.«Βραδιά μπουάτ»... Στο Δήμου Ζωγράφου


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ.
του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου
σας προσκαλούν

στη «Βραδιά μπουάτ»

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 και ώρα 20:00

στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη»
(δ/νση: Αλ. Παναγούλη 17, Ζωγράφου, )

Μια βραδιά γεμάτη απο την ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ΄60...         
  Οι μπουατ, ήταν χώρος συνάντησης της παρέας. Στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου «Μαρίκα Κοτοπούλη», με τραγούδι και λογοτεχνία θα φτιάξουμε τη δική μας παρέα και θα συνταξιδέψουμε στη μαγεία και το όνειρο μιας ολόκληρης γενιάς..

Συμμετέχουν:
κιθάρα-τραγούδι: Χρίστος Θεσσαλονικεύς
κιθάρα-τραγούδι-πρόζα: Γιάννης Νικολάου
τραγούδι: Αθηνά Σιδέρη, Κορίνα Αντωνοπούλου
μπουζούκι: Κώστας Κρασονικολάκης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

.Φοβερό πόρισμα σε βάρος του Γιάννη Καζάκου και όλων των διαπλεκομένων.


Σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Ζω²

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πόρισμα καταπέλτης για Καζάκο από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης

Σε πόρισμα-κόλαφο για τον Γιάννη Καζάκο και τις παράνομες προσλήψεις της ΚΕΔΗΖ, κατέληξε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, προτείνοντας την πειθαρχική του δίωξη απ’ την Αποκεντρωμένη, αλλά και την ποινική του παραπομπή για τουλάχιστον 4 κακουργήματα.
Πρόκειται για ένα ηχηρό ράπισμα προς τον τέως δήμαρχο και τη ΔΑΔΑ για το σύστημα πελατείας που εξέθρεψαν (ή ανέχτηκαν) στο δήμο Ζωγράφου, παραβαίνοντας κάθε έννοια δικαίου και βλάπτοντας το κοινό συμφέρον.
Τις διαπιστώσεις όμως του πορίσματος καλούνται να «ακούσουν» και όσοι εξ άλλων χώρων φλερτάρουν με την εύνοια και τη συντήρηση φαινομένων που «γέννησε» η περίοδος Καζάκου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΖΩ2, οι επιθεωρητές:

-Ζητούν απ’ το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζωγράφου να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

-Ζητούν από την Αποκεντρωμένη την πειθαρχική δίωξη του Γ. Καζάκου και της άμεσης συνεργού του στις λογιστικές «αλχημείες» Χρυσούλας Παπά, γεγονός που αναμένεται να καταλήξει και στην απομάκρυνση της τελευταίας από την υπηρεσία.

-Δεν ζητούν την πειθαρχική δίωξη των δημοτικών συμβούλων που είχαν την επίμαχη περίοδο αρμοδιότητα στα θέματα των δυο αστικών εταιρειών του Δήμου και της ΚΕΔΗΖ, επειδή σήμερα δεν έχουν την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.

-Παραπέμπουν για τα «περαιτέρω» την υπόθεση στα ποινικά δικαστήρια.

Περιβόλι αυθαιρεσιών

Η αναλυτική έκθεση που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες αποτελεί ένα πραγματικό περιβόλι αυθαιρεσιών, από τις πιο ευφάνταστες μέχρι τις πιο κυνικές. Αρκεί να αναφέρουμε μερικές χαρακτηριστικές λεπτομέρειες, για να καταλάβει ο αναγνώστης του λόγου το αληθές:

-Κάποιοι από αυτούς που προσλήφθηκαν το 2005, αναφέρονται στις καταστάσεις με στοιχεία αστυνομικής ταυτότητας που εξέδωσαν το 2007!

-Κάποιοι, την ώρα που εφέροντο να μισθοδοτούνται από την ΚΕΔΗΖ, έπαιρναν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ!

-7 «εργαζόμενοι» κηρύχτηκαν ως πλεονάζον προσωπικό από τις δυο αστικές εταιρείες που διαλύθηκαν, χωρίς να έχουν ποτέ οποιαδήποτε εργασιακή σχέση με τις εν λόγω εταιρείες!

-Η εξουσιοδότηση με την οποία προχώρησε ο Γιάννης Καζάκος στην κήρυξή τους ως πλεοναζόντων ΔΕΝ δόθηκε ποτέ από ΚΑΝΕΝΑ δημοτικό συμβούλιο, ήταν πλαστογραφημένη από τον ίδιο!

-Άλλες μισθοδοτικές καταστάσεις τηρούνταν στο Δήμο, άλλες εφαρμόζονταν και άλλες έφτασαν, όταν ζητήθηκαν, στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Αυτά είναι μόνον κάποια ενδεικτικά παραδείγματα από το πόρισμα, που όπως είπαμε σύντομα θα δημοσιευτεί, και τότε ακόμη και οι πιο δύσπιστοι θα πάρουν μια καλή «γεύση» από το βίο και την πολιτεία της περιόδου Καζάκου….


.«Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέεε…»


Στα επεισόδια που είχαν εκτυλιχτεί το 2006 σε διάφορες περιοχές της χώρας, όταν μερικοί από τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα θέλησαν να πανηγυρίσουν τη νίκη της εθνικής ομάδας Αλβανίας επί της εθνικής Ελλάδας με 2-1 ανατρέχει με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακήςο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Το σύνθημα που αντηχούσε τότε παρά την ήττα μας ήταν όπως αναφέρεται στο άρθρο το «Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέεε…».

Η αναφορά βέβαια όπως λέει και ο ίδιος δεν είναι τυχαία, καθώς στη συνέχεια παρατίθενται στοιχεία από μια απόρρητη μελέτη της CIA, σύμφωνα με την οποία η ανεργία στην Ελλάδα αγγίζει το 24% σε αντίθεση με την Αλβανία που έχει 13% ανεργία. 

Όσο για το έλλειμμα η Αλβανία έχει -3,3%, ενώ η Ελλάδα αγωνίζεται να μείνει στο -9,5%. Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει ο κ. Πάγκαλος το δημόσιο χρέος της Αλβανίας είναι 60% του ΑΕΠ, ενώ το αντίστοιχο της Ελλάδας είναι 161% του ΑΕΠ.

«Έτσι, η Αλβανία, συγκεντρώνοντας όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για να μπει στο ευρώ, ασκεί μια συστηματική πολιτική αυτοδύναμης προσέγγισης προς την Ε.Ε. ή αν θέλετε με άλλα λόγια, δεν μας έχει ανάγκη», γράφει ο Θ. Πάγκαλος για να καταλήξει ότι «Όσο σοβινιστής και πιθηκάνθρωπος και να είστε φαντάζομαι ότι δυσκολεύεστε να τραγουδήσετε τον στίχο με την ίδια αμεριμνησία που βασίλευε το 2006».

.«Χωρίς σχέδιο οδηγούμαστε στο περιθώριο της Ευρώπης»


Προβληματισμένος για το μέλλον του ενιαίου νομίσματος εμφανίζεται ο Κ.Σημίτης, σημειώνοντας σε συνομιλητές του ότι «η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων δεν θα δημιουργηθεί, υπάρχει σήμερα». 

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει στο Βήμα της Κυριακής ότι η χώρα χρειάζεται σχέδιο για να αποφύγει την απομόνωση και τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός πόλου μεταξύ ΝΔ και ΚΚΕ που να εκπροσωπεί τις εκσυγχρονιστικές και μεταρρυθμιστικές δυνάμεις.

Μάλιστα ο Κώστας Σημίτης φέρεται να απαντά σε όσους αντιστέκονται σε αυτή τη συνεννόηση: «Τι θα πει δεν θέλουν; Να θελήσουν. Την προηγούμενη φορά που δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν οι δημοκρατικές δυνάμεις αφίχθη ο Παπάγος!».

Παράλληλα, πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι η Ελλάδα πρέπει να διαμορφώσει τη δική της αντίληψη για το τι ζητεί, τι είδους συμπαράσταση επιδιώκει και ποια θέματα είναι σε θέση να προωθήσει και να βρει αξιόπιστες λύσεις.

«Εμείς πρέπει να έχουμε σχέδιο σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παράγοντες που θα παίξουν ρόλο στη διαπραγμάτευση, με στόχο να αποφύγουμε την περιθωριοποίησή μας» επισημαίνει σε συνομιλητές του.

Ο κ. Σημίτης εκφράζει επίσης την άποψη ότι η οικονομική πολιτική του Βορρά πρέπει να γίνει πιο ελαστική και να δοθεί βοήθεια στον Νότο. 

«Η ΕΚΤ οφείλει να εκμεταλλευθεί τα περιθώρια που της προσφέρονται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και να μην αρνηθεί την αύξηση του πληθωρισμού στο 3%-3,5%, ώστε να σταθεροποιηθούν πολιτικά οι χώρες του Νότου. Ειδικότερα για την Ελλάδα, ένα τρίτο κούρεμα του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο, κρίνεται μάλλον απαραίτητο».

Σε ό,τι αφορά μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο πρώην πρωθυπουργός δεν πιστεύει ότι θα συμβεί αυτό αλλά όπως λέει πολλά εξαρτώνται και από το αν θα αποφύγουμε ενέργειες ασυμβίβαστες με τους στόχους μας.

.Η ΑΕΚ υποβιβάζεται στη Β' Εθνική


Κι όμως. Αυτό που όλοι φοβούνταν ήρθε. Και ήρθε για την ΑΕΚ με το χειρότερο τρόπο. Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, που ιδρύθηκε από μία παρέα προσφύγων λίγα μόλις χρόνια μετά το Μεγάλο Διωγμό του 1922, βρίσκεται στη Β' Εθνική.

Κι όλα αυτά, ενώ μόλις μια ισοπαλία για τους κιτρινόμαυρους θα ήταν αρκετή. Παρόλ' αυτά, ούτε η αλλαγή προπονητή άλλαξε κάτι – τι θα μπορούσε να αλλάξει άλλωστε -, ούτε οι παρόλες των υπευθύνων και μη, δεξιά και αριστερά, ότι η ομάδα θα σωθεί γιατί δεν της αξίζει να πέσει. 

Κι όμως. Μπορεί να μην της άξιζε να πέσει κατηγορία, αν λάβει κανείς υπόψιν το όνομα και την ιστορία της, όμως συνυπολογίσει κανείς τις διοικητικές ατασθαλίες στο στρατόπεδο της ομάδας τα τελευταία χρόνια, μπορεί να καταλάβει τι μπορεί να την οδήγησε από τα σαλόνια στα αλώνια.

Η ΑΕΚ το μόνο που ήθελε το βράδυ της Κυριακής ήταν η ισοπαλία για να μπορέσει να μείνει στη Super League και να αφήσει στην πλάτη της Πανθρακικό και Κέρκυρα, η οποία είχε ούτως ή άλλως υποβιβαστεί. Όμως ένα αυτογκόλ του Μπουγαΐδη ήρθε να ρίξει στο καναβάτσο τους κιτρινόμαυρους. 

Το ταμπλό στο Ολυμπιακό Στάδιο έγραψε: ΑΕΚ – Πανθρακικός: 0 – 1. Τα επεισόδια ήταν το επόμενο βήμα. Οι χούλιγκαν μπήκαν στο γήπεδο για να ολοκληρώσουν το έργο που παίχτηκε το βράδυ της 14ης Απριλίου, και που δεν είχε το τέλος που όλοι θα περίμεναν.

Για την ιστορία, η ΑΕΚ γιόρταζε το Σάββατο, τα 89α γενέθλια από την ίδρυσή της, αλλά ίσως κι αυτά που θα θυμάται περισσότερο από ποτέ. Τα πέτρινα χρόνια δεν ξεκίνησαν σήμερα για την ομάδα. 

Η κατρακύλα δεν ήρθε από τη μία στιγμή στην άλλη. Πρόεδροι και παράγοντες παρέλασαν τις τελευταίες εβδομάδες από ανακριτικά γραφεία και όχι μόνο, δίνοντας εξηγήσεις για έξοδα και άλλου είδους ανεξήγητες οικονομικές δαπάνες που έφεραν την ΑΕΚ, στο σημείο που σήμερα έφτασε.

Για την ΑΕΚ τα γενέθλια δεν είχαν την καλύτερη κατάληξη. Όπως κι αν το δει κανείς – μετά από έναν αγώνα που διακόπηκε λόγω επεισοδίων – μπορεί και η σημερινή ημέρα να ανοίξει μια νέα σελίδα. Αρκετά συχνά συνηθίζουμε να λέμε ότι “κάθε τέλος και μια νέα αρχή”. Γιατί όχι και για την ΑΕΚ; Για μία ακόμα φορά η ιστορία θα το δείξει...

*Σημειώνουμε ότι απομένει μία ακόμα αγωνιστική για τη λήξη του πρωταθλήματος, όπου η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Βάσει κανονισμού όμως, ο διαιτητής μπορεί να γράψει στο φύλλο αγώνα ότι ο αγώνας διεκόπη λόγω επεισοδίων κάτι που σημαίνει αφαίρεση βαθμών και άρα τον οριστικό της υποβιβασμό.

.Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναδείχτηκε ο νέος Γ.Γ. του ΚΚΕ


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναδείχτηκε ο νέος Γ.Γ. του ΚΚΕ με την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του κόμματος.

Γεννήθηκε στη Λαμία στις 10 Αυγούστου το 1955. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Η οικογένειά του ήταν αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και από τα έκτακτα στρατοδικεία της περιόδου του εμφυλίου, με φυλακισμένους και εξορισμένους. 

Ο πατέρας του Αποστόλης Κουτσούμπας μέλος του ΚΚΕ πιάστηκε το 1945 στη Λάρισα, δικάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για 8 χρόνια. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο τον Ιούνη του 1973, έδωσε εξετάσεις και πέτυχε στο Νομικό τμήμα του Πανεπιστήμιου της Αθήνας. Σπούδαζε δουλεύοντας παράλληλα σε διάφορες δουλειές, για να καλύψει τα έξοδα των σπουδών. 

Με τον ερχομό του στην Αθήνα, πιάνει επαφή με την παράνομη οργάνωση της ΚΝΕ, συμμετέχει στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και οργανώνεται στην αντι-ΕΦΕΕ και την ΚΝΕ τον Δεκέμβρη του 1973, δουλεύοντας στην παρανομία μέχρι την μεταπολίτευση, το καλοκαίρι του 1974. 

Γίνεται μέλος του ΚΚΕ το Δεκέμβρη του 1974. Με απόφαση του ΚΣ της ΚΝΕ το καλοκαίρι του 1975 στέλνεται για κομματική δουλειά στην Οργάνωση της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας ως μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ. Ήταν αντιπρόσωπος στο 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

.Έμειναν στο 1-1 οι "αιώνιοι"


Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο clasico του ελληνικού πρωταθλήματος, με τους «πράσινους» να προηγούνται με γκολ του Φιγκερόα στο 73΄ και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν με τον Μήτρογλου στο 87΄.

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 0-1

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, μετά τη νίκη του στη Λειβαδιά επί του Λεβαδειακού με 1-0 για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα και την ήττα του Αστέρα Τρίπολης από τον Άρη.

 Άρης-Αστέρας Τρίπολης 5-1 

Δεύτερη σερί και ενδεχομένως «χρυσή» νίκη για τον Άρη. Το συγκρότημα του Σούλη Μαρκόπουλου επικράτησε 5-1 του Αστέρα Τρίπολης (των πολλών σημαντικών απουσιών) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ξέφυγε από την προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας. 

Τα τέρματα των νικητών, οι οποίοι την τελευταία αγωνιστική φιλοξενούνται στην Ξάνθη από την Skoda, πέτυχαν οι Τριανταφυλλάκος (7`), Τάτος (29`, 79`, 85`-πεν.) και Αγγελούδης (46`). Το γκολ του Αστέρα σημείωσε ο Κάφα στο 58`.

ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 1-0 

Την παρουσία του στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας εξασφάλισε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου, με τέρμα του Ίλιτς στο 75`, επικράτησε 1-0 της Κέρκυρας στο «Ζωσιμάδες», σε αγώνα για την 29η ημέρα και «κλείδωσε» θέση στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας που οδηγεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΟΚ.

ΟΦΗ-Ατρόμητος 2-2

Ο ΟΦΗ με γκολ του Σαρ στο 89΄ δυσαρέστησε τον Γιώργο Παράσχο στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Ατρομήτου, που μέχρι εκείνο το σημείο έβλεπε το «διπλό» στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», που ουσιαστικά θα εξασφάλιζε στους Περιστεριώτες μία θέση στα πλέι οφ. Στον αντίποδα, το μέλλον των Κρητικών στη Σούπερ Λίγκα θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική στην Τρίπολη, απέναντι στον αδιάφορο Αστέρα. Ο Ουντόζι στο 9' και το 72' ήταν ο σκόρερ του Ατρομήτου, ενώ Παπάζογλου στο 84΄ και Σαρ στο 89΄ σημείωσαν τα τέρματα των γηπεδούχων. 

Πανιώνιος-Ξάνθη 3-3

Ο Κουλοχέρης στο 88΄ γλίτωσε τον Πανιώνιο από την 6η εφετινή εντός έδρας ήττα, ισοφαρίζοντας σε 3-3, με τους «κυανέρυθρους» και την Ξάνθη να μοιράζονται γκολ και βαθμούς στη Νέα Σμύρνη. Οι Ακρίτες, που τελείωσαν τον αγώνα με 10 ποδοσφαιρστές (αποβολή με κόκκινη του Μαρίν στο 30΄), κρατούσαν το «διπλό» στα... χέρια τους μέχρι το 84΄, χάρη στα τέρματα των Μάνταλου (4΄, 52΄) και Μαρσελίνιο (84΄ πεν.), αλλά ο Πανιώνιος λυτρώθηκε από τους Αραβίδη (32΄), Κολοβό (49΄) και Κουλοχέρη (88΄). 

ΑΕΚ-Πανθρακικός 0-1, διεκόπη στο 87'

Μπροστά σε 30.000 φιλάθλους της στο ΟΑΚΑ και στο ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο, η ΑΕΚ φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από τον Πανθρακικό, με αυτογκόλ του Μπουγαϊδη στο 87΄, αλλά σ' έναν αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αμέσως μετά εκατοντάδες οπαδοί της Ένωσης εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο, κάποιοι από αυτούς έφτασαν μέχρι τα αποδυτήρια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των ομάδων και τη διακοπή του αγώνα. 

Σχεδόν 1,5 ώρα μετά, ο διαιτητής Τριτσώνης αποφάσισε την οριστική διακοπή, που πέρα από τον μηδενισμό της γηπεδούχου, ανάλογα με το τι θα γράψει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα, μπορεί να επιφέρει και αφαίρεση βαθμών για την Ενωση, γεγονός που θα οριστικοποιήσει τον υποβιβασμό της στη Β' Εθνική κατηγορία. Σε διαφορετική περίπτωση (και πάντα ανάλογα με το φ.α.) τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

Βέροια-Πλατανιάς 5-0

Βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια για παραμονή στα «μεγάλα σαλόνια» πήρε η Βέροια με την εντός έδρας νίκη της, 5-0, επί του Πλατανιά. Ο Κάρλο Κόστλι άνοιξε το σκορ (27΄), ενώ ο Ηλίας Ιωάννου πέτυχε «χατ τρικ» (33', 49΄ & 74'), για να σκοράρει στο 89΄ ο Ολαϊτάν. Σε περιπέτειες μπήκε η ομάδα της Κρήτης που πλέον ισοβαθμεί με τη Βέροια με 33 βαθμούς.

.Στην τελική ευθεία η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών


Στο τελικό στάδιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής τους εισέρχονται οι τέσσερις μεγάλες συστημικές τράπεζες στη χώρα μας, η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank, η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς.

Οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις των τραπεζών αυτών καλούνται, τις επόμενες ημέρες, να εγκρίνουν τις αυξήσεις των μετοχικών τους κεφαλαίων. 

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησής τους οι συστημικές τράπεζες θα αποκτήσουν τα υγιή εκείνα οικονομικά μεγέθη και δείκτες που θα τους επιτρέψουν σταδιακά να βγουν ξανά -μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα- στις διεθνείς αγορές, προκειμένου  να αντλήσουν ρευστότητα, ώστε με τη σειρά τους να τη διοχετεύσουν στην πραγματική οικονομία.

.Από 4 «πηγές» οι 14.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο


Από τέσσερις βασικές «πηγές» θα προέλθουν οι 14.000 «αναγκαστικές αποχωρήσεις» -οι 4.000 μέχρι το τέλος του 2013 και οι υπόλοιπες 10.000 έως το τέλος του 2014- από τον ευρύτερο και στενό δημόσιο τομέα. 
Παράλληλα, επιτεύχθηκε αυτό που είχε διεκδικήσει ο Αντώνης Μανιτάκης από την πρώτη μέρα των διαπραγματεύσεων, δηλαδή να ισχύσει για κάθε αναγκαστική αποχώρηση ο κανόνας «μία νέα πρόσληψη για κάθε αποχώρηση».

  Όσον αφορά τις αναγκαστικές αποχωρήσεις, αυτές θα προκύψουν από τέσσερις «πηγές»:

- Από τους οργανισμούς ιδιωτικού δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα καταργηθούν διότι δεν είναι βιώσιμοι και δεν εξυπηρετούν ανάγκες επιτακτικές. Η κατάργησή τους θα αποφασιστεί μετά από αξιολόγηση σκοπιμότητας της ύπαρξής τους. 

Οι υπάλληλοί ιδιωτικού δικαίου που υπηρετούν εκεί θα έχουν όλη την κοινωνική προστασία που προβλέπεται από τη νομοθεσία και θα τους παρασχεθεί πρόσθετη προστασία ως αντιστάθμισμα της αποχώρησής τους.

- Από οργανισμούς του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν, έπειτα από αξιολόγηση των δομών τους. Οι υπάλληλοι που αντιστοιχούν σε πλεονάζουσες θέσεις θα αξιολογηθούν, αφού αποτιμηθούν τα προσόντα τους  και είτε θα μετακινηθούν είτε θα αποχωρήσουν οικειοθελώς με αντιπαροχή κινήτρων.

- Από πειθαρχικά υπόλογους υπαλλήλους που θα κριθούν απολυτέοι από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια.

Ένα μέρος θα προέλθει ακόμη από υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, μετά από αξιολόγηση δομών, διαπίστωση θέσεων που πλεονάζουν, αποτίμηση προσόντων και εφόσον  επιλέξουν να αποχωρήσουν αντί να μετακινηθούν, με κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης (εξαγορά πλασματικών χρόνων).

.Τρεις τροπολογίες κατέθεσε η «Αριστερή Πλατφόρμα» στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ


Τρείς τροπολογίες που συμπυκνώνουν την πολιτική και ιδεολογική οπτική της, για την πολιτική συμμαχιών, τον χαρακτήρα μιας κυβέρνησης της Αριστεράς, την βελτίωση της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος και τη στάση έναντι του Μνημονίου και της ευρωζώνης, κατέθεσε η «Αριστερή Πλατφόρμα» σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κεντρικά χαρακτηριστικά των τροπολογιών είναι ότι η «Αριστερή Πλατφόρμα» είναι υπέρ μιάς κυβέρνησης της Αριστεράς και όχι κυβέρνηση «κεντροαριστεράς ή κεντροαριστεροδειξιάς», με τη συμπόρευση κατά κύριο λόγο με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και η ετοιμότητα μιάς κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την ευρωζώνη, αν αυτό χρειαστεί.

Για την πολιτική συμμαχιών, η σχετική τροπολογία τονίζει:
«Θεωρούμε ότι σήμερα μια συνεργασία και συμπόρευση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, κατά πρώτο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που θα έδινε ισχυρό αριστερό προβάδισμα στο πολιτικό σκηνικό, 

όχι μόνο καθίσταται όσο ποτέ αναγκαία αλλά και ότι οι τραγικές εξελίξεις που σημειώνονται στην Ελλάδα και την Κύπρο, μαζί με τα διδάγματα που τις ακολουθούν, φέρνουν αντικειμενικά πιο κοντά αυτή τη συμπόρευση και την καθιστούν πιο δυνατή μέσα από αμοιβαίες μετατοπίσεις και την εκδήλωση ισχυρής ενωτικής βούλησης».

Aργά το απόγευμα ολοκληρώνονται οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής με ψηφοφορία για την εισήγηση και τις τροπολογίες.

.Στη Βρετανία ακόμα ...πανηγυρίζουν τον θάνατο της Θάτσερ


Εκατοντάδες πολίτες, πολιτικοί αντίπαλοι της Μάργκαρετ Θάτσερ, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο το βράδυ στην κεντρική πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου, για να "γιορτάσουν" υπό βροχή το θάνατο της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, η κηδεία της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου.

Πρώην ανθρακωρύχοι που συμμετείχαν στην πολύμηνη απεργία ενάντια στην κυβέρνηση της Σιδηράς Κυρίας τη δεκαετία του '80, ενώθηκαν με το κίνημα των αριστερών ακτιβιστών και φοιτητών. 

Παρά την έντονη παρουσία της αστυνομίας, η ατμόσφαιρα της εκδήλωσης θύμιζε κάτι από καρναβάλι παρά από πολιτική εξέγερση, καθώς άνθρωποι όλων των ηλικιών χόρευαν υπό τους ήχους σφυρίχτρας και κόρνας και χτυπώντας τύμπανα.

Μερικές αψιμαχίες, σημειώθηκαν, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να συλλαμβάνει εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε μεθυσμένοι, για διατάραξη της δημόσιας τάξης, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιάρντ

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, προειδοποίησε νωρίτερα τους διαδηλωτές να αποφύγουν τις υπερβολές. «Ζούμε σε μια δημοκρατία όπου οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, να διασκεδάσουν και να κάνουν ό, τι θέλουν», είπε στο βρετανικό ραδιόφωνο LBC. 

«Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν, νομίζω, είναι να χρησιμοποιήσουν το θάνατο ενός ηλικιωμένου ατόμου, για να ξεκινήσουν μια εξέγερση» πρόσθεσε.

.Η Βενεζουέλα αλλάζει σελίδα, μετά από 14 χρόνια


Σχεδόν 19 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες από τις 6:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα, τοπική ώρα, (10:30 π.μ. έως τις 22:30 μ.μ GMT), σε μια κρίσιμη διαδικασία που πιθανώς θα ορίσει το μέλλον της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας, η οποία επί 14 συναπτά έτη ζει την «σοσιαλιστική επανάσταση» του εκλιπόντος Τσάβες.

Σχεδόν 150.000 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας είναι επιφορτισμένα για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, στα χιλιάδες εκλογικά κέντρα της χώρας, τα σύνορα της οποίας έχουν κλείσει από την αρχή της εβδομάδας, μετά από διαταγή των αρχών οι οποίες κατήγγειλαν «σχέδια αποσταθεροποίησης» υποκινούμενα από το εξωτερικό.

«Η ψήφος μου θα είναι με το Μαδούρο αλλά η καρδιά μου θα είναι με τον Τσάβες», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Αλεχάντρο Αλμέιδα, ένας 67χρονος συνταξιούχος εργάτης, συνοψίζοντας με λίγα λόγια το συναίσθημα της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων.

Ο 50χρονος Νίκολα Μαδούρο πολιτικός κληρονόμος του Τσάβες και πρώην οδηγός λεωφορείου «πιστώνεται» με μια υπεροχή 10 έως 20 μονάδες στις δημοσκοπήσεις, καθώς εμφανίζεται ως «ο μόνος εγγυητής» των κοινωνικών προγραμμάτων που θέσπισε ο Τσάβες και χρηματοδοτούνται από τον πετρελαϊκό πλούτο της χώρας.

Στα 14 χρόνια της κυριαρχίας της Μπολιβαριανής Επανάστασης, το ποσοστό του πληθυσμού που πλήττεται από τη φτώχεια έχει μειωθεί δραματικά, σύμφωνα με την Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών. 

«Η εκστρατεία του Μαδούρο ήταν επικεντρωμένη στο γεγονός ότι είναι ο "γιος του κομμαντάντε" και ο θρίαμβός του θα είναι νίκη της μνήμης του Τσάβες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πολιτικός επιστήμονας Ιγνάθιο Αβάλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι το εκλογικό χάσμα μειώνεται με την ισχυρή ηγεσία και το πολιτικό θάρρος του Καπρίλες.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.