. Μαξίμου: Κατανοούμε την ένταση Βενιζέλου αλλά προέχει η χώρα


Όχι χωρίς ένταση ήταν η χθεσινή επικοινωνία Σαμαρά-Βενιζέλου. Παρά το ότι το μέγαρο Μαξίμου κρατά δημοσίως χαμηλούς τόνους μη θέλοντας να πυροδοτήσει κυβερνητική κρίση στην πιο δύσκολη συγκυρία, εν τούτοις όπως όλα βεβαιώνουν ο πρωθυπουργός εξέφρασε αν μη τι άλλο «απορία» στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το επίσημο -δημόσιο αίτημα ενημέρωσης που κατέθεσε και την δυσφορία που διατυπώθηκε από το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν ενημέρωσε τους κυβερνητικούς εταίρους άμα τη επιστροφή του από την συνάντηση με τον Σόιμπλε. 

Το μέγαρο Μαξίμου σημειώνει ότι ο κ. Βενιζέλος είναι κυβερνητικός εταίρος και γνωρίζει ότι μπορεί να έχει ενημέρωση όποτε το θελήσει χωρίς άλλη διαδικασία. 

Όσο για τα περί μη σύγκλισης σύσκεψης των αρχηγών του κυβερνητικού συνασπισμού, από το Μαξίμου σημειώνεται ότι υπάρχει συμφωνία η συνάντηση να γίνει με το τελικό κείμενο των μέτρων ολοκληρωμένο και σε μεγάλο βαθμό συμφωνημένο με την τρόικα ώστε η συζήτηση να είναι επί πραγματικού κι όχι -για μια ακόμα φορά επί θεωρητικού. 

Πάντως το επιτελείο Σαμαρά παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ καθώς θεωρείται ο αδύναμος κρίκος της κυβερνητικής συνεργασίας. 

«Κατανοούμε την προσπάθεια του κ. Βενιζέλου να κρατήσει το κόμμα του έστω και με κάποιες υπερβολές (εννοούν κυρίως τις δηλώσεις Δατσέρη) αλλά η συγκυρία είναι πολύ κρίσιμη για τη χώρα» σημειώνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι. 

Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι η ΔΗΜΑΡ είναι πιο «σταθερός κυβερνητικός εταίρος» και όπως σημειώνουν «η ρήτρα αναστροφής των μέτρων που ζητά η ΔΗΜΑΡ όταν η χώρα βγει από τον πυρήνα της ύφεσης είναι δέσμευση όλων».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.