.Αισιοδοξία για την άμεση εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα


Οι απεσταλμένοι της τρόικας ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, συμφωνώντας με τις ελληνικές αρχές στα περισσότερα από τα βασικά μέτρα που απαιτούνται για τις μεταρρυθμίσεις, τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που εκδόθηκε χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας), οι συζητήσεις για τα εναπομένοντα θέματα θα συνεχιστούν από τις αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες και μέσω τεχνικών εκπροσώπων επιτόπου.

Η κοινή ανακοίνωση της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για την Ελλάδα είναι η ακόλουθη:

«Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) έχουν ολοκληρώσει την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, για να συζητήσουν με τις αρχές το σύνολο των πολιτικών που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση για την ολοκλήρωση της πρώτης επανεξέτασης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα στελέχη της ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ είχαν διεξοδικές και παραγωγικές συζητήσεις με τις αρχές σχετικά με τις πολιτικές που απαιτούνται για την αποκατάσταση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών με κοινωνικά ισορροπημένο τρόπο, καθώς και την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι αρχές και τα στελέχη των (τριών) οργανισμών συμφώνησαν στα περισσότερα από τα βασικά μέτρα που απαιτούνται για την αποκατάσταση του ρυθμού πραγματοποίησης των μεταρρυθμίσεων και για να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της επανεξέτασης. 

Οι συζητήσεις για τα εναπομένοντα θέματα θα συνεχιστούν από τις αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες και μέσω τεχνικών εκπροσώπων επιτόπου, με στόχο να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, χρηματοδοτικά θέματα θα συζητηθούν μεταξύ των επίσημων δανειστών και της Ελλάδας».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.