.Στα 6.000 € το εισόδημα για το κοινωνικό μέρισμα

Πραγματικό ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ ανά άτομο προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό σενάριο, το οποίο επεξεργάζεται η κυβέρνηση, για τους δικαιούχους του επιδόματος από το "κοινωνικό μέρισμα".
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και τη σημερινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το συγκεκριμένο ύψος του εισοδήματος θα είναι "με κλίμακα ισοδυναμίας",
 δηλαδή θα κλιμακώνεται (κατά το πρότυπο των οικογενειακών επιδομάτων) με συντελεστή 1 για τον άγαμο, με συντελεστή 1/3 για τη σύζυγο και με συντελεστή 1/6 για κάθε παιδί. Δηλαδή, θα διαμορφώνεται στις 10.000 ευρώ για οικογένεια με 2 παιδιά.
Πάντως, οι αρμόδιοι παράγοντες εκφράζουν προβληματισμό για το πώς θα μπορέσουν να προσδιοριστούν οι πραγματικά αδύναμοι οικονομικά, από μεγάλες κατηγορίες πληθυσμού, όπως είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες.
Εν τω μεταξύ, το πολυνομοσχέδιο, βάζει φρένο στη χορήγηση νέων δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Στο κείμενο του πολυνομοσχεδίου, που δόθηκε σήμερα στα κόμματα, αναφέρεται ρητά στην Παράγραφο Β του δεύτερου άρθρου πως το Ταμείο θα συνεχίσει τη δραστηριότητά του αποκλειστικά με τα υφιστάμενα δάνεια, χωρίς δυνατότητα χορήγησης νέων.
Για όσους έχουν ήδη δάνειο στο Ταμείο δεν αλλάζει τίποτα, ενώ θα είναι εφικτή και η ανανέωση των υφιστάμενων καταθέσεων από τους συναλλασσόμενους.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.