.Περικοπές στην ηλεκτροδότηση προγραμματίζει η ΔΕΗ, ενόψει κινητοποιήσεων

 Προγράμματα κυλιόμενων περικοπών στην ηλεκτροδότηση ανά περιοχή καταρτίζουν η ΔΕΗ και ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής, ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ που θα ξεκινήσουν από τα ξημερώματα της Πέμπτης, προκειμένου πιθανή απώλεια ισχύος από τις μονάδες του Βορρά να μην προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας.

Η εφαρμογή των προγραμμάτων και η διάρκεια των περικοπών θα εξαρτηθεί αφενός από το μέγεθος της ισχύος που θα λείπει από το σύστημα και αφετέρου από το ύψος της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. 

Οι πιο «δύσκολες» ώρες δεν είναι πλέον οι μεσημεριανές (καθώς τα φωτοβολταϊκά που έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια έχουν τη μέγιστη απόδοση τις ώρες που η κατανάλωση κορυφώνεται λόγω ζέστης και χρήσης των κλιματιστικών), αλλά οι βραδινές οπότε η χρήση του κλιματισμού είναι επίσης αυξημένη, χωρίς να υπάρχει η παραγωγή των φωτοβολταϊκών. 

Το μέγιστο της ζήτησης αυτήν την περίοδο κυμαίνεται στα 7000-7500 μεγαβάτ μεταξύ 8 και 10 το βράδυ. Οι εφεδρείες του συστήματος πέρα από τις μονάδες της ΔΕΗ περιλαμβάνουν εισαγωγές καθώς και τις μονάδες των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών, συνολικής ισχύος περί τα 2.500 μεγαβάτ.

Πληροφορίες από τη ΓΕΝΟΠ αναφέρουν ότι θα γίνει προσπάθεια να τεθούν εκτός λειτουργίας το σύνολο των μονάδων του Βορρά (Πτολεμαίδα, Αγ. Δημήτριος, Φλώρινα), κάτι που θα προκαλέσει άμεσα σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας. 

Στην προσπάθεια αυτή κατά τις ίδιες πληροφορίες οι συνδικαλιστές επιζητούν τη συνεργασία τοπικών φορέων και της αυτοδιοίκησης που επίσης έχουν ταχθεί κατά της «μικρής ΔΕΗ».

.Υψώνουν πολιτική ασπίδα προστασίας μπροστά στο φόβο «ατυχήματος»

Το μέτωπο ανατροπής που επιχειρεί να δημιουργήσει η αξιωματική αντιπολίτευση μαζί με συνδικαλιστικές δυνάμεις για το νομοσχέδιο της «μικρής ΔΕΗ», το οποίο θα κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή, αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σαμαράς και Βενιζέλος τονίζουν τη βούλησή τους να ολοκληρώσουν το ταχύτερο δυνατόν τον «κύκλο» των προαπαιτουμένων για την εκταμίευση της υπο-δόσης του 1 δισ. ευρώ, προσπαθούν να αποτρέψουν το «ατύχημα» με απώλεια βουλευτών, ενώ θα βάλουν απέναντι τους τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνδικαλιστές.

Μάλιστα χθες συμφωνήθηκαν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» και ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε τις οκτώ προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων καθώς και για τη διατήρηση των κοινωνικών παροχών (κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, χρησιμοποίηση των υδάτινων πόρων για άρδευση).

Μάλιστα για τα προαπαιτούμενα ο κ. Βενιζέλος αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθάρισε θα δοθεί μια πλειάδα εγγυήσεων στους βουλευτές ώστε να ψηφίσουν τα νομοσχέδια χωρίς να αισθάνονται ότι εκβιάζονται.

.Μειώνονται από σήμερα οι επικουρικές συντάξεις

Μειώσεις από σήμερα, ύψους 5,2%, στις επικουρικές συντάξεις εφαρμόζονται για 1.168.540 συνταξιούχους. Με την απόφαση του ΕΤΑΑ η μέση επικουρική σύνταξη διαμορφώνεται στα 190 ευρώ και μετά την προτεινόμενη μείωση θα πέσει στα 180 ευρώ.

Η μείωση αρχίζει από την 1η Ιουλίου, βάσει μνημονιακής υποχρέωσης που προβλέπει «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος».

Επίσης εντός του Ιουλίου τίθεται σε εφαρμογή το νέο σύστημα παρακράτησης φόρου εισοδήματος επί των συντάξεων, με ενιαίο τρόπο για κύριες και επικουρικές συντάξεις. 

Το νέο σύστημα θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1.1.2014 και με αποτέλεσμα τη μείωση του καθαρού πόσου που εισπράττουν οι συνταξιούχοι από 2,8% έως και 7,5% (ή από 27 έως και 200 ευρώ τον μήνα) και όταν εφαρμοστεί θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1.1.2014.

.Θερμό καλωσόρισμα της Εθνικής στο Ελ.Βενιζέλος

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν περίπου 300 πολίτες στους παίκτες της Εθνικής, οι οποίοι επέστρεψαν το απόγευμα από τη Βραζιλία, έχοντας ανάμικτα συναισθήματα χαράς και λύπης, τόσο για την ιστορική πρόκριση της ομάδας στις «16» καλύτερες του κόσμου, όσο και για τον αποκλεισμό της στο τελευταίο αγώνα κόντρα στην Κόστα Ρίκα.

Η πτήση που μετέφερε την ελληνική αποστολή από το Σάο Πάολο, μέσω Φρανφούρτης, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.
Οι διεθνείς μας βγήκαν από την πύλη του αεροδρομίου, εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων από τους συγκεντρωμένους, που τους αποθέωσαν για τη σημαντική επιτυχία τους.

Μάλιστα, πολλοί από αυτούς φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Φάνη Γκέκα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να μεταφέρουν την ευγνωμοσύνη όλων των Ελλήνων για την προσπάθεια του συνόλου της Εθνικής μας ομάδας, παρά την άτυχη στιγμή που είχε ο συγκεκριμένος παίκτης, με την χαμένη ευκαιρία του πέναλτι, στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα.

.Κτηματολόγιο: Τα δέκα SOS για να μην χάσετε 200.000 ακίνητα με το Κτηματολόγιο

10 ερωτήσεις - απαντήσεις για τις «άγνωστες» ιδιοκτησίες Πότε λήγουν οι προθεσμίες... 

Σε ποιες περιοχές κινδυνεύουν να χαθούν άμεσα οι ιδιοκτησίες «αγνώστου ιδιοκτήτη»;* Σύμφωνα με στοιχεία του *Κτηματολογίου*, τα ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί στα «παλαιά προγράμματα» ανέρχονται σε περίπου 200.000, εκ των οποίων τα 160.000 είναι οικόπεδα και αγροτεμάχια και τα 40.000 κτίρια, διαμερίσματα και καταστήματα. 

Ωστόσο, σύμφωνα με υπολογισμούς, το 70% των περιπτώσεων που παραμένουν ακόμη στον «αέρα» αφορά ιδιοκτησίες του Δημοσίου, ρίχνοντας πρακτικά τον αριθμό των άμεσα ενδιαφερομένων ...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.