.«Απετράπησαν τα υφεσιακά μέτρα», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, λίγη ώρα μετά τη συμφωνία στο Eurogroup

Απόλυτα ευχαριστημένοι είναι στην κυβέρνηση όπως δείχνουν τα πρώτα σχόλια του μεγάρου Μαξίμου για την συμφωνία στο Eurogroup. 

«Η Ελλάδα σήμερα γύρισε σελίδα» λένε κυβερνητικές πηγές που τονίζουν ότι «διαπραγμάτευση είναι να δίνεις μάχες χωρίς να κάνεις πίσω από τη λαϊκή εντολή» «Η Ελλάδα σήμερα γύρισε σελίδα. Διαπραγμάτευση είναι να δίνεις μάχες χωρίς να κάνεις πίσω από τη λαϊκή εντολή. 

Αποδεικνύεται ότι διαπραγμάτευση μπορούσε να γίνει όλα αυτά τα χρόνια και η Ελλάδα ούτε απομονωμένη είναι, ούτε στα βράχια οδηγείται, ούτε συνεχίζει με Μνημόνια. Ανετράπη ο σχεδιασμός παγίδευσης τη... περισσότερα »

.«Λευκός καπνός» στις Βρυξέλλες

Κατ' αρχήν συμφωνία φαίνεται πως έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν, η συμφωνία έγινε κατά τις διαβουλεύσεις μεταξύ Ντάισελμπλουμ, Λαγκάρντ, Σόιμπλε και Βαρουφάκη. Το κείμενο τέθηκε υπόψη των υπουργών Οικονομικων στο Eurogroup που συνεδριάζει αυτήν την ώρα.

Το Reuters μεταδίδει ότι οι υπουργοί στο Eurogroup και η Ελλάδα έχουν συμφωνήσει σε ένα προσχέδιο που οδηγεί σε παράταση του προγράμματος διάσωσης.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης, ο Ντάισελμπλουμ παρουσίασε ένα προσχέδιο δύο σελίδων στους 19 υπουργούς Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τις διαπραγματεύσεις, ο Ντάισελμπλουμ είχε και απευθείας επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το δημοσιογράφο των Financial Times, Peter Spiegel.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η παράταση θα είναι τετράμηνη στη βάση του υπάρχοντος προγράμματος η οποία δεν θα περιέχει νέα μέτρα λιτότητας.

Πηγές ενημέρωσης από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως η συμφωνία προβλέπει ότι στο τετράμηνο της παράτασης η Ελλάδα δεσμεύεται πως δεν θα κάνει μονομερείς ενέργειες (κόκκινα δάνεια, 100 δόσεις, προστασία πρώτης κατοικίας).

.Τι περιλαμβάνει η νέα συμφωνία... Οι πρώτες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές

Η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων βρίσκεται στα… σκαριά και πλέον έχουν αρχίσει να έρχονται οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η παράταση θα είναι τετράμηνη στη βάση του υπάρχοντος προγράμματος η οποία δεν θα περιέχει νέα μέτρα λιτότητας.

Πηγές ενημέρωσης από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως η συμφωνία προβλέπει ότι στο τετράμηνο της παράτασης η Ελλάδα δεσμεύεται πως δεν θα κάνει μονομερείς ενέργειες (κόκκινα δάνεια, 100 δόσεις, προστασία πρώτης κατοικίας).

.Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα παρουσιάσει τη Δευτέρα κατάλογο των πρώτων μεταρρυθμίσεων

«Είχαμε μια εντατική συνάντηση όσον αφορά το αίτημα παράτασης» δήλωσε ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του κρίσιμου Εurogroup. «Απόψε έγινε ένα πρώτο βήμα στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης. 

Είμαι ευτυχής γιατί η δουλειά που κάναμε τις προηγούμενες εβδομάδες έφερε καρπούς, φτάσαμε σε μια συμφωνία», τόνισε ο πρόεδρος του Εurogroup. 

Όπως εξήγησε, το αρχικό αίτημα ήταν για παράταση 6 μηνών, ωστόσο αυτό που αποφασίστηκε ήταν «για συμφωνία 4 μηνών». Κατά τη διάρκεια της παράτασης, τα κονδύλια που έχουν στόχο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα είναι δια... περισσότερα »

.«Η συμφωνία είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης

Για μία συμφωνία η οποία «είναι προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και ολόκληρης της ευρωζώνης» έκανε λόγο ο Γάλλος Επίτροπος για οικονομικές υποθέσεις της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

«Εργαστήκαμε σκληρά για να φτάσουμε σε συμφωνία απόψε. Χαίρομαι πολύ που τα καταφέραμε. Επιδείξαμε πνεύμα ορθολογισμού. Η συμφωνία είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης ευρωζώνης» τόνισε ο κ. Μοσκοβισί και πρόσθεσε: 


«Πρόκειται μια συμφωνία η οποία επιτρέπει στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να προχωρήσει σε ένα κομμάτι αλλαγών αλλά από την άλλη πλευρά διασφαλίζει ότι θα τηρηθούν και οι δεσμεύσεις της Ελλάδας. Απόψε το βράδυ έπρεπε να υπάρξει εμπιστοσύνη. Και τα καταφέραμε. Η ΕΚΤ πλέον θα πρέπει να διασφαλίσει η ΕΚΤ ότι αυτή η εμπιστοσύνη θα παραμείνει η ακλόνητη.

 Αν φτάσουμε σε συμπέρασμα τη Δευτέρα το βράδυ τότε ο λόγος θα περάσει στα κράτη- μέλη για να επικυρώσουν –αν αυτό απαιτείται- την συμφωνία. Δεν είναι εύκολα αυτά που έχουν απομείνει να γίνουν. Θα δουλέψουμε σκληρά, όμως. 

Θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα μέτρα από την Ελληνική κυβέρνηση αλλά και να γίνουν σεβαστές οι υποχρεώσεις όπως αυτές εκφράστηκαν τον Ιανουάριο του 2012. Απόψε κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήματα. Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε αλλά είναι σημαντικό το ότι κερδίσαμε την εμπιστοσύνη κάτι που δείχνει πως έχουμε αρχίσει να γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο σιγά σιγά»

.«Μέχρι τέλη Απριλίου η συμφωνία για τον πλήρη κατάλογο μεταρρυθμίσεων»

«Ήταν εποικοδομητική η συνεδρίαση. Εμείς σαν ΔΝΤ βλέπουμε την αποψινή ολοκλήρωση της συνεδρίασης σαν μία σειρά από στάδια και προθεσμίες κατά την οποία πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να δείξει έργο, ενώ θα μας καταθέσει μία σειρά από μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνει και όλοι οι εταίροι πρέπει να πούμε την άποψή μας αν αυτό το πακέτο μεταρρυθμίσεων είναι επαρκές, ώστε να οδηγήσει μία ολοκληρωμένη αξιολόγηση. 

Τέλη Απρίλη θα πρέπει να συμφωνήσουμε για το τελικό πακέτο των μεταρρυθμίσεων. Η τελική προθεσμία είναι η λήξη του τετραμήνου που ζητήθηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό. 

Ελπίζουμε ότι μέχρι τότε θα υπάρξει μία αξιολόγηση και να υπάρξουν οι καταβολές. Από τη μεριά μας πρέπει να προσέξουμε όλοι το τι συμβαίνει από χρηματοπιστωτικής άποψης», ανέφερε, η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

.«Αποδέχθηκε τις Γερμανικές απαιτήσεις ο Τσίπρας»

Τον γύρο των μεγαλύτερων ειδησεογραφικών πρακτορείων του κόσμου μέσα σε… ελάχιστα δευτερόλεπτα έκανε η είδηση της επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους. Το πρακτορείο Bloomberg με δημοσίευμά του αναφέρει πως Έλληνες αξιωματούχοι λένε ότι επετεύχθη συμφωνία.

 Μάλιστα, το Bloomberg επισημαίνει πως «είναι περίεργο, γιατί λίγα λεπτά νωρίτερα, το Reuters υποστήριζε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε ζητήσει Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, για την ερχόμενη Κυριακή, αν δεν σημειωνό... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.