.Ξανά στον θρόνο του ο Ολυμπιακός – Θρίαμβος με επική ανατροπή


Ενας συγκλονιστικός Ολυμπιακός, ανέτρεψε διαφορά 17 πόντων, με την οποία βρέθηκε να χάνει στο πρώτο ημίχρονο από τη Ρεάλ Μαδρίτης και πανηγύρισε την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, στον μεγάλο τελικό της Ευρωλίγκα. Το τελικό 100-88 επήλθε φυσιολογικά, αποτυπώνοντας την ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός υπερασπίστηκε επάξια τον περσινό τίτλο του και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα – και η τρίτη στην Ευρώπη – που επικρατεί σε τελικό Ευρωλίγκα, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Παράλληλα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Ελληνας προπονητής που κατακτά το τρόπαιο στην Ευρωλίγκα.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού, με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο, έκαναν «κατάθεση ψυχής» κυνηγώντας όλες τις φάσεις και αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ.
Πώς έφτασε στον θρίαμβο

Ωστόσο, η ελληνική ομάδα ξεκίνησε τον αγώνα πολύ άσχημα. Χωρίς άμυνα (όποια επίθεση έκαναν οι παίκτες της Ρεάλ, «έγραφε») και με βιαστικές επιλογές στην επίθεση, επέτρεψε στους Ισπανούς να πάρουν τα ηνία του αγώνα αλλά και μια σημαντική διαφορά που έφτασε ως και τους 17 πόντους (10-27, υπέρ της Ρεάλ).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Λες και μπήκε στο γήπεδο μία διαφορετική ομάδα. Πίεση στην άμυνα, συνεχή τρεξίματα, ορθολογικές επιθέσεις και κάποια μεγάλα σουτ, επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να «επιστρέψει» στον αγώνα και να κλείσει το ημίχρονο έχοντας μόλις 4 πόντους διαφορά από τους Ισπανούς (41-37 υπέρ της Ρεάλ). Το νερό είχε μπει στο αυλάκι...

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού επιβεβαιώθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο. Τότε, επέστρεψε στον αγώνα κι ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος ήταν σκιά του καλού του εαυτού σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Πλέον, ο Ολυμπιακός δεν φοβόταν τίποτα, καθώς παρά τα κάποια ξεσπάσματα της Ρεάλ, κατάφερε να προηγηθεί με 6 πόντους, με το σκορ στο δεκάλεπτο να κλείνει ισόπαλο (61-61).

Τι να πει κανείς για το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου ο Ολυμπιακός σημείωσε... 39 πόντους. Απελευθερωμένοι οι παίκτες του από το άγχος της ανατροπής, ξεδίπλωσαν στο γήπεδο το γνώριμο πάθος και τα προσόντα τους, εκθέτοντας τους αντιπάλους τους, οι οποίοι επιδόθηκαν σε αντιαθλητικά φάουλ, φανερώνοντας απλώς πως δεν ξέρουν να χάνουν από έναν ανώτερο αντίπαλο. Πού σταμάτησε ο Ολυμπιακός; Μα εκεί που ήθελαν οι οπαδοί του: στους... 100 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 10-27, 37-41, 61-61, 100-88
Ολυμπιακός: Χάινς 12(5ρ, 3ασ), Λο 20(1), Άντιτς 10(1τρ, 6ρ), Σπανούλης 22(5/9τρ, 4ασ), Περπέρογλου 10(2), Σερμαντίνι 3, Σλούκας 11, Πάουελ 2, Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης
Ρεάλ: Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 21(3/6τρ), Σουάρεθ 5, Ρέγες 4, Μίροτιτς 7(1), Ροντρίγκεθ 17, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 5(1), Γιουγ 14(4/8τρ, 4ασ), Σλότερ 9

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.