.Τέσσερις άξονες για την ανασυγκρότηση του δημοσίου τομέα και της αυτοδιοίκησης

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αναδιοργάνωση και την ανασυγκρότηση του δημοσίου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας απόψε στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την κατάργηση του Καλλικράτη και τη δημιουργία νέων δήμων, που θα έχουν διακριτή ταυτότητα, πολιτιστική συνοχή και θα είναι συνδιαμορφωτές του κοινωνικού κράτους. 

Υπογράμμισε ότι για συμβολικούς λόγους παρουσιάζει στην αίθουσα του Βουλευτικού και στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, τις κεντρικές προγραμματικές κατευθύνσεις του κόμματός του για τη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι ουσιαστικά σήμερα ανοίγει τη συζήτηση για τη λειτουργία του κράτους, οι πολίτες του οποίου θα έχουν την προστασία του κράτους. 

Έχουμε, ανέφερε, ένα κράτος με απαρχαιωμένη δομή, που εξυπηρετούσε τα κόμματα εξουσίας και όχι τους πολίτες και σημείωσε πως οι όποιες μεταρρυθμίσεις, με τα παχιά λόγια, έγιναν τα τελευταία χρόνια, ήταν κενές περιεχομένου.

Η κρίση, είπε, επιδείνωσε την κατάσταση και από το 2010, επιχειρείται εντατικότερη παρέμβαση αποδυνάμωσης του κράτους και των ελεγκτικών μηχανισμών, με ταυτόχρονη καταπάτηση των δικαιωμάτων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.