¨ΑΣΕ ΚΑΤΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ! ... στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζωγράφου

Aπό τις 22 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου.
 Το έργο γράφτηκε με αφορμή το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Bookcrossing που διεξήχθη στη Σκύρο στις 28-29 και 30 Ιουνίου 2013, με διάφορες βιβλιοφιλικές εκδηλώσεις, καλεσμένους συγγραφείς και Bookcrossers από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό. 
Η δράση του Bookcrossing συνοψίζεται στην εξής απλή φράση:τα βιβλία που δε σκοπεύουμε να ξαναδιαβάσουμε ή να κρατήσουμε για να ανατρέχουμε σ’ αυτά, τα αφήνουμε να ταξιδέψουν στον κόσμο «ξεχνώντας» τα (!) σε δημόσια μέρη και παρακολουθώντας το ταξίδι τους και τις εμπειρίες τους με τους καινούριους αναγνώστες μέσω του διαδικτύου.
 Μία κίνηση που υπάρχει σε πάνω από 132 χώρες, αριθμεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο εγγεγραμμένα μέλη (πάνω από 7.500 μέλη στην Ελλάδα). Έτσι το πρώτο παγκοσμίως καταγεγραμμένο θεατρικό έργο, με θέμα τα βιβλία και το Βookcrossing , «απελευθερώνει» φέτος το Σεπτέμβρηι το γέλιο των θεατών , τα ταμπού για τα βιβλία και την ανάγνωση και τη διάθεσή μας.
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία,σκηνικά και μουσική επιμέλεια του Γ.Κρασαδάκη

ΕΝΑΡΞΗ : 21:00                                 ΕΙΣΟΔΟΣ EΛΕΥΘΕΡΗ

.Με νίκη ξεκίνησε στη Γ' Εθνική η ΑΕΚ

Αν η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, τότε το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στη φετινή της «περιπέτεια» στην Γ' Εθνική μάλλον προμηνύει μία επιτυχημένη χρονιά για τους κιτρινόμαυρους.

Στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Μανδραϊκό, ο Σταθάκης είχε την έμπνευση να δοκιμάσει ένα σουτ από το κέντρο του γηπέδου, το οποίο αναπάντεχα κατέληξε στα δίχτυα του γκολκίπερ του Μανδραϊκού, βάζοντας την ΑΕΚ από νωρίς μπροστά στο σκορ.

Η ΑΕΚ διατήρησε την υπεροχή της και είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 74', όταν ο Ντακόλ κέρδισε πέναλτι, όμως από την εκτέλεσή του η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Τελικά το 2-0 ήρθε στο 82' με τον Πλατέλλα, μετά από ωραία ατομική ενέργεια και δύσκολο πλασέ.

Έτσι, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα πραγματοποίησε ιδανικό ντεμπούτο στη Γ' Εθνική, δείχνοντας αποφασισμένη να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στα “σαλόνια” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

.Μεγάλη νίκη CDU/CSU, αλλά χωρίς απόλυτη αυτοδυναμία

Οι Χριστιανοδημοκράτες πέφτουν στο 41,7% και στις 295 έδρες, οι Σοσιαλδημοκράτες  βρίσκονται στο 25,6% με 182 έδρες, η Αριστερά στο 8,6% με 61 έδρες και οι Πράσινους στο 8,4% και 60 έδρες, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα του ARD.
 
Η Εναλλακτική για την Γερμανία απομακρύνεται από το όριο εισόδου στην Βουλή, με 4,8%, όπως και οι Φιλελεύθεροι που περιορίζονται στο 4,7%.
Σύμφωνα με αυτή την πρόγνωση, η Άγγελα Μέρκελ δεν εξασφαλίζει αυτοδυναμία, αλλά οι αναλυτές τονίζουν ότι οι διαφορές είναι πολύ μικρές για να μπορεί κανείς να προβλέψει με ασφάλεια. 
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είπε σήμερα ότι είναι «προφανές» ότι δεν θα αποπειραθεί να σχηματίσει μια κυβέρνηση μειοψηφίας.

.Συνάντηση Παπούλια - Τσίπρα αύριο

Σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, σε πολιτικό, κοινωνικό και αστυνομικό επίπεδο αναμένεται να παρουσιάσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια κατά την αυριανή συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, τις αμέσως επόμενες ημέρες, η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιδιώξει να αναδείξει την οικονομική παράμετρο,ως βασική αιτία του προβλήματος και παράλληλα , αναμένεται να αναπτύξει την  οπτική του  για τη στάση της κυβέρνησης , όχι μόνο στο πρόβλημα της Χρυσής Αυγής, αλλά στο συνολικό πρόβλημα της χώρας.

.Θριάμβευσε και πλησίασε την αυτοδυναμία...δεν θα αποπειραθεί να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας

Οι συντηρητικοί της Άγγελας Μέρκελ βρίσκονται πολύ κοντά στο να κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία στην Μπούντεσταγκ μετά τις σημερινές ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τις προβλέψεις των γερμανικών τηλεοπτικών δικτύων. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ είπε σήμερα ότι είναι «προφανές» ότι δεν θα αποπειραθεί να σχηματίσει μια κυβέρνηση μειοψηφίας. 

Η Μέρκελ έκανε την δήλωση αυτή κατά την διάρκεια μιας τηλεοπτικής συζήτησης, όταν ο ένας από τους παρουσιαστές επισήμανε ότι τα κόμματα CDU/CSU μπορεί να μην μπορέσουν να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία των εδρών στην κάτ...περισσότερα »

.Συμφωνία υπουργείου Οικονομικών και τρόικας

Σύγκλιση σε δύο τομείς, τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος εφέτος και το χαμηλότερο ύψος της ύφεσης, φαίνεται ότι προέκυψε, μετά από τη σημερινή, διάρκειας τεσσάρων ωρών, πρώτη συνάντηση μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των επικεφαλής της τρόικας. 
Σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, «είμαστε κοντά στο να συγκλίνουμε σε ένα μικρό, ρεαλιστικό, βιώσιμο πρωτογενές πλεόνασμα» στον φετινό προϋπολογισμό. 

Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε ότι «είμαστε κοντά στο μακροοικονομικό σενάριο (το ύψος της ύφεσης), με την απόκλιση να είναι στο 0,1 της μονάδας». Με δεδομένο...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.