά επρόκειτο να διεξαχθούν σε τρεις μήνες, ο επί 18 χρόνια πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ανακοίνωσε ότι πρόκειται να υποβάλει την παραίτησή του αύριο το πρωί στον αρχηγό του κράτους, αφού συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

.«Μία κυβέρνηση της Αριστεράς να θέσει τέλος στα Μνημόνια»

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «ωριμάζει πια η ανάγκη μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής» ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ πολλαπλά προσκλητήρια, προς όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, προς όλες τις γεννιές αριστερών πολιτών, προς τους  ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, ακόμη και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε μια κυβέρνηση της αριστεράς να θέσει τέλος στα Μνημόνια και να ανασυγκροτήσει τη χώρα.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και στην μετατροπή του σε ενιαίο κόμμα, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η στιγμή, είναι η κατάλληλη για να γίνει αυτό το βήμα με αποφασιστικότητα.

.Το 73% των Ελλήνων δηλώνει ότι δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές φέτος

Απλησίαστες θα είναι οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές για το 73% των Ελλήνων, ενώ ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό θα προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του χρόνου διακοπών, όπως προκύπτει από πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 1 - 8 Ιουλίου 2013, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων σε 545 άτομα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 73% των Ελλήνων, σε σχέση με το 69% πέρυσι, δεν θα κάνει καλοκαιρινές διακοπές, ενώ περισσότεροι από 73 στους 100 Έλληνες καταναλωτές δήλωσαν ότι δεν προγραμματίζουν ούτε πιστεύουν ότι τελικά θα πραγματοποιήσουν διακοπές το καλοκαίρι του 2013.

Οι αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών, όπως επισημαίνεται στην έρευνα, είναι οικονομικοί λόγοι 70%, επαγγελματική και εισοδηματική αστάθεια 20%, επαγγελματικές υποχρεώσεις και άλλοι λόγοι 10%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, από το 27% θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές το πολύ 5 ημερών. 

Το μέρος καταγωγής κερδίζει έδαφος και ζωντάνια, αφού εκεί θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους οι Έλληνες τουρίστες.

.Στάσεις εργασίας από την ΠΟΕ - ΟΤΑ Πέμπτη και Παρασκευή

Με στάσεις εργασίας αύριο και την Παρασκευή συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφασίσθηκε στάση εργασίας αύριο, Πέμπτη, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Συγχρόνως, η Ομοσπονδία έχει συγκαλέσει για τις 12.30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κλαυθμώνος.

Για την Παρασκευή αποφασίσθηκε στάση εργασίας από τις 11.30 έως το λήξη του ωραρίου. Την ίδια ημέρα η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συγκέντρωση στις 12 στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

Το Σαββατοκύριακο όλοι οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής στην πλατεία.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Σε ό,τι αφορά την αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους. Για παράδειγμα, ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη αποφάσισε να απόσχει από την αποκομιδή απορριμμάτων, ενώ στο δήμο Αθηναίων θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων, τουλάχιστον από τα κεντρικά σημεία.

.Ι. Στουρνάρας: Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό

Σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στην Βουλή και τα προαπαιτούμενα για την εκταμίεση των δόσεων που αποφασίστηκε στην Ευρωομάδα (Eurogroup) της Δευτέρας. 

Στη σύσκεψη συμμετείχε αρχικά και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης αλλά αποχώρησε αφού συζητήθηκε το θέμα των μετακινήσεων στους Δήμους και των αντιδράσεων των συνδικαλιστιικών οργανώσεων.

O κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τους δύο αρχηγούς για την συνεδρίαση της Ευρωομάδας.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας είπε τα εξής: «Παρεμπιπτόντως ελέχθη ότι πήραμε κουτσουρεμένες τις δόσεις». 
Όπως εξήγησε, πήραμε τη δόση όπως ακριβώς είναι στο πρόγραμμα χρηματοδότησης. Διευκρίνισε ότι απλώς υπήρχε εισήγηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεγαλύτερη δόση,
αλλά ορισμένες χώρες είπαν ότι αυτό προκαλεί δυσκολίες στα κοινοβούλια τους, έτσι, αυτό το θέμα θα το δούμε από τον Οκτώβριο και μετά. 

«Άρα ήταν θετική εξέλιξη, δεδομένων των πολιτικών δυσκολιών που είχαμε τον τελευταίο μήνα» συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας, ενώ για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είπε πως έχει τεθεί στο τραπέζι, πως θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες και πως αν γίνει δεκτό θα αρχίσει από την 1η Αυγούστου.

Επίσης μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία έκθεση της τρόικας. Η εισήγηση προς την Ευρωομάδα έλεγε πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και πως το πρόγραμμα βαίνει κανονικώς. «Δεν υπάρχει έκθεση. Πιθανότατα να αναφέρονται σε παλιές εκθέσεις», πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, είπε ότι το 2013 δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.

.Συνάντηση του γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Ζητήσαμε τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον ενημερώσουμε για τις θέσεις του ΚΚΕ γύρω από μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό και τη χώρα, ενώ είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο για τις αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, που αφορούν τις τύχες του λαού μας και την πολιτική πρόταση του κόμματος για διέξοδο από την κρίση» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την συνάντησή του με τον κ. Παπούλια. 

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράστηκε η ανησυχία του ΚΚΕ για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και διεθνώς, «με τους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις και τις επεμβάσεις και τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας μας σε πολέμους, συρράξεις και επεμβάσεις στην περιοχή».

.Στα 100 εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα η υστέρηση εσόδων από εισφορές στον ΕΟΠΥΥ

 Κάθε μήνα οι εισφορές που συγκεντρώνει ο ΕΟΠΥΥ είναι λιγότερες κατά 100 εκατομμύρια ευρώ, από αυτές που θα έπρεπε να εισπράττονται. Την εικόνα αυτή που αποτυπώνεται στα προσωρινά στοιχεία του πενταμήνου έδωσε νέος διοικητής του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ενημερώνοντας τους βουλευτές ότι ενώ κάθε μήνα θα έπρεπε να μπαίνουν στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ 360 εκατομμύρια ευρώ, τελικά μπαίνουν μόλις 250 εκατομμύρια.

Ωστόσο ο νέος διοικητής του ΕΟΠΥΥ ήταν καθησυχαστικός διότι, όπως τόνισε, οι εκτιμήσεις είναι πως οι εισφορές θα βελτιωθούν στο δεύτερο εξάμηνο και διότι η δημόσια χρηματοδότηση είναι συνεπής και αν υπάρξει πρόβλημα το κράτος θα στηρίξει τον Οργανισμό. 

Η ανησυχία των βουλευτών για το μέλλον του ΕΟΠΥΥ και την πορεία του συστήματος πρωτοβάθμιας υγείας ήταν έκδηλη με δεδομένες και τις πιέσεις που ασκεί η τρόικα μετά τη διαπίστωση της τρύπας στον ΕΟΠΥΥ. 

.Γενική απεργία για την Τρίτη, 16 Ιουλίου, εξήγγειλαν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Στην εξαγγελία 24ωρης γενικής απεργίας για την Τρίτη 16 Ιουλίου προχώρησε η ΓΣΕΕ από κοινού με την ΑΔΕΔΥ. Η απεργία σημειώνεται ως αντίδραση στις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου και στις απολύσεις στον δημόσιο τομέα.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, "η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 16 Ιουλίου και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος

Αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου η ΓΣΕΕ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΠΟΕΜ μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους σε ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ και Σκαραμαγκά στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και αμέσως μετά θα ακολουθήσει διάβημα στους συναρμόδιους υπουργούς".

.Γενικές συνελεύσεις με ταυτόχρονες καταλήψεις δημαρχειακών κτιρίων

Συνεδριάζει αυτή την ώρα στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, όπου έχουν συνέλθει μέλη από όλη τη χώρα. Συγχρόνως, στους δήμους διεξάγονται γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις προκειμένου να αποφασισθεί η μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Οι συνελεύσεις και οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις, ταυτόχρονα με καταλήψεις δημαρχείων, θα συνεχισθούν και αύριο, καθώς οι κατά τόπους σύλλογοι θα επιλέξουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους. Στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχουν τεθεί όλα τα ενδεχόμενα κινητοποιήσεων, ακόμη και ενδεχόμενη αποχή από την αποκομιδή απορριμμάτων.

.Στον «αέρα» η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση

Σήμα εκπέμπει από τις 8 σήμερα το πρωί η «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση», στις συχνότητες της ΕΡΤ. Προς το παρόν, εκπέμπεται μόνο μια κάρτα με το σήμα του καναλιού και με ταυτότητα «ΕΔΤ».
Η πόρτα στον διάλογο με τους εργαζόμενους παραμένει ανοιχτή, αλλά πρέπει να εφαρμόσουμε τη δικαστική απόφαση, δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Π. Καψής, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα μεταβατικό στάδιο, και πολύ σύντομα θα βγει στον αέρα το νέο πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης.
Για μεταβατικό πρόγραμμα σε εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκανε λόγο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.

Εξάλλου, με χθεσινοβραδινή τους ανακοίνωση, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, μεταξύ άλλων, εξέφρασαν την καταδίκη τους για «κάθε απόπειρα παράνομης εκπομπής εκτός των κεντρικών και περιφερειακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ».

.«Η Πορτογαλία οδεύει σε δεύτερη δανειακή σύμβαση»

Η Πορτογαλία οδεύει σε δεύτερο μνημόνιο, μετά την "αποτυχία" των εφαρμοζόμενων πολιτικών λιτότητας, δήλωσε την Τρίτη ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος, της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα.
"Η Πορτογαλία έχει ανάγκη να διαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα", δήλωσε ο Αντόνιου Ζουζέ Σεγούρου, καλώντας να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές ώστε να αναδειχθεί νέα ισχυρή κυβέρνηση για να διεξάγει τις διαπραγματεύσεις για μια νέα δανειακή σύμβαση.

Η οικονομία της Πορτογαλίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 2% και πλέον του ΑΕΠ της φέτος, ενώ η ανεργία έχει αυξηθεί πλήττοντας σχεδόν το 18%, επίπεδο που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ.

.Ξεκίνησε το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

Με τη φράση «το πρωί κλείνουμε το κεφάλαιο Συνασπισμός και το απόγευμα ανοίγουμε νέα σελίδα», έκλεισε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ, το τελευταίο της ιστορίας του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ . Τσίπρας, το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ δεν ήρθε για να βάλει ένα τέλος, ήρθε να επικυρώσει μιά νέα αρχή, μιά τομή στη συνέχεια, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο ενιαίος φορέας της ελπίδας που θέλει, ξέρει και μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, για τη σωτηρία της κοινωνίας από τη μνημονιακή λαίλαπα.
Για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας. Για την αποκατάσταση της δημοκρατίας και τη λαϊκής κυριαρχίας».

Εξάλλου, με την εισηγητική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και τους χαιρετισμούς των πολιτικών κομμάτων, ξεκινούν  αυτή την ώρα, οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Το συνέδριο ολοκληρώνει τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ από συμμαχία, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒήμαFM» ο Δ. Παπαδημούλης.

.Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για σχολικούς φύλακες - δημοτική αστυνομία

Με το πολυνομοσχέδιο,  στο κεφάλαιο Α' που αφορά το υπουργείο Εσωτερικών, παρέχεται στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Δήμων η δυνατότητα να εκφράζει γνώμη επί των σχεδίων προϋπολογισμού των ΟΤΑ στο στάδιο της κατάρτισής τους. 

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα να αναζητά από τους ΟΤΑ το πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης ως πρόσθετα στοιχεία στο πλαίσιο της αξιολόγησης και του ελέγχου εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Καταργούνται οι θέσεις της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων, ανεξαρτήτως κατηγορίας εκπαίδευσης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. 

Οι υπάλληλοι μπαίνουν σε διαθεσιμότητα. Εξαιρούνται οι υπάλληλοι με αναπηρία τουλάχιστον 67% ή όσοι έχουν εξαρτώμενα μέλη με τέτοιου βαθμού αναπηρία, οι πολύτεκνοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες, όσων ο/η σύζυγος τίθεται σε διαθεσιμότητα με τον παρόντα νόμο.

Καταργείται ο κλάδος της Δημοτικής Αστυνομίας την 23η Σεπτεμβρίου 2013. Λαμβάνεται μέριμνα για τους υπαλλήλους με βάση τα παραπάνω κοινωνικά κριτήρια.

Το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αύριο το πρωί.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.