.Συνεχείς οι διαβουλεύσεις με στόχο τη συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων


Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων προκειμένου το τελικό πακέτο των μέτρων να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Η θέση του κόμματος της ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερή για το πακέτο μέτρων καθώς χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος τόνισε ότι δεν θα ψηφίσει τις αλλαγές στα εργασιακά εκτιμώντας ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικές εκκρεμότητες.
Στο μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές σχετικά με τις πολιτικές που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση για την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες, αλλά εκκρεμούν ορισμένα ζητήματα που θα πρέπει να συμφωνηθούν ώστε να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο.

 Επιπλέον, όπως επισημαίνεται, τα θέματα χρηματοδότησης θα συζητηθούν μεταξύ των επίσημων δανειστών και της Ελλάδας.Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 

ερωτηθείς αν έχει επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές απάντησε "προς το παρόν όχι". Σημείωσε ωστόσο ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και ότι οι διαβουλεύσεις βρίσκονται στην τελική φάση.

Βρυξέλλες και Βερολίνο άφησαν χθες ανοιχτή την "πόρτα" για επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας, αποφεύγοντας ωστόσο να επιβεβαιώσουν οτι έχει ήδη συμφωνηθεί η παράταση, όπως είχε πει νωρίτερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.