. Ένταση στη Βουλή μεταξύ Στουρνάρα-Τσίπρα


Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή όταν ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μίλησε για «κακομοίρηδες Έλληνες».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ανέφερε: «Τα 400 δισ. ευρώ που μας δίνουν οι Ευρωπαίοι που θα τα βρούμε; Πιστεύετε ότι η Μέρκελ και οι Ευρωπαίοι θα πήγαιναν στα κοινοβούλια τους και θα έλεγαν πρέπει να δώσουμε 400 δισ. στους κακομοίρηδες τους Έλληνες».

Αυτή η φράση του κ. Στουρνάρα προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τσίπρα, ο οποίος ακουγόταν εκτός μικροφώνου να φωνάζει ότι οι Έλληνες δεν είναι κακομοίρηδες. Πάντως ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να «πάμε με το σπαθί μας και να διεκδικήσουμε αυτά που θέλουμε να πάρουμε» και εκεί έλειξε το επεισόδιο.

 Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «ο λαός δεν μπορεί να αντέξει αυτή την πολιτική που εφαρμόζετε. Εκείνοι που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα είναι που θα βγουν στους δρόμους» ενώ απαντώντας σε παλαιότερη φράση του κ. Στουρνάρα ο οποίος είχε πει ότι «Η Ελλάδα δεν έγινε Αργεντινή», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Διότι κύριε Υπουργέ, μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή όπως είχατε πει. Η Αργεντινή πέρασε μια πολύ μεγάλη δυσκολία και δεν πρέπει τους λαούς να τους χαρακτηρίζουμε με ρατσιστικό τρόπο. 

Πέρασαν όμως μια πολύ μεγάλη δυσκολία και κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Δυστυχώς εσείς μας οδηγείτε σε άλλες καταστάσεις πολύ χειρότερες. 

Θα έχουμε χάσει πλήρως την εθνική μας κυριαρχία, θα έχουμε χάσει πλήρως την αξιοπρέπειά μας, θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα γίνει μια ειδική οικονομική ζώνη και σεις θα επιχαίρετε διότι θα σας κτυπούν την πλάτη και θα ζητάτε άφεση αμαρτιών από την κα Μέρκελ για τις αμαρτίες του παρελθόντος».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.