.«Άμεση εκταμίευση όλης της δόσης»


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επεσήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην εν εξελίξει Σύνοδο Κορυφής, την ανάγκη να εκταμιευτεί άμεσα το σύνολο της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην χώρα και στην πραγματική οικονομία. 
Αύριο ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση στις 9.30πμ με την Α.Μέρκελ.Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών αλλά και στην πρόοδο που έχει καταγράψει η Ελλάδα στον δημοσιονομικό αλλά και στον διαρθρωτικό τομέα, ενημερώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες η συμφωνία με την τρόικα θα έχει κλείσει.
Μιλώντας για ανεξέλεγκτη ανεργία, τόνισε ότι χρειάζεται να βρεθεί η χρυσή τομή για την προώθηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας σε συνδυασμό με την ανάπτυξη, βάσει και της πρότασης Ρομπάι.
«Να υλοποιηθούν οι ορθές αποφάσεις τις οποίες έλαβαν από κοινού οι '27' τον περασμένο Ιούνιο σχετικά με την τραπεζική ενοποίηση και το Σύμφωνο Ανάπτυξης», ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολλάντ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των «27» στις Βρυξέλλες.
Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι «αυτή δεν είναι σύνοδος για αποφάσεις, αλλά για να μπουν τα πράγματα στο σωστό δρόμο» ενώ πριν την έναρξη της Συνόδου είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να γεφυρωθούν οι γαλλογερμανικές διαφορές που έγιναν ολοφάνερες σήμερα με την ομιλία της καγκελαρίου στη Μπούντεστακ και τη συνέντευξη του Γάλλου προέδρου σε έξι ευρωπαϊκές εφημερίδες.
Οι δύο ηγέτες φέρονται να συζήτησαν το θέμα της διετούς επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος αλλά και τη στήριξη της Ισπανίας μέσω ενός μνημονίου-λάιτ.
Από τη Σύνοδο, αναμένεται να προκύψει θετική δήλωση των "27" που θα αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει επιτύχει έως σήμερα η ελληνική κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας και στον Αθήνα 9,84, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Ολι Ρεν, Σάιμον ο Κόνορ.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ενημερώσει διεξοδικά τους ομολόγους του για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ενώ η επίλυση των εκκρεμοτήτων εκτιμάται ότι θα αποτελέσει αντικείμενο πολιτικής απόφασης.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στους Financial Times, τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να λυθούν τα εναπομείναντα ζητήματα με την τρόικα, στον τομέα των εργασιακών μεταρρυθμίσεων, και του περιορισμού του δημόσιου τομέα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.