.Τσίπρας: Αυτές είναι οι επιδιώξεις της κυβέρνησης... Οι 6 άξονες που περιέγραψε ο πρωθυπουργός

Τη στρατηγική επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις περιέγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο βήμα της Βουλής. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για 6 άξονες οι οποίοι είναι: - Τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα «που έχουν γίνει ήδη αποδεκτά», όπως είπε ο πρωθυπουργός. - 

Η απομείωση – αναδιάρθρωση του χρέους. - Η προστασία των συντάξεων και του πραγματικού μισθού. - Αναδιανομή εισοδημάτων προς όφελος της πλειοψηφίας. - Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αντιστροφή της πορείας της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων. «Είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τη... περισσότερα »

.Βενιζέλος: Στην Ευρώπη σας φέρονται σκανδαλωδώς καλύτερα απ’ ότι σε εμάς!

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση. «Τους απειλούμε με αυτοκτονία. Έχουμε βάλει το πιστόλι στον κρόταφο μας και περιμένουμε να τρομάξουν μην πιτσιλιστούν από τα αίματα», είπε ο κ. Βενιζέλος. 

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε να λάβουν θέση τα κόμματα για τη συμφωνία είπε: «Υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Εσείς είστε έτοιμος για συμβιβασμό. Ο άλλος (σ.σ. Ο Π. Καμμένος) κήρυξε την επανάσταση». «Στην Ευρώπη σας φέρονται σκανδαλωδώς καλύτερα απ’ ότι σε εμάς», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. ... περισσότερα »

.«Οι 17 ταπεινοί βουλευτές του Ποταμιού θα ψηφίσουμε τη συμφωνία»

Θεοδωράκης: Ποια σχέση θέλει να έχει ο κ. Τσίπρας με την "τρόικα της δραχμής"


«Εμείς έχουμε διακόψει τις σχέσεις μας με την Μέρκελ επειδή αισθανόμαστε προδομένοι από τις πολλές αγκαλιές με τον κ. Τσίπρα» υπογράμμισε ο Σταύρος Θεoδωράκης μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας στον πρωθυπουργό που νωρίτερα άφησε ερωτήματα για το χρονικό όριο της 14ης Ιουνίου που έθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζοντας ότι τότε έχει διακοπές η γερμανική Βουλή. 

«Η πηγή μας για 14 Ιούνη είναι οι σοσιαλιστές της Γαλλίας και ο κ. Παππάς. 14 Ιούνη είναι το όριο που γνωρίζει ο κ. Τσίπρας. Ο κ. Παππάς μου το είπε ως όριο» υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Ο κ. Τσίπρας να είναι προσεκτικός. Εμείς δεν ψηφίσαμε μνημόνια. Μνημόνια ψήφισαν κάποιοι συνεργάτες και Υπουργοί του» είπε στη δευτερολογία του.

Μάλιστα ρώτησε: «Ποια σχέση θέλει να έχει ο κ. Τσίπρας με την "τρόικα της δραχμής", τον μισό ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ και τη Χρυσή Αυγή;».

«Η συμφωνία δεν είναι, κ. Τσίπρα, λαγός που θα βγει απ' το καπέλο. Θέλει δουλειά, σχέδιο, τόλμη» είπε και επανέλαβε ότι το Ποτάμι θα ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση.

.Σαμαράς: Μόλις αυξήσετε τον ΦΠΑ, ελάτε να πάμε μαζί μια βόλτα στα νησιά

«Νομίζετε ότι η ΝΔ είναι υπάκουη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ; Τι με ρωτάτε; Τι θέλετε να πω;»

«Συνεννόηση πάνω στους τρεις άξονες που σας είπα ή φέρτε εδώ τη συμφωνία να σας πούμε τι ψηφίζουμε. Τι με ρωτάτε; Τι θέλετε να πω; Δεν ξέρουμε τι στηρίζετε εσείς. Αν έχετε τη δεδηλωμένη», τόνισε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα.


Νομίζετε ότι η ΝΔ είναι υπάκουη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ; αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Eίπατε σε μένα να μην κυκλοφορώ μόνο στην Κηφισιά. Μόλις αυξήσετε τον ΦΠΑ, ελάτε να πάμε μαζί μια βόλτα στα νησιά» είπε ο κ. Σαμαράς προς τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος νωρίτερα του είχε πει να μην κυκλοφορεί μόνο στην Κηφισιά.

«Σήμερα κάναμε μόνο παρατηρήσεις. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες», επεσήμανε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Ζητάτε να στηρίξουμε αυτό που δεν θέλουν να στηρίξουν οι δικοί σας;»

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι: «Η ΝΔ δεν θα στηρίξει μια φορο-επιδρομή για να φτιάξετε εσείς ένα υπερτροφικό κράτος».

Σχετικά με τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι ήταν δυσάρεστη έκπληξη το πακέτο μέτρων των δανειστών είπε: «Μην δείχνετε έκπληκτοι για τα σκληρά μέτρα των δανειστών. Τα ίδια είχε προτείνει ο κ.Βαρουφάκης»

.Νέο «όχι» Τσίπρα στην τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ και Ολάντ

Κόκκινο συναγερμό σήμανε η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να μην πληρωθεί σήμερα η δόση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία δρομολόγησε την άμεση διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

 Οι τρεις ηγέτες αντάλλαξαν προτάσεις για τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, συνεχίζοντας την πολιτική διαπραγμάτευση για την εξεύρεση λύσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να επαναλαμβάνει τη θέση ότι η πρόταση των Θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία, αφού ουσιαστικά δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων πο... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.