.Καμία δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΠΑ

Και επισήμως το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), επιβεβαίωσε ότι τελικά δεν υποβλήθηκε δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΠΑ.
 
Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει, παράλληλα, ότι σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ, θα αρχίσει άμεσα τις διαδικασίες αξιοποίησης της συμμετοχής του στη ΔΕΠΑ, αξιολογώντας όλες τις δυνατές λύσεις.

Όσον αφορά στον ΔΕΣΦΑ, η μόνη δεσμευτική προσφορά ήταν από την κρατική εταιρία του Αζερμπαϊτζάν, SOCAR. Το ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει το προσεχές διάστημα για την εγκυρότητα της προσφοράς της SOCAR για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, μετά από εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων του και στη συνέχεια θα προβεί στην αποσφράγιση του φακέλου της οικονομικής προσφοράς.
Σε δεύτερη ανακοίνωσή του, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι τα χρέη των ηλεκτροπαραγωγών που θα υπάρχουν προς τη ΔΕΠΑ έως τις 31/12/2015, θα μπορούσαν να επηρεάσουν μόνο οριακά το τίμημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την αποχή από τον διαγωνισμό για την πώληση της Gazprom και επιρρίπτει, εμμέσως πλην σαφώς, στη ρωσική πλευρά την ευθύνη για την αποτυχία. 

Η ρωσική εταιρεία Γκαζπρόμ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μην συμμετάσχει τελικά στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ διότι δεν έλαβε επαρκείς εγγυήσεις ότι η οικονομική κατάσταση της ελληνικής εταιρείας δεν θα επιδεινωθεί έως τη στιγμή της ολοκλήρωσης της αγοράς της.

Σε νέα δήλωση αναφορικά με την απόφαση της Gazprom να μην υποβάλει δεσμευτική προσφορά για τη ΔΕΠΑ προέβη απόψε η εταιρεία. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Gazprom, Alexander Medvedev επισημαίνει ότι η απόφαση ελήφθη αφού συνυπολογίστηκαν τα πλεονεκτήματα και οι κίνδυνοι ενώ δηλώνει πως η Ελλάδα θα παραμείνει στρατηγικός εταίρος και η παρουσία της Gazprom στη χώρα μας θα ενισχυθεί. 

Εξάλλου, σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θα προχωρήσει η κυβέρνηση, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Α. Παπαγεωργίου και επεσήμανε ως ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι υπήρξε προσφορά από την εταιρία φυσικού αερίου του Αζερμπαιτζάν, SOCAR, για τον ΔΕΣΦΑ η οποία θα αξιολογηθεί.

Τέλος, η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες αξιοποίησης της συμμετοχής της στη ΔΕΠΑ, αξιολογώντας όλες τις δυνατές λύσεις, αναφέρουν τα ΕΛΠΕ σε σχετική ανακοίνωση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για τη ΔΕΠ. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.