.Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαμαρά - Ρομπάι


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

«Εξόχως προσβλητική αντιμετώπιση τόσο του ελληνικού λαού, όσο και της ίδιας της δημοκρατίας», συνιστά η άρνηση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι να συναντηθεί με τον Α. Τσίπρα, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και ζητά από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί επίσημα για την στάση του κ. Ρομπάι.
Αύριο, ο Αντ. Σαμαράς θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Επίσης, ο πρωθυπουργός βάζει τέλος στις διαδικασίες που επέτρεπαν την απευθείας ανάθεση νομικών συμβουλών σε ιδιωτικά γραφεία για τις αποκρατικοποιήσεις. 

Με εντολή του, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος απέστειλε σήμερα επιστολή στον πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία ζητείται η νομική συνδρομή του ΝΣΚ στις αποκρατικοποιήσεις, προκειμένου να μειωθεί η δαπάνη του Δημοσίου για παροχή νομικών υπηρεσιών από τρίτους.

Στο μεταξύ, φθάνουν σήμερα στην Αθήνα, οι επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να συνεχίσουν τους ελέγχους στην οικονομία και να συντάξουν τη σχετική έκθεση. Την Κυριακή θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τη Δευτέρα θα έχουν συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τέλος, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Κυριακή το βράδυ, μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα. 

Είχε προηγηθεί αίτημα τόσο του κ. Βενιζέλου όσο και του κ. Κουβέλη για να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για τα μέτρα, με το Μέγαρο Μαξίμου αρχικά να προσανατολίζεται σε σύσκεψη μετά και τις επαφές του πρωθυπουργού με τον Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ την Τρίτη στη Φραγκφούρτη.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.