.Θετικές οι αντιδράσεις στην απόφαση της ΕΚΤ για τα ομόλογα


Θετική υποδοχή, τόσο από κορυφαίους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες όσο και από τις αγορές, γνώρισε η απόφαση της ΕΚΤ για αγορά χρέους των χωρών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω υψηλών επιτοκίων. 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενεργεί "πλήρως στο πλαίσιο της εντολής της" και με "πλήρη ανεξαρτησία", δήλωσε  ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Ρώμη, την Πέμπτη, με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι.

Ο Μπαρόζο, αν και αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα τις ανακοινώσεις που έγιναν νωρίτερα χθες από την ΕΚΤ για τις ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση χρέους, εκτίμησε ότι η ΕΚΤ ενήργησε "πλήρως στο πλαίσιο της εντολής της" και "με πλήρη ανεξαρτησία".

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον χαιρέτισαν στο Λονδίνο το νέο "οπλοστάσιο" για τη διάσωση της ζώνης του ευρώ που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι χαρακτήρισε "σημαντικό βήμα προς τα εμπρός" τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον πρόεδρό της, Μάριο Ντράγκι.

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι θα παρέμβει στην αγορά ομολόγων για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα "θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης", υποστήριξε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, καλώντας ταυτόχρονα τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για έξοδο από την κρίση.

Το νέο πρόγραμμα αγοράς χρέους από την ΕΚΤ "θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην αγορά κρατικών ομολόγων", δήλωσε ο Ρεν αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη.

Αντίθετα, ο Γενς Βάιντμαν, ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, κατήγγειλε το νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων που αποφάσισε να εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, υποστήριζοντας ότι αγγίζει τα όρια του τυπώματος χρήματος προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι κυβερνήσεις.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.