.Μα, πόσα εκατομμύρια έχουν οι υπουργοί;

Κάποιο απόγευμα, στο καφενείο της Βουλής, ένας φίλος βουλευτής μου εκμυστηρεύτηκε τις ανησυχίες του. «Εδώ μέσα» μου είπε, «είμαστε όλοι ίδιοι. 

Μόλις περάσουμε την πύλη, ο καθένας επιστρέφει στην πραγματική του ζωή. Άλλος στις αγωνίες του και άλλος στα εκατομμύρια του...» Τον θυμήθηκα με τόσα νούμερα που πετούν πάνω από το κεφάλι μας, τις τελευταίες μέρες.

 Ο υπουργός Σταθάκης «ξέχασε» να δηλώσει πάλι, μερικά εκατομμύρια, του Φλαμπουράρη του παράπεσαν κάποια άλλα στο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας του, ο Μητρόπουλος- αυτός βέβαια δεν πρόλαβε να γίνει υπουργός- διώκεται ήδη για κακούργημ...περισσότερα »

.Ο αφοπλισμός της Αριστεράς

Αναρωτιόμουν γιατί αυτή η θλιβερή για τη χώρα μας υπόθεση Ρίχτερ πέρασε τόσο απαρατήρητη ανάμεσα στον ορυμαγδό των υπόλοιπων γεγονότων. Άλλες φορές ένα μεγάλο κομμάτι του δημοσίου λόγου θα είχε αντιδράσει με θόρυβο σε αυτήν τη βάναυση λογοκρισία της επιστήμης που επιχειρείται από ένα δικαστή της Κρήτης.

 Είναι δυνατόν άνθρωποι που στο παρελθόν υπερασπίστηκαν πολύ δυσκολότερες υποθέσεις της Τέχνης και της Ιστορίας και που ο φυσικός τους χώρος βρίσκεται στην πλευρά της μαχητικής υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης, πόσο μάλλον της επιστημονικής, σήμερα να σιωπούν; Ελάχιστοι δημοσ... περισσότερα »

.Σε... αναζήτηση φύλλου συκής

*Στον αγώνα ενωμένοι* και στη μάσα χωριστά, ήταν ένα παλιό σύνθημα την εποχή της χαλαρότητας που όλα έμοιαζαν τουλάχιστον ευκολότερα αν και στην πραγματικότητα ήταν δραματικά χειρότερα από σήμερα. 

Ανάλογο νόημα φαίνεται να προσδίδουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην πρωτοβουλία του πρωθυπουρ­γού για διάλογο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 Πέρα από τις θεσμικές ελαφρότητες η πολιτική σκοπιμότητα περισσεύει σε αυτή την κίνηση και είναι τόσο φανερή που προκαλεί εύκολα τα αντανακλαστικά και των πλέον καλοπροαίρετων. *Τώρα που ο Αλέξης* Τσίπρας θυμήθηκε τη συναίνεση και τον διάλο... περισσότερα »

.Φρενοκομείον «Η Ελλάς»

Σταχυολογώ πρόχειρα και επιλεκτικά ορισμένες από τις απερίγραπτες πρόσφατες δηλώσεις της πολιτικής μας ηγεσίας, που δικαιολογεί τον ακραίο τίτλο του σημερινού σημειώματος. 

Ο κ. Μάρδας επισημαίνει έλλειψη θάρρους των προηγούμενων κυβερνήσεων που δεν εφάρμοσαν πιστά τα Μνημόνια, την ίδια στιγμή που η κυβερνητική εκπρόσωπος τους καταλογίζει την εφαρμογή εγκληματικών πολιτικών.

 Ο κ. Αποστόλου εισάγει νομοθετική ρύθμιση για την επανάκτηση παράνομων επιδοτήσεων στους αγρότες και την επόμενη στιγμή δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν προτίθεται να την εφαρμόσει. Ο κ. Τσακαλώτος επαίρεται για ... περισσότερα »

.Οι σκεπτικιστές των Χριστουγέννων

Ο ρεπόρτερ Κατάλευκος τακτοποίησε τα χαρτιά και τα μολύβια του πάνω στο γραφείο, κλείδωσε τα συρτάρια του και ετοιμάστηκε να φύγει. Είχε τελειώσει το μεροκάματο, έξω είχε νυχτώσει από ώρα. Στράφηκε στον Τζώνη που κάτι χάζευε στο κομπιούτερ του: - «Νωρίς τελειώσαμε σήμερα νεαρέ. 

Πάμε να κάνουμε μια βόλτα στην Αθήνα;». - «Τώρα αρχηγέ; Πού να πάμε οκτώ η ώρα; Να ήταν μετά τις έντεκα, θα πηγαίναμε σε κανένα μπαράκι. Ενώ τώρα...». - «Να περπατήσουμε στους δρόμους βρε. Αμάν πια μ’ αυτά τα μπαράκια. Μόνο να μπεκροπίνετε ξέρετε εσείς; Να πάμε να χαζέψουμε στο κέντρο. Είναι στολισμένο για τι...περισσότερα »

.Η ακυβέρνητη χώρα

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα απεικονίστηκε ανάγλυφη τις τελευταίες εβδομάδες, επιβεβαιώνοντας, δυστυχώς, εκθέσεις διπλωματών και δημοσιεύματα που τη φέρουν να μην κυβερνάται.

 Ποτέ δεν ήταν εύκολη στην πράξη η άσκηση της εξουσίας στην Ελλάδα, σε σημείο που να χαρακτηρίζεται «μη κυβερνήσιμη», αλλά επί της σημερινής κυβερνήσεως έχει ξεφύγει από κάθε όριο. 

Για τον απλό λόγο ότι η συμπεριφορά και η πολιτική της συνδυάζουν τέσσερα βασικά στοιχεία, την ιδεοληψία, την άγνοια, την ανικανότητα και την έλλειψη βούλησης. Οι οργίλες αντιδράσεις του Μεγάρου Μαξίμου και η προσπάθεια... περισσότερα »

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.