.Εντοπίστηκαν δύο άτομα που ενέχονται σε απάτες σε βάρος χιλιάδων πολιτών στη Γερμανία, μέσω «μαϊμού» κληρώσεων λαχείων και λοταρίας

Δύο αρχηγικά μέλη εγκληματικής ομάδας, που σύμφωνα με την αστυνομία ενέχονται σε απάτες εναντίον χιλιάδων ατόμων στη Γερμανία, μέσω δήθεν κληρώσεων λαχείων και λοταρίας, εντοπίστηκαν στην Ελλάδα από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. 

Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 36 και 44 ετών, οι οποίοι έχουν γεννηθεί στη Γερμανία και εντοπίστηκαν από την ΕΛΑΣ στο πλαίσιο αστυνομικής και δικαστικής συνδρομής, έπειτα από αίτημα των γερμανικών Αρχών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχοντας προμηθευτεί παράνομα «πελατολόγια» από εταιρείες τυχερών παιγνίων, χρησιμοποιούσαν ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που τηλεφωνούσε σε πολίτες και με το δελεαστικό πρόσχημα ότι μπορούν να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αυτοκίνητα, ή ταξίδια, τους έπειθαν να συμμετάσχουν καταβάλλοντας μηνιαία συνδρομή 29,90 ευρώ σε «ανύπαρκτες» κληρώσεις λαχείων ή και σε λοταρίες. 

Επίσης, είχαν συστήσει εικονικές εταιρείες, μέσω των οποίων νομιμοποιούσαν τα παράνομα έσοδα, ενώ μετέφεραν αυτά τα χρηματικά ποσά σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς, ανά την υφήλιο, για να μην εντοπίζονται από τις διωκτικές Αρχές. 
Με αυτό τον τρόπο κατάφεραν να εξαπατήσουν περίπου 360.000 πολίτες στη Γερμανία και να αποκομίσουν περίπου 36,5 εκατ. ευρώ.

.Έγραψε ιστορία η Ελλάδα στη Βραζιλία

Στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου βρίσκεται η εθνική Ελλάδας, μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη με 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού, για τον 3ο όμιλο του Μουντιάλ. Σάμαρης και Σαμαράς με πέναλτι, πέτυχαν τα γκολ της «γαλανόλευκης», που την ερχόμενη Κυριακή (23:00) θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα, με έπαθλο μία θέση στα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης.

Στα αξιοσημείωτα της χθεσινής ημέρας και η νίκη-πρόκριση της Ουρουγουάης σε βάρος της Ιταλίας με 1-0, ενώ σήμερα θα γίνουν οι αγώνες του 5ου ομίλου (23:00) Ισημερινός-Γαλλία, Ονδούρα-Ελβετία και του 6ου ομίλου (19:00) Αργεντινή-Νιγηρία και Βοσνία-Ιράν.

Τους παίκτες της Εθνικής συνεχάρησαν με τηλεγραφήματά τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κ. Παπούλιας και ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. 

.Κόστα Ρίκα και Ουρουγουάη στους «16»

 Η Κόστα Ρίκα εξασφάλισε την πρώτη θέση του 4ου ομίλου του Μουντιάλ αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Αγγλία, που αποχαιρέτησε την διοργάνωση χωρίς νίκη. Πλέον η ομάδα της Λατινικής Αμερικής αναμένει τον αντίπαλο της που θα προκύψει απο τον 3ο όμιλο που συμμετέχει η Εθνική μας ομάδα.

Η Ουρουγουάη είναι η ομάδα που θα συνεχίσει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ενώ η Ιταλία έμεινε εκτός, μετά την ήττα με 1-0 από την «τσελέστε» με το γκολ του Ντιέγκο Γκοδίν στο 81ο λεπτό, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Ντας Ντούνας» του Νατάλ, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας στον 4ο όμιλο. Η Ουρουγουάη κατετάγη δεύτερη (πρώτη η Κόστα Ρίκα) και στους «16» θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον 3ο όμιλο.

.Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις των δικαστικών

 Την αλλαγή των διατάξεων που διέπουν το μισθολογικό καθεστώς των δικαστικών λειτουργών, προτείνει σημερινή τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών και των συναρμόδιων υπουργείων που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. 

Η τροπολογία, μεταξύ άλλων, αυξάνει το βασικό μισθό του ειρηνοδίκη Δ΄Τάξης από 1.369 ευρώ σε 1.488 ευρώ, του πρωτοδίκη από 1.778 ευρώ σε 2.067 ευρώ, του προέδρου πρωτοδικείου από 2.009 ευρώ σε 2.480 ευρώ, του αεροπαγίτη από 2.525 ευρώ σε 3.307 ευρώ, του αντιπροέδρου από 2.880 ευρώ σε 3.721 ευρώ και του προέδρου του Αρείου Πάγου από 3.023 ευρώ σε 4.134 ευρώ.

Επίσης, αυξάνεται το επίδομα για τη δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης από περίπου 130 ευρώ έως 188 ευρώ, ανάλογα με το βαθμό, ενώ μεταξύ άλλων, η αύξηση των βασικών μισθών θα συμπαρασύρει αυξητικά και το ποσό του επιδόματος του χρόνου υπηρεσίας, το οποίο υπολογίζεται σε ποσοστό μέχρι 60%, επί του βασικού μισθού. Η μέση τιμή αύξησης του επιδόματος θα είναι της τάξης περίπου του 20%.

Παράλληλα, θα αναπροσαρμοστούν αυτόματα οι συντάξεις περίπου 2.469 πρώην δικαστικών και για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου, οι καταβαλλόμενες διαφορές θα οριστούν από τα συναρμόδια υπουργεία σχετικά με τον χρόνο πληρωμής τους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, με δήλωσή της σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την αναπροσαρμογή των απολαβών των δικαστικών λειτουργών λόγω δικαστικών αποφάσεων, ανακοίνωσε ότι με εντολή του πρωθυπουργού (η αναπροσαρμογή) δεν θα ισχύσει για τους βουλευτές.

.Στουρνάρας: Στα 77 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Στα 77 δισ. ευρώ προσδιόρισε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ο νέος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κατά την ακρόαση του στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. Ο κ. Στουρνάρας «προσδιόρισε στα 77 δισ. ευρώ τα κόκκινα δάνεια εκ των οποίων τα 42 δισ. ευρώ αφορούν σε μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, τα 25 δισ. ευρώ είναι στεγαστικά δάνεια και τα 10 δις. ευρώ είναι καταναλωτικά δάνεια. 

Ειδικότερα είπε πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανήλθαν στο 33,5% στα τέλη του πρώτου τριμήνου 2014 από 32% στα τέλη του 2013. Ο κ. Στουρνάρας είπε πως θα είναι διοικητής υπεράνω επιδ...περισσότερα »

.Νέο τοπίο στους μισθούς σε παιδεία και υγεία

Μικρές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, των καθηγητών πανεπιστημίου και των νοσηλευτών και αντίστοιχες μειώσεις στους βασικούς μισθούς των 204.414 υπαλλήλων δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης φέρνει το νέο μισθολόγιο σύμφωνα με σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών. 

Σε μία προσπάθεια ανακατανομής του μισθολογικού κόστους που θα παραμείνει σταθερό στα 15,75 δισ. ευρώ η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για τη δικαιότερη κατανομή των κονδυλίων με στόχο να επιτευχθεί η αρχή «αμοιβή ανάλογα με τα προσόντα, την προϋπηρεσία και τη θέση...περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.