ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


.Με την Ράνια Νενεδάκη το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου στις 18 Μάη

Κι αυτή η υποψηφιότητα ανακοινώθηκε με ένα μήνα καθυστέρηση. Για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή τη καθυστέρηση θα επανέλθουμε σε άλλο άρθρο. Από ένα χώρο που είχε όμως δεσμευτεί στην εναλλαγή του επικεφαλής τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας όσο και κατά τις εκλογικές αναμετρήσεις, περιμέναμε να έχει την ίδια συνέπεια που έχει και στα άλλα θέματα. Το κείμενο όπως το παρουσιάζει το Κίνημα στη ΠόληΥποψήφιος δήμαρχος με το ψηφοδέλτιο του Κινηματος στην Πόλη είναι η ιδιωτικός υπάλληλος Ράνια Νενεδάκη. Εδώ και 3,5 χρόνια η Ράνια Νενεδάκη υπήρξε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο η φωνή των ερ... περισσότερα »

.Ο Παναθηναϊκός ελπίζει σε πρόκριση παρά την ήττα από την Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, δεν ήταν ανταγωνιστικός στην αναμέτρηση με την αήττητη του 5ου ομίλου Μπαρτσελόνα και «έπεσε» στο Παλάου Μπλαουγκράνα με το «βαρύ» 84-62, φτάνοντας τις έξι ήττες. 

Ωστόσο, οι «πράσινοι», μετά το αποψινό «δώρο» της Αρμάνι Μιλάνο στην Πόλη και το «διπλό» επί της Φενερμπαχτσέ/Ούλερ, έχουν την ευκαιρία στην επόμενη αγωνιστική (13η) της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα να «σφραγίσουν» την πρόκριση τους στα πλέι οφ, με νίκη στο ΟΑΚΑ επί της Ουνικάχα Μάλαγα. 

.Κυρώσεις εναντίον "ορισμένων χωρών" ανακοινώνει η Μόσχα

 Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι υιοθετεί αντίποινα εναντίον «ορισμένων χωρών της Δύσης» πέραν των ΗΠΑ, απευθύνοντας μια προειδοποίηση που μοιάζει να βάζει στο στόχαστρο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι την ΕΕ στο σύνολό της.

Η ΕΕ, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, διεύρυνε εδώ και μια εβδομάδα τον κατάλογο των υψηλόβαθμων αξιωματούχων, περιλαμβανομένου του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης και των προέδρων των δύο νομοθετικών σωμάτων, σε βάρος των οποίων επιβάλλει στοχευμένες κυρώσεις -ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και δέσμευση περιουσιακών τους πόρων- με τον κατάλογο να περιλαμβάνει πλέον 33 πρόσωπα.

Διπλωματική πηγή διευκρίνισε μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ότι τα πρόσωπα τα οποία στοχοθετούνται από τις νέες αυτές ρωσικές κυρώσεις δεν θα λάβουν καμιά προειδοποίηση.

«Αυτοί που περιλαμβάνονται στον κατάλογο θα το μάθουν όταν παρουσιαστούν στα ρωσικά σύνορα» εξήγησε η πηγή αυτή.

.Στο επίπεδο-ρεκόρ του 117% του ΑΕΠ θα φθάσει φέτος το δημόσιο χρέος των μεγαλύτερων αναπτυγμένων οικονομιών

Το συνολικό δημόσιο χρέος των μεγαλύτερων αναπτυγμένων οικονομιών του κόσμου θα υπερβεί φέτος τα επίπεδα - ρεκόρ του τέλους του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, αυξάνοντας την πίεση στις κυβερνήσεις που πρέπει να το αναχρηματοδοτούν, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). 

Το ακαθάριστο δημόσιο χρέος στις χώρες του ΟΟΣΑ, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα ιστορικά στοιχεία, θα ξεπεράσει το 116% του ΑΕΠ τους, που είναι το υψηλότερο επίπεδο που καταγράφηκε στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, καθώς εκτιμάται ότι θα φθάσει φέτος το 117% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ.

Δεν είναι μόνο το επίπεδο του χρέους υψηλά, αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό του λήγει την επόμενη τριετία, με το 30% σχεδόν του μακροπρόθεσμου χρέους να πρέπει να αναχρηματοδοτηθεί έως το τέλος του 2016, αναφέρει ο ΟΟΣΑ στην ετήσια έκθεσή του για τον κρατικό δανεισμό. 

Αν και ένα τόσο υψηλό επίπεδο αναχρηματοδότησης δεν είναι πρωτοφανές, η μετακύλιση του χρέους θα γίνει πιο πολύπλοκη από τις αβεβαιότητες που προκαλούνται από την απόσυρση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed), δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού για θέματα διαχείρισης δημόσιου χρέους κ. Χανς Μπλομεστάιν.

.Να σβήσουν τα φώτα, αύριο το βράδυ, καλούνται οι πολίτες, συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης»

Περισσότερες από 157 χώρες και περιοχές θα λάβουν μέρος φέτος στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή, η Ώρα της Γης, με κεντρικό μήνυμα «Χρησιμοποίησε την ενέργειά σου για να κάνεις την αλλαγή πραγματικότητα (Use your power to make change a reality)».

Το Σάββατο 29 Μαρτίου, οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα, για μία ώρα, από τις 8.30 έως τις 9.30 το βράδυ, προκειμένου να στείλουν μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. 
Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν κάθε χρόνο μνημεία - σύμβολα σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, δημόσια κτίρια αλλά και σπίτια. 
Η Ελλάδα συμμετέχει για έκτη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη εκστρατεία που ξεκίνησε το 2007 στην Αυστραλία με πρωτοβουλία του WWF.

.Bloomberg: «Γειά σου! Η Ελλάδα κατορθώνει μια απίστευτη ανάκαμψη»

Εγκωμιαστικό σχόλιο για την ελληνική οικονομία, υπό τον τίτλο «Γειά σου! Η Ελλάδα κατορθώνει μια απίστευτη ανάκαμψη» δημοσιεύει το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg Businessweek. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, που υπογράφει ο Πίτερ Κόι, το διάγραμμα της διακύμανσης των spreads των ελληνικών ομολόγων μας αφηγείται μια αξιοθαύμαστη ιστορία. 

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου είχε φθάσει στο τιμωρητικό και απαγορευτικό 30%. Σήμερα είναι κάτω από 7%, σημάδι πως οι επενδυτές εμπιστεύονται όλο και περισσότερο την δυνατότητα της χώρας να αποπληρώνει τα χρέη της. Είναι σπάνιο μια χώρα να αποκαθιστά την εικόνα της προς τους πιστωτές τόσο γρήγορα. 

Η προσοχή του κόσμου στράφηκε αλλού από την εποχή της έναρξης της ελληνικής κρίσης χρέους (έχουν συμβεί πολλά από τότε), όμως αξίζει να σταθούμε για λίγο και να εξετάσουμε όσα σωστά έγιναν, καθώς και τις τεράστιες προκλήσεις που απομένουν.

Σε αδρές γραμμές, αυτό που έγινε σωστά είναι ότι η τρόικα των δανειστών χορήγησε στην ελληνική κυβέρνηση φθηνά δάνεια, ώστε να μην είναι αναγκασμένη να δανείζεται με εξωφρενικά επιτόκια από τις αγορές. Και η ελληνική κυβέρνηση υπήρξε αναπάντεχα επιτυχής στη μείωση των δαπανών, που ήταν ουσιώδης για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών. 

Η Ελληνική Δημοκρατία κατόρθωσε να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα του προγραμματισμένου και τώρα ελπίζει να επανέλθει στις αγορές πριν από την διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

.Πενήντα οι αλλαγές στην αγορά

Πενήντα είναι οι αλλαγές της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που περνάνε στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί την Κυριακή και αφορούν τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά. 
Μεταξύ άλλων, προωθούνται ρυθμίσεις για φάρμακα και φαρμακεία, καύσιμα, περίπτερα, καπνό, γάλα, λάδι, βιβλία. Θα εφαρμοστεί πιλοτικά, για ένα χρόνο, σε τρεις τουριστικές περιοχές η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους. 

«Έχουμε αξιοποιήσει τη συντριπτική πλειονότητα των προτάσεων του ΟΟΣΑ. Συγκεκριμένα υιοθετήσαμε το 82% περίπου των προτάσεων -όπως είχαμε πει εξαρχής- ενώ ένα 8% αφορά αλλαγές που έγιναν με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις (π.χ. γάλα και φάρμακα). 

Ένα 5% των προτάσεων, επίσης, θα εξετασθεί στο γενικότερο πλαίσιο των εισφορών υπέρ τρίτων που το χειρίζεται το υπουργείο Οικονομικών και θα εξετασθεί μέχρι το τέλος του έτους» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης παρουσιάζοντας τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. 

«Είναι αδιανόητο για λόγους προστασίας κάποιας επαγγελματικής ομάδας, να κρατάμε χαμηλά τον ανταγωνισμό και να αφήνουμε ψηλά τις τιμές» υπογράμμισε ακόμη ο υπουργός.

.«Η ΔΗΜΑΡ δεν τόλμησε να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς»

«Έχω εκφράσει κάποιες απόψεις και συνολικά ενστάσεις για κάποια ζητήματα και παρακολουθώ τώρα με ανησυχία την πορεία της ΔΗΜΑΡ που είναι φθίνουσα», τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις στο Βήμα FM ο βουλευτής και πρώην γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης.

«Αυτό μας απασχολεί όλους, δεν ανησυχεί μόνο εμένα, αλλά έχω την αισιοδοξία του αριστερού και πιστεύω ότι θα ανακάμψουμε. Ήμουν από αυτούς που ίδρυσαν αυτό το χώρο και γι' αυτό τον πονάω, έχω την ανησυχία και τη διάθεση να τον στηρίξω», τόνισε ο Σπ. Λυκούδης.

Ερωτηθείς για την Κεντροαριστερά, παρατήρησε: «Είχα διατυπώσει την άποψη ότι θα πρέπει το κόμμα μου να πάρει πρωτοβουλίες και να ηγηθεί, πολιτικά, για να μην παρεξηγηθώ, και να ανοίξει το δρόμο για μια συνάντηση όλου του χώρου της Κεντροαριστεράς. 

Είχε όλες τις δυνατότητες να το κάνει η ΔΗΜΑΡ και πολιτικά και ηθικά και για λόγους αξιοπιστίας και ηθικοϊστορικούς. Νομίζω ότι δεν τολμήσαμε όσο έπρεπε και σήμερα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση δύσκολη και ο χώρος αυτός να είναι γεμάτος με δυνάμεις και πρωτοβουλίες που εργάζονται για την ανασυγκρότησή του, αλλά δεν ανασυγκροτείται».

Σχολιάζοντας το «Ποτάμι», σημείωσε: «Είμαι στην κατηγορία στελεχών που λέει ότι παρακολουθεί τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται και θα κριθούν από αυτά που λένε. Πρέπει, όμως, να παραδεχθείτε και εσείς ότι μέχρι στιγμής το "Ποτάμι" δεν έχει εκφράσει θέσεις και σχέδιο για το τι ακριβώς θέλει και προσπαθώ να είμαι όσο πιο πολύ διακριτικός μπορώ».

.«Φέρνουν ένα νομοσχέδιο- σκούπα με βαρβαρότητα»

Σφοδρή επίθεση έκανε ο Άλεξης Τσίπρας στην κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο , τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει την απάντησή του στην κάλπη. «Ένα νέο έγκλημα συντελείται αυτή τη στιγμή σε βάρος του λαού και της πατρίδας.Ένα έγκλημα κοινωνικό, οικονομικό, εθνικό.Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει συμφωνήσει με την Τρόικα: Να χαρίσει τις τράπεζες σε ξένα κερδοσκοπικά funds και εγχώριους ολιγάρχες. 

Να διαλύσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, να απελευθερώσει τις απολύσεις και να παραδώσει δεμένους χειροπόδαρα εκατομμύρια εργαζόμενους σε μια σύγχρονη δουλεία με γενικό μισθό το βασικό των 500... περισσότερα »

.«Μεγάλη η συμβολή της Ελλάδας στην ΕΕ»

Επίσημο ανακοινωθέν για τη σημερινή συνάντηση του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, με τον πάπα Φραγκίσκο, εξέδωσε το Βατικανό.

«Στην εγκάρδια συνομιλία, συνέπεια των καλών σχέσεων της Αγίας Έδρας με την Ελλάδα, αντιμετωπίστηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων, ιδίως, το στάτους των θρησκευτικών κοινοτήτων, ο ρόλος της θρησκείας στην κοινωνία και η οικουμενική συνεργασία» αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Αγίας Έδρας.

«Στη συνέχεια της συνομιλίας έγινε ιδιαίτερη μνεία στις κοινωνικές συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης, όπως και στη συμβολή της Ελλάδας στο εσωτερικό της ΕΕ» προσθέτει το Βατικανό.

Τέλος, στο ανακοινωθέν εκφράζεται ανησυχία «για το μέλλον των χριστιανών στη Μέση Ανατολή, για την πολιτική αστάθεια και για τις συρράξεις που αφορούν διάφορες περιοχές του πλανήτη».

Σε λίγη ώρα. ο κ. Παπούλιας συναντάται με τον Ιταλό ομόλογό του, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και αμέσως μετά οι δύο πρόεδροι θα εγκαινιάσουν την έκθεση «Κλασική Εποχή και Ευρώπη. Το πεπρωμένο της Ελλάδας και της Ιταλίας». Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Ιουλίου στο ιταλικό Προεδρικό Μέγαρο «Κυρινάλειο» και στη συνέχεια θα «ταξιδέψει» στην Ελλάδα.

.Όλες οι αλλαγές που φέρνει στη φορολογία το πολυνομοσχέδιο

Γενναίες μειώσεις στα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις, αλλά και το ακατάσχετο ακινήτων, αλλά και μισθών και συντάξεων προβλέπει το προσχέδιο του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε σήμερα σε διαβούλευση στα πολιτικά κόμματα Αναφορικά με τις αλλαγές στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων το προσχέδιο προβλέπει ότι για κατασχέσεις ακινήτων και κινητών στα χέρια του οφειλέτη θεσπίζεται ακατάσχετο όριο 500 ευρώ, από 300 ευρώ σήμερα. 
Ομοίως, θεσπίζεται ακατάσχετο όριο 1.500 ευρώ, ένα 1.000 ευρώ σήμερα, για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων. Αν τ... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.