.Α. Μέρκελ: Δικαιώματα παρέμβασης της ΕΕ στους εθνικούς προϋπολογισμούς


Η Ευρώπη χρειάζεται σαφή δικαιώματα παρέμβασης στις περιπτώσεις που οι εθνικοί προϋπολογισμοί παραβιάζουν τους κανόνες της ΕΕ, τόνισε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ λίγο πριν από την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής.

«Έχουμε σημειώσει αρκετή πρόοδο όσον αφορά την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά πιστεύουμε και μιλώ εξ ονόματος όλης της γερμανικής κυβέρνησης, ότι μπορούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα, 
παρέχοντας στην Ευρώπη πραγματικά δικαιώματα παρέμβασης στους εθνικούς προϋπολογισμούς», 
τόνισε μιλώντας στην Μπούντεσταγκ η Μέρκελ, η οποία υποστήριξε την ιδέα να δοθεί στον ευρωπαίο Επίτροπο οικονομικών υποθέσεων το δικαίωμα να ασκεί βέτο στο θέμα αυτό.

«Όταν θα έχουμε ένα μηχανισμό ικανό να κηρύξει άκυρο έναν προϋπολογισμό θα βρισκόμαστε τότε στο σημείο που θα έχουμε σίγουρα ανάγκη από κάποιον στους κόλπους της επιτροπής που θα είναι εξουσιοδοτημένος να το πράξει κι αυτό δεν μπορεί να το κάνει παρά μόνο ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων», τόνισε.

«Γνωρίζω ότι πολλές χώρες δεν είναι ακόμα έτοιμες γι' αυτό, δυστυχώς, αλλά τίποτα δε θα μάς εμποδίσει να αγωνιστούμε προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε η Μέρκελ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.