.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ Φτάνει πια η υποκρισία!

Έχουμε υποστηρίξει ότι η χώρα αυτή για να πάει μπροστά πρέπει να ακούσει αλήθειες. Πρέπει να υπάρξουν πολιτικοί που θα πουν αλήθειες, που θα υποστούν το περίφημο «πολιτικό κόστος», που αν χρειαστεί θα συγκρουστούν με καθεστωτικές αντιλήψεις και βολεμένους.
Έχουμε πει ότι η Νέα Δημοκρατία αν θέλει να έχει μέλλον, αν θέλει να μην καταντήσει... ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει το άκρως αντίθετο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να πολεμήσει τον λαϊκισμό, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τις μαυρογιαλούρικες πρακτικές, όλα όσα οδήγησαν την Ελλάδα στην κατάσταση που βρίσκεται.
Να πούμε λοιπόν ορισμένες αλήθειες:
Ναι, υπάρχει μεγάλη μερίδα των αγροτών που είναι βολεμένη. Υπάρχουν χιλιάδες αγροτικές οικογένειες που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στο χωράφι και ζουν με τις κοινοτικές επιδοτήσεις.
Ναι, υπάρχουν και αγροτοπατέρες αλλά και τεράστια φοροδιαφυγή. Υπάρχουν παραγωγοί που βγάζουν τα προϊόντα τους από το χωράφι και δεν κόβουν ούτε ένα παραστατικό. Και υπάρχουν και πάνω από 8 στους 10 που δηλώνουν μέχρι πέντε χιλιάδες ευρώ. Και δεν είναι ψέμα ότι ο μέσος φόρος τους είναι λίγο πάνω από τα 300 ευρώ το χρόνο ή ότι πληρώνουν ελάχιστα στον ΟΓΑ.
Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε όποτε δεν μας συμφέρει. Όταν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση, η αντιπολίτευση έκανε αγώνα στα μπλόκα και η τότε κυβέρνηση κατηγορούσε τους αγρότες για ακριβώς αυτά που λέει τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το έκανε γιατί είναι αλήθειες που πρέπει κάποτε να ακούγονται όσο κι αν πονάνε.
Να πούμε και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς κ.λπ. Ποιος Έλληνας είχε δοσοληψία μαζί τους και δεν αντιμετώπισε φαινόμενα φοροδιαφυγής; Για παράδειγμα ποιος Έλληνας δεν αποδέχθηκε κάποια στιγμή ότι δεν θα πάρει απόδειξη για ιατρικές ή δικηγορικές υπηρεσίες; Πόσες φορές πήρατε μια απόδειξη από μηχανικό, ηλεκτρολόγο, υδραυλικό κ.λπ; Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι υπάρχει φοροδιαφυγή κι ότι οι περισσότεροι ελευθερο-επαγγελματίες δηλώνουν πάντα όσα απαιτούνται για να μη φορολογηθούν καθόλου.
Ας μη βιαστούν κάποιοι να πουν ότι είμαστε με την κυβέρνηση, ότι πάθαμε... Συριζανέξ και βλέπουμε παντού εχθρούς. Ούτε είμαστε υπέρ του κοινωνικού αυτοματισμού. «Να καεί του γείτονα το σπίτι κι όχι το δικό μου». Και βεβαίως το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου είναι απαράδεκτο..
Όμως, πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσει ο καθένας μας ποια είναι η προσφορά του στην αντιμετώπιση της κρίσης. Γιατί π.χ. πρέπει να πληρώνουν βαριά τιμήματα οι μισθωτοί που αδυνατούν να κρύψουν τα εισοδήματά τους; Γιατί θα πρέπει ο ιδιωτικός τομέας να είναι πάντα στο στόχαστρο και να μη θιγεί το Δημόσιο; Γιατί πρέπει να κρύβουμε μια ζωή κάτω από το χαλί τις «βρομιές» μας; Όλοι έχουμε και από κάποιο γνωστό που φοροδιαφεύγει. Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που δεν πληρώνει τα 83 και πλέον δισεκατομμύρια που είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Όλοι ξέρουμε κακοπληρωτές στις τράπεζες που δεν πληρώνουν κάποια από τα 108 δισ. που έχουν φτάσει τα κόκκινα δάνεια.
Όλοι είμαστε γνώστες του μαύρου χρήματος, της αδήλωτης εργασίας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα Ταμεία χάνουν κάθε χρόνο 6 δισ. ευρώ από τους «μαύρους» εργαζόμενους. Αν όλοι αυτοί ήταν νόμιμοι θα είχε σωθεί το ασφαλιστικό σύστημα και δεν θα χρειάζονταν τα επώδυνα μέτρα.
Βεβαίως να δεχθούμε ότι το κράτος δε φέρεται καλά στους πολίτες του. Ότι πολλές φορές τους κλέβει, άρα θα μπορούσε κανείς να δικαιολογήσει την κλοπή και από μέρους των φορολογούμενων.
Κάποτε, όμως, θα πρέπει να φτιάξουμε ένα σοβαρό κράτος και σ' αυτό πρέπει να συμβάλουν και οι πολίτες. Οι δε πολιτικοί δεν θα πρέπει όταν είναι στην αντιπολίτευση να χαϊδεύουν αυτιά και όταν είναι στην εξουσία να θυμούνται όλα τα κακώς κείμενα της δημόσιας διοίκησης, της κοινωνίας, συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων κ.λπ.
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με τεράστια προβλήματα και κάποτε πρέπει να κάνει βήματα μπροστά. Ας αποφασίσουμε όλοι ότι δεν μπορεί να πληρώνουν τα συνηθισμένα κορόιδα και κάποιοι άλλοι να βλέπουν και να γελάνε. Δεν πρόκειται να φτιάξει αυτός ο τόπος αν οι πολίτες της δεν αλλάξουν.

Γι' αυτό λοιπόν η ΝΔ που υποτίθεται κάνει μια νέα αρχή, δεν πρέπει να ανέβει στα τρακτέρ και να χαϊδέψει τα αυτιά κανενός. Όλοι οι Έλληνες αγαπάμε την Ελλάδα μας αλλά πρέπει και να το αποδεικνύουμε. Φτάνει πια η υποκρισία!

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.