.Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου

*ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ* Διεύθυνση: *Κρίνων 24, Ζωγράφου* τηλ.: *210-7704605* Email: *lib-zogr@otenet.gr* *Ημέρες και ώρες Λειτουργίας* Δευτέρα και Τετάρτη 08:00 – 18:30 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 08:00 – 15:00 Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ζωγράφου λειτουργεί ως δανειστική και διαθέτει και χώρο αναγνωστηρίου. 

Σε σταθερή βάση περί τους 6.000 αναγνώστες κάνουν χρήση των παροχών μας. Η συλλογή της αποτελείται από 31.000 τίτλους βιβλίων και 1850 τεύχη περιοδικού τύπου. Καλύπτει τις θεματικές κατηγορίες: Φιλοσοφία, Ψυχολογία, Θεολογία, Κοινωνικές Επιστήμες, Γλωσσολογία, Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, ... περισσότερα »

.Η Ντνίπρο αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ

Η ουκρανική Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα στη Νιόν. Η πρώτη αναμέτρηση θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου, κατά πάσα πιθανότητα στο Κίεβο (λόγω των συγκρούσεων στην Ανατολική Ουκρανία, όπου βρίσκεται η έδρα της ομάδας), και η ρεβάνς στις 26 Φεβρουαρίου στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης". 

Ειδικότερα, τα ζευγάρια που προέκυψαν από τη σχετική κλήρωση (οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 19 Φεβρουαρίου και οι αγώνες ρεβάνς στις 26/2) έχουν ως εξής: Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)-... περισσότερα »

.«Η Ελλάδα μπορεί να σώσει την Ευρώπη»

Ο ρόλος της Ελλάδας στην Ευρώπη με φόντο την οικονομική κρίση και την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας απασχολούν σήμερα τον γερμανικό Τύπο. «Η Ελλάδα επιτυγχάνει, εκεί όπου η Ιταλία και η Γαλλία αποτυγχάνουν – στην εξυγίανση του δημόσιου προϋπολογισμού. Εάν δεν χάσουν τώρα την ψυχραιμία τους, μπορούν να σώσουν την Ευρώπη. 

Ένας μεγάλος κίνδυνος όμως παραμένει», διαπιστώνει η Welt του Βερολίνου, η οποία επαινεί τις επιδόσεις της Ελλάδας και σχολιάζει σχετικά με το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει μέσα στην Ευρώπη: «Η Ευρώπη κλονίζεται. Ο βορράς και ο νότος συγκρούονται. Η Γαλλία είν... περισσότερα »

.«Η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό»

Πολιτική παρέμβαση υπέρ της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας έκανε πριν από λίγο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Ο ίδιος μιλώντας σε εκδήλωση προς τιμήν του Ξ. Ζολώτα, ζήτησε από τους βουλευτές να συνεκτιμήσουν τον μεγάλο και άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η χώρα, στις αποφάσεις τους. 

Προηγουμένως είχε διαπιστώσει ότι «η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις», ότι «η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό και ο κίνδυνος ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά και ο κίνδυνος μίας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικ...περισσότερα »

.Σενάριο αντικατάστασης Σαμαρά με Μητσοτάκη από τους New York Times

Σενάριο αντικατάστασης του Αντώνη Σαμαρά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, φέρνει στο φως η εφημερίδα New York Times σε δημοσίευμά της. Στις επαναληπτικές εκλογές, είναι πιθανό η Νέα Δημοκρατία να «ξεφορτωθεί» τον Αντώνη Σαμαρά και τη θέση του να πάρει κάποιος όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που χαρακτηρίζεται “νεότερος και πιο κεντρώος”. 

Και αυτό, υποστηρίζει, θα ήταν το ιδανικό αποτέλεσμα: Ο Σαμαράς, σημειώνει, αν και προτιμότερος του Αλέξη Τσίπρα, αποδείχθηκε ασταθής ηγέτης, όπως φάνηκε όταν δεσμεύθηκε για «καθαρή» έξοδο της Ελλάδας από το μνη... περισσότερα »

.Μοσκοβισί: Θα είναι κρίμα η Ελλάδα να βρεθεί αντιμέτωπη και πάλι με Grexit

«Θα είναι κρίμα η Ελλάδα να βρεθεί αντιμέτωπη και πάλι με Grexit μετά τη σημαντική δουλεία που έχει κάνει» δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί μετά τη 45 λεπτών συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. 

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι η επίσκεψή του στην Αθήνα ήταν η πρώτη αυτές τις 40 ημέρες που έχει αναλάβει τα καθήκοντα του επιτρόπου, όπως, άλλωστε, το είχε υποσχεθεί. «Προφανώς υπάρχει μεγάλη πρόοδος τα τελευταία χρόνια και μήνες», είπ... περισσότερα »

.«Οι αντιδράσεις των αγορών είναι υπερβολικές»

Τις οικονομικές συνέπειες μίας πιθανής κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα μελετά σε εκτενή ανάλυσή του στη Wall Street Journal ο οικονομολόγος Σάιμον Νίξον, διερωτώμενος μήπως οι αγορές το... παρακάνουν με τις αντιδράσεις τους μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι έχει αλλάξει από τις εκλογές του 2012, όταν απειλούσε με στάση πληρωμών στο χρέος και έξοδο από το ευρώ. Τώρα υποστηρίζει ότι είναι ένα πιο μετριοπαθές φιλοευρωπαϊκό κόμμα που δε θα δημιουργήσει μεγάλα ελλείμματα στον προϋπολογισμό, ούτε θα αρχίσει να προσλαμβάνει κόσμο στο Δημόσιο», παρατηρεί ο Νίξον, π... περισσότερα »

.Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση


Κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε μετά την ανακοίνωση της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής.

Η δημοσκόπηση της MRB καταγράφει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το «Ποτάμι».

Συγκεκριμένα, μετά την απόφαση για επίσπευση της προεδρική εκλογής, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ποσοστό 24,2%, ενώ η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 21%. Τρίτο κόμμα είναι το «Ποτάμι» με 5,7%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,5% και στην πέμπτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 5%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το 4,5%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος, τέλος, φτάνει το 21,4%.

.Μεταξύ σφύρας και άκμωνος οι βουλευτές για την προεδρική εκλογή

Μεταξύ σφύρας και άκμωνος βρίσκονται οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δύο ημέρες πριν την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Το πολιτικό θερμόμετρο τις τελευταίες ημέρες όπως αναμενόταν ανέβηκε κατακόρυφα. 

Από τη μία ο πρωθυπουργός με άρθρο του στη Real News κάλεσε τους βουλευτές να υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα που πρόκρινε το Μέγαρο Μαξίμου, κραδαίνοντας το φάντασμα του Grexit που ανασύρθηκε από την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου του 2012. Μάλιστα 48ωρες πριν την πρώτη ψηφοφορία η κυβέρνηση μιλάει μ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.