.Economist: Διαζύγιο αλά ελληνικά... «Δεν είναι ποτέ ευχάριστο να παρακολουθείς τη διάλυση μιας σχέσης»

«Δεν είναι ποτέ ευχάριστο να παρακολουθείς τη διάλυση μιας σχέσης» γράφει ο Economist, σε πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Διαζύγιο αλά ελληνικά» («κλεμμένο από τη γνωστή ταινία «Γάμος αλά ελληνικά»). 

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατηγορεί τους πιστωτές ότι θέλουν να ταπεινώσουν τη χώρα του και το ΔΝΤ για εγκληματικές ευθύνες στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα» γράφει. 

Παράλληλα, «επιφανείς πολιτικοί της Ευρωζώνης δηλώνουν ξεκάθαρα ότι εάν τις επόμενες ημέρες δεν υπάρξει συμφωνία για την παροχή ρευστότητας, η χρεοκοπία και το Grexit καραδοκούν». Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στη...περισσότερα »

.Ο Τσίπρας από την Αγία Πετρούπολη απειλεί την Ευρώπη

Επίθεση στην Ευρώπη από την Αγία Πετρούπολη και παράδοση μαθημάτων δημοκρατίας από το... πλευρό του Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (αφότου είχε μιλήσει εκεί ο Ρώσος Πρόεδρος) και λίγη ώρα πριν τη νέα του συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην ΕΕ και την απείλησε ότι θα αλλάξει λιμάνι, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Είμαστε λαός της θάλασσας, δεν φοβόμαστε να ανοιχτούμε σε καινούργιες θάλασσες για να φθάσουμε σε ασφαλέστερα λιμάνια». Ακολουθούν τα σημαντικότερα ... περισσότερα »

.Τσίπρας: Το Grexit θα ήταν η αρχή του τέλους της ευρωζώνης

Το διαβόητο Grexit δεν μπορεί να είναι επιλογή ούτε για τους Έλληνες ούτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα αποτελούσε την αρχή του τέλους της ευρωζώνης, με πολύ αρνητικές συνέπειες για τους λαούς της Ευρώπης, τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ». 

Ο κ. Τσίπρας τονίζει την ανάγκη τερματισμού της λιτότητας και την εστίαση του βάρους στην ανάπτυξη, στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής με την αποκάλυψη και φορολόγηση ελληνικών κεφαλαίων στην Ελβετία, στο μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ότι η σημερινή ελληνική κ... περισσότερα »

.«Ή την πρότασή μας ή πτώχευση»... Σκληρό μήνυμα Τουσκ σε Αθήνα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στέλνει σκληρό μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση σε δήλωσή του σχετικά με την Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας. 

«Η Σύνοδος κορυφής θα βάλει τέλος στις ψευδαισθήσεις ότι υπάρχει μαγική λύση» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τούσκ στέλνοντας έτσι ένα αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα πως δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια.

 «Το παιχνίδι του δειλού πρέπει να τελειώσει, όπως επίσης και το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών γιατί δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για κανένα παιχνίδι. Είναι η πραγματικότητα και θα έχει συνέπε...περισσότερα »

.Ραγδαίες εξελίξεις με πρόκριση του σεναρίου της παράτασης

Ραγδαίες είναι εξελίξεις μετά το χτεσινό, άκαρπο Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα το απόγευμα, προηγουμένως, ωστόσο, και συγκεκριμένα ως το μεσημέρι της Δευτέρας θα επιχειρηθεί να κλείσουν τα περισσότερα ανοιχτά θέματα σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων. 

Στη συνέχεια, στις 4 ώρα Ελλάδας της ίδιας ημέρας, η σκυτάλη θα περάσει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης που επίσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες. Τον τελικό λόγο πάντως θα τον έχουν οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων... περισσότερα »

.Ανοικτή η έκβαση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής σύμφωνα με την Μέρκελ

Απολύτως ανοιχτή είναι, σύμφωνα με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η έκβαση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα.

«Η Σύνοδος την Δευτέρα μπορεί να γίνει μια σύνοδος αποφάσεων, εάν υπάρχει μια βάση για απόφαση», δήλωσε η κυρία Μέρκελ μιλώντας νωρίτερα σήμερα σε κομματική εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU)

 και πρόσθεσε ότι, εάν ως τότε δεν υπάρχει βάση για απόφαση, η συνάντηση θα είναι απλώς μια «Σύνοδος Διαβουλεύσεων» και θα πρέπει να συνεχιστεί η αναμονή.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.