.Επεισόδια στο συλλαλητήριο κατά των νέων μέτρων


Σκηνικό έντασης για ακόμα μια φορά στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ αντιεξουσιαστών και ανδρών των ΜΑΤ, ημέρα της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ οι οποίες λίγη ώρα πριν, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς το Σύνταγμα.

 Στην πορεία συμμετείχαν χιλιάδες διαδηλωτές και μέχρι την άφιξή τους στο Σύνταγμα όλα κύλησαν ομαλά. Λίγοπριν η κορυφή του οργανωμένου μπλοκ της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στο οποίο συνενώθηκε και το μπλοκ των διαδηλωτών του ΣΥΡΙΖΑ, φτάσει στο Σύνταγμα ξεκίνησε η ανταλλαγή χημικών και πετρών μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών.

Ένας 65χρονος ναυτεργάτης, που συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ, μεταφέρθηκε, περίπου στις 2 το μεσημέρι, νεκρός από την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιακό επεισόδιο και δεν σχετίζεται με τα επεισόδια, αν και η υπόθεση διερευνάται από τις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο 65χρονος μεταφέρθηκε «με μυδρίαση και άσφυγμος» στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, όπου έγιναν από τους γιατρούς του Καρδιολογικού Τμήματος οι διαδικασίες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόννησης, χωρίς αποτέλεσμα.

Για τα επεισόδια, στα οποία τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί,  έγιναν 103 προσαγωγές και επτά συλλήψεις. 

Στο μεταξύ, με μεγάλη συμμετοχή που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν καθολική πραγματοποιήθηκε σήμερα η 24ωρη πανεργατική απεργία των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, η συμμετοχή σε τράπεζες και ξενοδοχεία ήταν 80%, στην οικοδομή το μέταλλο και το εμπόριο το 90% ενώ σε ναυπηγεία πλοία, διυλιστήρια και λιμάνια, έφθασε το 100%.

Νωρίτερα στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στο Πεδίον του Άρεως όπου και εγκρίθηκε το ψήφισμα του συλλαλητηρίου.

"Απαιτούμε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να ακούσουν τη φωνή της κοινωνίας την οργή των εργαζομένων και να ανθεωρήσουν ριζικά τη λανθασμένη, αδιέξοδη και υφεσιακή ασκούμενη Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική?, 
αναφέρεται στο ψήφισμα μεταξύ των άλλων και τονίζεται ότι τα συνδικάτα θα συνεχίσουν να δίνουν με ενότητα και αποφασιστικότητα σκληρές μάχες".

"Αυτή την ώρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφασίζουν χωρίς εμάς σε βάρος των λαών της Ευρώπης και κυρίως σε βάρος του ελληνικού λαού?, 
ανέφερε σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συγκέντρωσης ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννης Παναγόπουλος 
και πρόσθεσε, ότι ?Κυβέρνηση και τρόικα κατανέμουν τα βάρη σε βάρος της μισθωτής εργασίας, ενώ μένουν στο απυρόβλητο εκείνοι που δημιούργησαν το πρόβλημα".

Στο περιθώριο της απεργιακής συγκέντρωσης προέβησαν σε δηλώσεις ο πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος

" Κάνουν θέατρο διαπραγμάτευσης, συνέχισε για να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι έχουν συμφωνήσει σε όλα με την τρόικα" δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ο κυβερνητικός θίασος νομίζει ότι πείθει τον ελληνικό λαό ότι πάιζει ένα θρίλερ διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που παραχώρησε πριν τις εκλογές ", τόνισε ο κ. Καμένος και κατέληξε λέγοντας ότι το θρίλερ έχει μετατραπεί σε κωμωδία πίσω από την οποία κρύβεται το δράμα του εργαζόμενου λαού.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.