.Θέμα στα ξένα ΜΜΕ η επίθεση στη ΔΕΘ


Η επίθεση διαδηλωτών-μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά της γερμανικής αντιπροσωπείας στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την τρίτη συνέλευση του ελληνογερμανικού δικτύου περιφερειών-δήμων-πολιτών δεν πέρασε απαρατήρηρη από ξένα μέσα ενημέρωσης. 
Η Stuttgarter-Zeitung σε δημοσίευμά της στην ιστοσελίδα, αναφέρει τα επεισόδια τονίζοντας ότι οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι επιχείρησαν να εισβάλλουν στην ελληνό-γερμανική συνάντηση, καθώς και ότι εκσφενδόνισαν καφέ εναντίον Γερμανού διπλωμάτη.

Όπως επισημαίνει, η διαμαρτυρία ήταν εναντίον της παρουσίας του Hans-Joachim Fuchtel, υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας. 
Η γερμανική ιστοσελίδα αναφέρει ακόμη ότι υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ δυνάμεων της αστυνομίας και υπαλλήλων του δήμου, καταλήγοντας ότι «στην Ελλάδα, συχνά κατηγορείται η Γερμανία για τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα προκειμένου να λάβει την οικονομική βοήθεια».

Εξάλλου, και το Der Tagesspiegel επισημαίνει ότι οργισμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν σε γερμανική αποστολή στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ότι πέταξαν εναντίον των Γερμανών, καφέ και νερό.

Προσθέτει ακόμη ότι οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι εισέβαλλαν στο ελληνό-γερμανικό συνέδριο και ότι σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στο Γερμανό διπλωμάτη Wolfang Hoelscher-Obermaier.

Τονίζεται δε στο δημοσίευμα, ότι οι διαδηλωτές αντιδρούν κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα.

Επίσης το bbc αναφέρει πως «διαδηλωτές στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, Θεσσαλονίκη, πέταξαν καφέ σε ένα γερμανό διπλωμάτη μέσα σε κλίμα αγανάκτησης για τα μέτρα λιτότητας που προτείνει το Βερολίνο». 
Οι εικόνες που μεταδίδει είναι πως οι εργαζόμενοι «έσπασαν ένα περίπτερο σε συνεδριακό κέντρο ενώ δεν έγινε αμέσως γνωστό αν ο διπλωμάτης είχε πληγωθεί».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.