.Αντ. Σαμαράς: Η επόμενη δόση θα αναθερμάνει την οικονομία


Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον κ. Ρομπάι τις μεγάλες και επίπονες προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις θυσίες που καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες και την ανάταση της οικονομίας.
«Τόνισα την ανάγκη για έγκαιρη αποδέσμευση της δόσης του δανείου που θα κατευθυνθεί στο εσωτερικό για να ενισχυθεί η ρευστότητα και να αναθερμανθεί η οικονομία» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η ανάκαμψη είναι κρίσιμης σημασίας καθώς οι αντοχές του ελληνικού λαού έχουν φθάσει στα όριά τους και οι θυσίες τους πρέπει να πιάσουν τόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Ρομπάι έστειλε σαφές μήνυμα πως δεν έχει καμία αμφιβολία πως το μέλλον της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, θέτοντας πάντως ως προϋπόθεση την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το σημερινό πρόγραμμα θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία και ήταν σαφής λέγοντας πως η κρίση «δεν είναι μόνο ελληνική κρίση».

Αύριο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη όπου θα εγκαινιάσει την Διεθνή Έκθεση. Την Κυριακή στις 7:00 μμ θα έχει σύσκεψη με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη 

όπου θα συζητηθεί το πακέτο των μέτρων ενώ την Δευτέρα στις 11.45 θα δεχθεί τους εκπροσώπους της Τροικας και την Τρίτη θα ταξιδεύσει στην Φρανκφούρτη όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.