."Φύλλα πορείας" στους καθηγητές


Κορυφώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και καθηγητών των σχολείων, με αφορμή την εξαγγελθείσα απεργία τους μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων για την πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και για την επίταξη των σχολείων. 

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτ. Ρίζος απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, με την οποία να «παγώνουν» προσωρινά οι κυβερνητικές αποφάσεις για την πολιτική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την επίταξη των κτιρίων (σχολείων), που είναι αναγκαία για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

 Η κύρια προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) της ΟΛΜΕ θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 7 Ιουνίου 2013.

Εξάλλου, η διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε για σήμερα στις 7μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Οι καθηγητές καλούν παράλληλα την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν πανελλαδική απεργία για την Παρασκευή 17 Μαΐου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστρατήγηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία».

Στο μεταξύ, από σήμερα το πρωί έχει αρχίσει η επίδοση των φύλλων πορείας σε περίπου 85.000 που επιστρατεύονται από την Τετάρτη 15 του μηνός, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, αίτηση ακύρωσης επιστράτευσης στο ΣτΕ, είχε κατατεθεί για πρώτη φορά πριν από 8 χρονιά από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Τότε, όμως, δεν είχε εκδοθεί απόφαση καθώς είχε αποσυρθεί η επίταξη των απεργών από την κυβέρνηση. 

Αυτή, ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται πολιτική επιστράτευση χωρίς να έχει ληφθεί επισήμως απόφαση για απεργία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.