.Σε τεντωμένο σχοινί ο κυβερνητικός συνασπισμός


Με την ΔΗΜΑΡ να επιμένει ότι θα καταψηφίσει τα εργασιακά τα οποία όμως εντάσσονται στο συνολικό πακέτο των μέτρων που θα έρθει στη Βουλή και το ΠΑΣΟΚ να μην μπορεί να ελέγξει την κοινοβουλευτική του ομάδα, ο κυβερνητικός συνασπισμός εμφανίζεται να μη μπορεί να ισορροπήσει τα πράγματα την καθοριστική στιγμή αυτή για την οποία συγκροτήθηκε.

Για να περάσει το νέο μνημόνιο από την εθνική αντιπροσωπεία, ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει το απόγευμα και επισήμως το ΠΑΣΟΚ (την ΚΤΕ οικονομικών) και την ΔΗΜΑΡ για την άρνηση της τρόικα να συνεχίσει την διαπραγμάτευση απορρίπτοντας τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ. 

Παράλληλα αν και το Μαξίμου τηρεί απόλυτη σιγή είναι βέβαιο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένας τηλεφωνικός μαραθώνιος μεταξύ του πρωθυπουργού και των κ. κ. Κουβέλη και Βενιζέλου. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και με του ευρωπαίους ομολόγους του ελπίζοντας ίσως σε μια λύση μέσω της πολιτικής διαπραγμάτευσης και επισείοντας τον κίνδυνο γενικευμένης πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα. Παράλληλα το Μαξίμου δηλώνει ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν «πάση θυσία». 

Έτσι οι υπουργοί έχουν προθεσμία μέχρι σήμερα το βράδυ να καταθέσουν και μάλιστα στην τελική μορφή τις επιμέρους διατάξεις που θα περιληφθούν στο πολυνομοσχέδιο. 

Τα περιθώρια άλλωστε είναι μηδαμινά αφού, η Ελλάδα θα πρέπει στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης να παρουσιάσει τα μέτρα και στη συνέχεια μέχρι τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου να τα έχει ψηφίσει με χωρίς τις ψήφους της ΔΗΜΑΡ. 

Τα κυβερνητικά επιτελεία εμφανίζονται βαθειά προβληματισμένα -και δικαίως- για το ενδεχόμενο τα μέτρα να περάσουν με οριακή πλειοψηφία και χωρίς την ψήφο του ενός από τους τρείς κυβερνητικούς εταίρους γεγονός που θα πυροδοτήσει νέα πολιτική ένταση με τον κυβερνητικό συνασπισμό διασπασμένο.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.