.Διαχωρισμός του γάλακτος σε δύο κατηγορίες

Με το διαχωρισμό του γάλακτος σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με την επεξεργασία που έχει υποστεί, επιχειρεί η Κυβέρνηση να κατευνάσει τα πνεύματα στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων, και να περάσει το πολυνομοσχέδιο χωρίς απώλειες από τη Βουλή. 
Σύμφωνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο οποίος ανέφερε ότι η τρόικα δέχτηκε τις σχετικές βελτιώσεις, θα απαλειφθεί ο όρος «φρέσκο» από τις συσκευασίες του γάλακτος, και οι δύο κατηγορίες που προκύπτουν είναι το παστεριωμένο και το υψηλής και υπερυψηλής θερμικής επεξεργασίας. Επιπλέον στην κατηγορία τού παστεριωμένου δημιουργείται μια υποκατηγορία, το γάλα ημέρας.
Σε σύσκεψη εξάλλου, που ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες, αποσαφηνίσθηκε πως η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος λόγω και των συνθηκών παραγωγής διακίνησης στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις πέντε ημέρες. Οριακά, δε, έχει περιθώριο αύξησης μιας ημέρας και αυτό αφού προηγουμένως συλλεχθούν τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα.
Αντιπαραθέσεις για το νομοσχέδιο
Την αντίθεση τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία πρόκειται να συζητηθεί στη βουλή το πολυνομοσχέδιο εξέφρασαν στη διάσκεψη των προέδρων της βουλής ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.
Ο Γιάννης Δραγασάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για καθεστώς εκφυλισμού του κοινοβουλίου και πρότεινε να εξουσιοδοτήσει η διάσκεψη τον πρόεδρο της βουλής, ώστε να διαμαρτυρηθεί στην κυβέρνηση.
Την ανάγκη να δοθεί χρόνος στους βουλευτές να μελετήσουν το νομοσχέδιο επεσήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, ενώ κατά της διαδικασίας του κατεπείγοντος τάχθηκαν ο Δημήτρης Αναγνωστάκης από τη ΔΗΜΑΡ και ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.